Юмейхо

Юмейхо е хълбочно-изправяща, притискащо- разтриваща терапия, систематизирана от японския проф. Масаиуки Сайонджи с помощта на Оно Хидеказу през 80-те години на 20-ти век (известна и като „Сайонджи масаж”). Корените й откриваме в манастирите Шао Лин, съхранили мъдростта и традицията на вековни лечебни практики от Централна и Източна Азия.

Основна цел на Юмейхо е да възстанови симетрията на човешкото тяло и да съвмести центъра на тежестта с енергийния център на човека. За целта се въздейства върху опорно- двигателния апарат чрез система от 100 похвата подредени в строг алгоритъм.

В основата на терапията са сетивната и зрителна диагностика и нормализиране на състоянието на сакроилиачните и тазобедрени стави. Разместването им причинява вторично изкривяване на гръбначния стълб, което води до негативни изменения в човешкия организъм. Сайонджи сравнява гръбначния стълб на човека с основите на къща, ако те не са прави – изкривява се и покрива. Юмейхо приема симетрията на човешкото тяло като предпоставка за здраве, а липсата й – за появата на заболявания.

Най-напред методът атакува проблемите с ортопедичен характер: изправяне на сакроилиачните и тазобедрени стави, гръбнака, колената и др. Същевременно върху целия организъм се отразява неговото многостранно въздействие – сегментарно, зонално и др. Омесването, притискането, разтриването, наместването са главни средства за нормализиране на разместените стави, на втвърдените мускули и на лимфния кръвен застой. Чрез тях се постига намаляване на болката и възстановяване на физиологичните функции в техните нормални граници. Премахването на всякакво притискане на капилярната мрежа за телесни течности се явява необходимост за правилното функциониране на човешкия организъм.

Терапията действа бързо и ефикасно за увеличаване и балансиране на жизнените сили на организма и може да се прилага за забавяне и профилактика на над 190 заболявания. Юмейхо намалява напрежението, подобрява работата на вътрешните органи и циркулацията на кръвта и лимфата, създава чуство на лекота и топлина в тялото. Повишава имунитета и премахва умствената и физическа умора, тялото става по-еластично и по-високо, подобряват се функциите на половите органи. Човек става по-красив и здрав!

Кирил Великов е Юмейхо специалист, втора степен, защитена с диплома издадена от Института за превантивна медицина в Токио, Япония

тел: 0898 68 78 98  Email: kiveli@abv.bg