Външно приложение на коластрата

Факторите на растежа, съдържащи се в коластрата, играят важна роля при лечението на рани.

Бари М., дърводелец, вече приемал коластра вътрешно. Докато поставял с много силен пистолет рамки за прозорци, забил пирон през ставата на средния си пръст. Болката била неописуема. Наложило се двама колеги да помогнат за изваждането на пирона. След като му били инжекция против тетанус, той посипал раната с коластра. Когато се събудил на другата сутрин, отокът бил напълно изчезнал, не чувствал никаква болка и единственото, което му напомняло за нараняването, било леко схващане на пръстите. На следващата сутрин той отново работел на строежа.

Друг мъж разказва как е поставил коластра върху операцията си за възстановяване на коляното (в допълнение на тази, която пиел) и изненадал приятелите си, като отишъл да танцува две седмици след операцията!

Кравешката коластра е много ефективна при лечението на рани от травми и хирургическа намеса. Препоръчва се тя да се приема вътрешно и външно. За външно приложение, смесете коластра на прах до получаване на гъста паста, използвайки дестилирана вода или физиологичен разтвор. Нанесете директно върху засегнатия участък и превържете с бинт или лепенка.

Коластрата е ефективна и за лечение на рани и абсцеси в устната кухина, включително и след стоматологична намеса, когато се пие и едновременно с това се поставя върху засегнатото място.

Страдащите от акне също могат да получат значително подобрение, ако използват коластра по този начин.