Защо няма депресирани мъже?

Мъжете са щастливи. Какво да очакваш от такива прости същества?

Може да станеш президент. Шоколадът е просто една закуска. Специалист си в напиването. Телефонните разговори са максимум 30 секунди. Нямаш почти никакви задръжки в обществото. Можеш да се възмущаваш без ограничения и да изразяваш свободно всяко свое неодобрение или несъгласие. Работиш същото като жените, но заплатата ти е по-голяма. Можеш да си играеш с играчки през целия си живот.

Ако си решил да се жениш, значи искаш някой да се грижи за самия теб. Фамилията ти остава непроменена след брака. Не ти трябва сватбена рокля за $ 5000, а само смокинг под наем за $ 100. Получаваш специално внимание при най-малката проява на безразличие и егоизъм.

Можеш да носиш шорти, независимо как изглеждат краката ти. На плажа можеш да носиш бяла тениска (или изобщо да не носиш тениска). Бельото ти струва $ 8,95 за три броя. За петдневна почивка ти стига само един куфар. С пълно спокойствие можеш да гледаш смачканите си дрехи. Три чифта обувки са ти повече от достатъчни. Новите обувки никога не разраняват, не правят мазоли и мехури и не стягат краката ти като менгеме. Един портфейл с един цвят за всички сезони.

Гаражът е изцяло на твое разположение. Монтьорът ти казва винаги истината за колата. Никога не ти се налага да се чудиш как да наденеш една гайка на болт.

Бръчките само подчертават характера ти. Хората никога не те зяпат в гърдите докато им говориш. Никога не можеш да забременееш. Имаш еднакво настроение през цялото време.

Целият свят може да бъде твой писоар. Никога не ти се налага да караш до друга бензиностанция, защото тоалетната на тази е просто отвратителна.

Всичко по лицето ти винаги остава с първоначалния си цвят. Една и съща прическа трае с години, може би с десетилетия. Трябва да бръснеш само лицето и шията си, и то само ако решиш. Можеш да си правиш маникюра с джобно ножче. Нямаш притеснения да си пуснеш мустаци.

За Коледа можеш да напазаруваш подаръци за всичките 25 роднини на самият 24 декември само за 25 минути. Ако някой забрави да те покани на купон, той или тя може да си остане твой приятел.

Нищо чудно, че мъжете са щастливи.