За майките с любов

”Синът на Ани е вече пълнолетен и се случва да излиза с приятели до късно през нощта. Ани постоянно се тревожи да не му се случи нещо лошо, звъни му често, стои до прозореца и го чака да се прибере. Тя се притеснява по същия начин за мъжа си и за родителите си. Червен кестен ще облекчи нейните притеснения.

Алекс е на 5 години и никак не обича да споделя играчките си с други деца. Ако някое дете му вземе нещо, той изпада в истерия, започва да крещи неистово, да се тръшка и да си го иска обратно. Щом Алекс закрещи, майка му пък започва да крещи на него, след което съжалява. И двамата се нуждаят от лек от Джанка, който ще им помогне да се владеят по-добре и да не избухват толкова лесно в крясъци.“

от книгата „В хармония с душата“ на д-р Петър Найденов и Вяра Еленкова

Да стане майка без съмнение е сред най-големите радости в живота на една жена. Но покрай едно такова събитие възникват безброй емоции, от най-хубави до не толкова приятни. Появата на едно дете е коренна промяна не само за майката, но и за бащата, за братя или сестри, ако има такива, и като цяло за семейния психоклимат.

Още от първия ден на бременността у жената настъпват промени на всички нива – умствено, психо-емоционално и физическо – към които тя трябва да се приспособи. Това понякога е трудно за постигане, особено ако, както често се случва, бременността е изненада за жената. Това може да ѝ причини много голям стрес, който след себе си носи различни последствия. Възможен е и обратния вариант, в който забременяването е проблем. Това също е много стресиращо, което от своя може да е причина за задълбочаване на проблема.

Сценариите могат да бъдат най-различни – боледуване на детето, недоспиване и изнервяне, периоди в растежа, злополуки, неоправдани очаквания и какво ли още не, и всички те носят със себе си отрицателни емоции, а всички знаем, че жените се управляват от емоциите си. Основното, което наблюдаваме в практиката ни е, че майките допускат да попаднат в капана на безкрайните страхове за детето си, особено, ако то е първо, дълго чакано или пък ако това е характерна особеност на въпросната майка. Това е нещо, което не бива да се допуска, защото въздейства пряко и на самото дете, но понякога се случва неусетно и майките не знаят как да излязат от това състояние. За съжаление, съвременният ни свят, в който страхът е разменна монета, не им помага да успеят.

Друго основно състояние при майките е „на ръба на лудостта“, когато недоспиването е до крайност, нервите са пред скъсване, а помощта я няма никаква. Това е момента, в който жената трябва да смени гледната си точка като промени начина, по който мисли и възприема живота си.
Мислите, които подхранваме, причиняват у нас емоции, които на свой ред се проявяват през нашето физическо тяло в различни форми и така ние създаваме нашата реалност: притеснени сме – свива ни се стомаха, страх ни е – треперим, голям шок и стрес – вцепеняване или дори припадък, депресия – безжизненост, нетърпеливост – тикове и т.н.

Добрата новина е, че има изход и той се нарича Цветя на Бах!

Мили жени, не сте сами! Всички знаем, че жените са способни на всичко и на всяка цена, в името на доброто за своето дете, но основното, което то усеща от майка си е нейното емоционално състояние – страх, нетърпеливост, тъга или спокойствие. Не е случайна поговорката, че „Когато жената е доволна, всички около нея са добре!“. И тук тя важи с пълна сила, но под формата „когато майката е спокойна и детето е добре“! Има и още поговорки като „За да можеш да помагаш на другите, трябва ти да си добре“ или помогни първо на себе си, както ни съветват и в самолета, ако се наложи да слагаме кислородна маска, да я сложим първо на себе си (за да можем след това да помогнем и на друг). Същото е и тук. Първо майките трябва да излекуват себе си, за да могат да отглеждат здрави деца.

Цветята на Бах са природни лекове, които въздействат на ума и емоциите като възстановяват равновесието им. Д-р Бах е съставил система от 38 лека, подредени в 7 групи: за страх, за самота, за несигурност, за свръхчувствителност към влияния и идеи, за свръхзагриженост за благополучието на другите, за безнадеждност и отчаяние, за недостатъчен интерес към настоящето. Всеки лек има своята емоционална картина, която повече или по-малко съвпада с нашето състояние в момента. Най-често ни трябват едновременно няколко лека, за да балансираме ума и емоциите си. В много случаи след като излекуваме някои свои проблеми с помощта на първата комбинация от лекове, която сме приемали, може да се окаже, че имаме нужда от още лекове, защото състоянието ни се е променило или са възникнали други проблеми. А в живота на една майка постоянно възникват какви ли не неща!

Още за света на лековете от цветя на Бах, можете да прочетете в книгата ни „В хармония с душата“.

Ние (Вяра Еленкова и д-р Петър Найденов) сме двама от общо десетимата лицензирани практикуващи метода в България. Завършили сме пълен курс на обучение към Баховия център в Англия и сме получили съответните дипломи.

Това, което можем да направим за вас, е да ви помогнем да изясните какви са вашите емоционални притеснения и тревоги в момента, да ви направим индивидуална комбинация от лекове, която да ви помогне да ги преодолеете, и да ви подкрепяме по пътя на себепознанието и излекуването на ума и емоциите ви дотогава, докато се научите да се справяте самостоятелно. Повлиявайки благотворно на ума и емоциите си, ще промените и реалността, в която живеете. Не живейте в капана на своите травми и свързания с тях негативизъм. Абсолютната свобода от тях е рождено право на всеки човек!

По пътя на себепознанието и лекуването, освен с цветята на Бах, можем да ви помогнем и чрез астрологията като разгледаме вашия хороскоп, където са посочени много ваши строго индивидуални характеристики. Те са в основата на вашето здраве и да ги познавате би било много полезно за вас.

За вашето по-добро физическо здраве и това на децата ви, можем да ви направим програма от суперхрани и хранителни добавки, съобразена с вашето индивидуално състояние, след като го изследваме с помощта на БиоСкенер, както и да ви лекуваме с хомеопатия (на високо професионално ниво, многогодишен опит от 1994 г).

Повече за нас и услугите ни вижте на https://anhira.com

Заповядайте при нас!