Лечение с цветя на Бах

\"dr„Както Бог в Своята милост ни е дал храна за ядене, така Той е сложил сред билките в полята красиви растения, с които да ни лекува, когато сме болни. Те са там, за да ни помагат в онези мрачни часове на забрава, когато губим от поглед своята божествена природа и позволяваме на облак от страх или болка да закрие нашата визия.” – д-р Едуард Бах.

Д-р Едуард Бах (1886-1936) е английски лекар, който отначало работи като конвенционален лекар, а впоследствие като хомеопат открива няколко важни нозода (хомеопатични лекарства), който се употребяват и до днес. Но най-големият принос на д-р Бах към човечеството е неговата уникална система за лечение, включваща есенции от цветове.

Есенциите или цветята на д-р Бах са 37 извлека от пъпки и цветове на растения, плюс „Rock Water” (скална вода), с което Баховите средства стават общо 38 на брой. Те са класирани в няколко групи – 12 лечителя, 7 помощника и 19 допълнителни средства. Напълно безвредни са, действат на фино вибрационно ниво и могат да се прилагат както самостоятелно, така и в съчетание с други холистични методи. Цветята на д-р Бах не лекуват пряко физическите симптоми, а психо-емоционалните състояния, които се крият зад тях.

Терапията на д-р Бах се състои в приемане през устата на индивидуално подбрани есенции от цветове на растения (максимум до 7 есенции). При остри състояния като внезапен или голям стрес, уплаха, кавги и пр. се прилага и една универсална комбинация от пет цветя, създадена от самия д-р Бах – т.нар. Спасителна смес (Rescue Remedy). Рескю Ремеди е особено подходящо за чувствителни деца, които лесно се стряскат.

В много европейски страни цветните есенции на д-р Бах се предлагат в аптеките и дрогериите. В България могат да бъдат намерени при д-р Димитър Пашкулев и при хората, които се занимават с Бахово цветолечение. Разбира се, можете да си ги поръчате и по Интернет.
У нас има вече доста добри книги, от които можете подробно да се запознаете с терапията с цветята на д-р Бах. Оригиналната информация по въпроса е дадена от самия д-р Бах в книгите му „12-те лечителя и други лекове”, „Излекувай себе си”, „Освободи себе си” и др.

Правилното произнасяне на името Dr. Bach е \”Беч\” или \”Бач\”, но у нас се е наложило \”доктор Бах\”. Грешката идва от преводите на немскоезични автори, което е донякъде неграмотност, донякъде незачитане на паметта на откривателя на този вид лечение. Дали той има нещо общо с немското Бах е въпрос, който стои отворен, но все пак, моля свиквайте с правилното английско произношение – все пак човекът е англичанин!

Лекуват ли цветята на д-р Бах? Несъмнено, но не и по смисъла на закона. Става дума за вибрационен метод за балансиране и хармонизиране на емоциите ни – безопасен, мек и без странични ефекти. Този метод се практикува от чувствителни хора, които са завършили съответните курсове и/или са се запознали самостоятелно с него. И вие можете да опитате! Отначало започнете от себе си и близките си, а след време – кой знае… За разлика от хомеопатията, с цветята на д-р Беч не може да навредите, дори и да искате – това са много нежни вибрации, които ни предават положителна информация и ни помагат да хармонизираме и балансираме емоциите си, което се отразява много добре на здравето ни. Ако искате да се лекувате, идете на лекар по ваш избор.

Защо да ни се доверите?

Освен с хомеопатия, д-р Петър Найденов се занимава с цветята на д-р Беч и други раздели на вибрационната медицина повече от 10 години, като чете литература по въпроса от водещи специалисти на английски, немски, руски и български език. Уникалното при него е, че освен лекар, той е и опитен астролог с над 30 години стаж. Затова той може да оцени по-цялостно нуждите на всеки в зависимост от ситуацията, взаимодействието с членовете на семейството, близките, приятелите и колегите.

Анелия Миланова работи в сътрудничество с д-р Найденов от 2008 г. Завършила е при него пълен курс по астрология. Учила е и психология в НБУ – София. Освен това е завършила курсове по класически масаж. Ежедневно работи с хора, които се нуждаят от емоционално хармонизиране и балансиране, съчетавайки психологични консултации, астрология, цветята на д-р Беч, алготерапия, суплементация, детоксикация, масажи и др. Много добре анализира взаимоотношения и проблеми, свързани с партньорства.

Можете да поръчате есенции за себе си или близките си от аптека Авита на тел./вайбър 0894 434614.
Кликнете върху цветята, които ви подхождат, и прочетете подробното им описание. Може да се нуждаете от няколко цветя. Все пак, не прекалявайте – едновременното приемане на повече от 7 есенции не е за препоръчване. Започнете първо с тези, които описват емоционалното ви състояние несъмнено и категорично. Приемайте по 4 капки под езика 4 пъти дневно до настъпване на желания ефект. Постепенно емоциите ви ще се балансират и ще започнат да текат по-хармонично. Тялото ви също може да мине през очистителна реакция, но тя по правило е мека.

Есенциите се приготвят в тъмно шише с капкомер (30 мл.), което би трябвало да стигне за 4 седмици. То се съхранява на тъмно и хладно място. Преди употреба се разклаща. За да се пази от разваляне, разтворът съдържа незначително количество коняк (1/4 от обема или около 5-10 мл), което означава, че за един ден ще приемете общо 4 капки коняк (безопасна доза дори за бебета).

Ако искате преди това да се консултирате с нас, долните описания може да ви ориентират към определена комбинация, но се пригответе да ни изложите емоционалните си проблеми при среща с нас. Консултацията се заплаща онлайн оттук.