Курс Цветя на Бах – ниво 1, начинаещи

Можете да изкарате курса онлайн в нашата Фейсгруп група “В хармония с Душата”
Цена: 160 лв.

Преподавател: д-р Петър Найденов. Д-р Петър е завършил успешно най-високата степен на обучение към Центъра на д-р Едуард Бах в Англия и е BFRP (Bach Flower Registered Practitioner) – специалист, регистриран да практикува цветята на Бах след полагане на съответните изпити. Д-р Петър Найденов познава цветята на Бах от 1990 г. Освен Бахов терапевт, той е и енциклопедична личност: астролог, лидер на Европейска мрежа за здраве Анхира, холистичен лекар, хомеопат, специалист по ХДТ, книгоиздател, автор на книги и статии, преподавател, полиглот. В практиката си съчетава различни методи така, че да е максимално полезен.

За допълнителна информация и записване: д-р Петър Найденов, тел. 0884 117463.

Можете да изберете да платите таксата в най-удобния за вас офис на EasyPay или с банков превод.

Плащане чрез EasyPay: Получател Анхира ЕООД, КИН на получателя 9317855888.

Плащане чрез банков превод: Юробанк България АД, IBAN: BG84BPBI79401043834102, SWIFT: BPBIBGSF, бенефициент: Анхира ЕООД.

Защо да се включите в този курс

Защото се провежда по оригинални материали и е идентичен с този, който се предлага от Баховия център и Международната фондация към него. Това е първото ниво на обучение и след завършването му получавате сертификат. Получилите този сертификат курсисти могат да участват в следващите нива на обучение, които общо са три.

Д-р Найденов продължава обучението си в специалния курс за преподаватели към Баховия център с цел да предлага достъпно сертифицирано обучение на български език за удобство на желаещите да овладеят метода. Разбира се, това изисква още време, но когато стане, на обучаващите се в неговите курсове ще бъдат предложени специални облекчени условия за сертифициране, при това на български език.

Алтернативата е да се обучавате сами (както много други световно неизвестни лечители) или да заплатите няколко хиляди британски паунда за да завършите същите курсове в Англия – естествено, ако владеете добре английски език. Това отнема около две години и е по-трудно, по-скъпо и не толкова удобно, защото е свързано с пътуване, организация и т.н.

Накратко: това е най-достъпният и надежден начин да станете BFRP, но не веднага. Засега в България няма сертифицирани преподаватели за всички нива на обучение към Международната Бахова фондация и се надявам да съм един от първите такива. Когато – тогава. Ще направя всичко необходимо за целта, но това е процес, който изисква време.

Системата на Бах накратко

Все повече хора осъзнават връзката между емоциите и физическите симптоми и необходимостта да се лекуват както едните, така и другите, за да се постигне истинско трайно и ефективно излекуване.

Ако личността не е в съзвучие с душата, в енергийно отношение се получава дисхармония и хаос, които отначало се проявяват като отрицателни емоционални състояния, а по-късно като всякакви заболявания според индивидуалната предразположеност на конкретния човек.

В началото на 20.век английският лекар д-р Едуард Бах създава метод за лечение на емоциите с помощта на извлеци от цветя. Целта му е този метод да е достъпен за всички хора и да достигне до всеки дом и семейство.В наши дни милиони хора по света ползват лековете.

Системата от 38 лека от цветя на Бах покрива всяко едно емоционално състояние, известно на хората.

Какво ще научите:

 • кой е д-р Бах и каква е системата му за лечение с цветя
 • как се произвеждат лековете
 • как се групират лековете от цветя според видовете емоции
 • кратко и подробно описание на всеки лек
 • как да разберете кои цветя са най-подходящи за вас и вашите близки в момента
 • как да изготвите индивидуални комбинации за себе си, членовете на семейството ви и домашните ви любимци
 • как да се справяте с преходни настроения и емоционални кризи с помощта на лекове от цветя на Бах
 • как да се снабдите с лекове от цветя на Бах

Програма на курса

 • Какво представлява метода? Кой е д-р Бах? Философия на лечението на д-р Бах. Основни принципи в приема на цветята. Какво представляват лековете от цветя на Бах, как се приготвят, как са групирани и как действат.
 • Група „Самота“, „Прекалена грижа за доброто на другите“ и „Свръхчувствителност към влияния“
 • Група „Страхове“ и „Недостатъчен интерес към настоящето“
 • Изготвяне на индивидуална комбинация от цветя според моментните нужди на човека. Мнение на Баховия център за предлаганите установени комбинации. Начини на прием на лековете.
 • Възможности на лековете от цветя на Бах за укрепване на емоционалното и физическо здраве, за личностно и духовно развитие, за подобряване на творческите способности, за постигане на успех във всякакви начинания и др. Връзка и съчетаване с други холистични методи като алготерапия и хомеопатия. Астрология и цветя на Бах.
 • Практически упражнения. Възможности за по-нататъшно сътрудничество. Как да поръчаме индивидуална комбинация, отделни лекове или пълен комплект лекове от цветя на Бах.

По-нататъшни стъпки след този курс

Можете да участвате в следващите две нива на обучение. Можете да кандидатствате при облекчени условия за получаване на титлата BFRP, след като официално получа правото да подготвям сертифицирани специалисти. Можете да получите достъп до затворената Фейсбук група, в която си общуваме и се учим. Само завършилите това първо ниво могат да продължат обучението си при мен на следващите нива.