Скринингът за рак на простатата чрез PSA тест е опасна измислица

Скринингът за рак на простатата чрез PSA тест е опасна измислица, предупреждава откривателят на простатно-специфичния антиген.

Ракът на простатата е най-често срещаният рак при мъжете, но от него почти не се умира. До 50-годишна възраст повечето мъже имат ракови клетки в простатата, въпреки че не го знаят. За щастие, това е бавно нарастващ рак. Въпреки че случаите на рак на простатата се увеличават с възрастта, само около 3 % от мъжете всъщност умират от него.

скрининг за рак на простата - PSA ПСА

Както се вижда от схемата, има много фактори, които влияят на състоянието на простатата (и на общото здраве също). Най-важните са нивата на вит. Д3, състоянието на дебелото черво, наднорменото тегло, недостигът на цинк и селен, хормоналният дисбаланс, неправилното съотношение на Омега-3 и Омега-6, токсините, професията, генетични мутации, по-висок ръст, приемът на анаболи и т.н.

PSA скринингът: истинско бедствие

PSA (простатен специфичен антиген) се произвежда изключително от простатната жлеза. Стандартният PSA-тест е одобрен от FDA през 1994 г. Всяка година милиони мъже се проверяват чрез изследване на кръвта за този антиген.

За много от тях това води до сериозни, животозастрашаващи проблеми. Ранното и агресивно алопатично лечение на рака на простатата може наистина да доведе до трайно увреждане, включително импотентност, сърдечен инфаркт, инконтиненция и дори смърт – при това от заболяване, което иначе е малко вероятно да ги убие.

PSA-тестът: безпочвен обвинителен акт

Richard J. Ablin открива PSA през 1970 г. Но едва през 2010 г. в уводна статия на „Ню Йорк Таймс“, озаглавена “Голямата грешка, свързана с простатата” г-н Ablin изяснява нещата:

“Както се опитвам да изясня в продължение на много години, PSA-тестът не може да открие рак на простатата и, което е по-важно, не позволява да се разграничи между двата вида рак на простатата – този, който може да ви убие и този, който е безобиден.”

Ablin обяснява, че този тест просто измерва колко простатен специфичен антиген има в кръвта. Повишените нива на PSA сами по себе си не означават непременно рак на простатата. Защо? Защото повишените нива на PSA може да се дължат на доброкачественото увеличаване на простатата (неизбежно с възрастта), на инфекции или на обикновени лекарства като ибупрофен. На това отгоре мъже с високи стойности на PSA може да нямат рак, а други с ниски стойности всъщност може да имат!

Ablin възкликва: “Никога не съм и сънувал, че моето откритие от преди четири десетилетия ще доведе до такова бедствие в общественото здравеопазване поради гонене на печалби. Медицинската общност трябва да погледне реалността в очите и да спре неправилното използване на PSA-скрининга. По този начин ще бъдат спестени милиарди долари и ще се спасят милиони мъже от ненужни процедури, вредни за здравето.”

На 13 февруари 1993 г. уважаваното английско медицинско списание „Lancet“ съобщава, че този скрининг често води до ненужно лечение. Един от аргументите е, че 33% от аутопсиите установяват рак на простатата, но само 1% от тези мъже умират от него (т.е. останалите е по-добре да не се лекуват – бел.ред.).

Докторът по хиропрактика и преподавател по холистично здраве, автор и основател на сайта doctorwithin.com Тим О`Шей твърди: “Това означава, че имунната система може да се пребори с много проблеми, стига да не е съсипана от рисковани и/или токсични процедури.”

Джина Колата от „New York Times“ цитира две проучвания, публикувани през март 2009 г. в престижния „New England Journal of Medicine“, които стигат до заключение, че PSA скринингът повишава смъртността!

Корените от джинджифил: профилактика и чудотворен лек за рака на простатата

Ако сте загрижени на тема рак на простатата, започнете да консумирате пресни корени от джинджифил. защото те убиват раковите клетки на простатата.

по материали от сaйта NaturalNews.com