Семинар по холистична медицина

Водещ: д-р Петър Найденов. Такса за участие: 140 лв.

Д-р Петър Найденов е опитен холистичен лекар и астролог с над 40-годишна практика. На този семинар за първи път в живота си той ще сподели и ще се опита да обясни своя начин на работа, който включва астрология, хомеопатия, хомеопатична детокс терапия, хомеопрофилактика, цветя на Бах, природолечение, суперхрани и добавки, тахион и др.

Можете да се включите в семинара чрез Zoom от цял свят. За тази цел заплатете с карта таксата (140 лв.) оттук, заявете участие в специалната Фейсбук група и изпратете снимка на платежното по Вайбър на тел. 0888540442 или по месинджър (от групата).

Програма на семинара:

Урок 1: Холистичен подход към проблемите със здравето. Причини за болестите. Умствено, емоционално и физическо ниво. Духовно тяло и връзка с Първоизточника. Прераждане и карма. Четири типа хора според Учителя Дънов и неговите съвети за здравето. ПНЕИ-система.

Урок 2: Вибрационна и енергийна медицина. Астрология, планетни цикли и връзка със здравето, начина на живот и суперхраните. Цветя на Бах. Суперхрани и добавки. Тахион. Магии. Обсебвания.

Урок 3: Хомеопатия и алопатия. Лекуване и потискане. Жизнената сила. Законът на подобието. Законът на Херинг. Хомеопатичните лекарства. Конституция, слоеве, остри състояния. Снемане на хомеопатичен случай. Умствени, общи и частни симптоми. Тоталност на симптомите. Йерархия. Хомеопатичен триножник. Реперториум и Материя медика. Анализ и предписание.
Урок 4: Миазми и нозоди. Псора, псорин, сулфур. Туберкулоза, туберкулин, бацилин, авиар, други туберкулини. Сикоза, медорин, туя, кандида. Сифилис, сифилин, меркуриус. Рак, карцинозин. Други инфекции и нозоди.

Урок 5: Хомеопатична детокс терапия. Най-чести детокс курсове: 4х4, 4х2 и др. Комбиниране на няколко вида детокс. Основни токсини – алопатични лекарства, ваксини, наркотици, битова химия, вибрации и др. Канабис индика.
Урок 6: ХДТ – продължение. Хомеопрофилактика. Тахион. Комбиниране на различни холистични методи.

Урок 7: Практическо упражнение. Снемане и анализ на случай.
Урок 8: Аптека Авита и сайт avita.bg – начин на ползване. Програма за сътрудничество. Холистичен консултант – възможна нова професия. Деонтология. Въпроси и отговори.

Целта на семинара е да представи възможностите на холистичния подход и ползата от приложението му, както и да предизвика интерес към овладяването на представените методи на по-дълбоко ниво чрез поредица от следващи семинари и уебинари, някои от които вече са достъпни онлайн. Така ще се положат основите на една нова професия – холистичен консултант, която може да бъде много полезна за обществото и да осигурява добри доходи на тези, които я овладеят. Например, за онези директори от мрежата ни, които виждат себе си и като бъдещи лечители.

Задълбочаването в разглежданите теми изисква повече време и не е цел на семинара. Ползата за курсистите е в това, че ще имат възможност да се запознаят с лечебни и профилактични методи, използвани от д-р Найденов, и да добият цялостна представа от това, което е необходимо, за да ги овладеят. Вярвам, че този семинар е началото на едно много полезно обучение, след завършването на което у нас ще се създадат ценни специалисти.

Семинарът е подходящ както за хора без никакъв опит, така и за такива, които имат опит в един или повече от разглежданите методи. Ценността на холистичния подход е именно в съчетаването на най-подходящите методи.