Повишена чревна пропускливост и синдром на чувствителния стомах

Повишената чревна пропускливост и синдромът на чувствителния стомах се причиняват от вируси, бактерии, гъбички (candida), паразити и токсини. Други причини са неправилна диета, алкохол, противовъзпалителни лекарства, цитотоксични лекарства и стресови фактори като сърдечни кризи, операции, или други подобни.

Това състояние може да доведе до много проблеми като диария, лошо усвояване на храната и хранителни алергии, и често се свързва с много сериозни автоимунни заболявания като мускулна атрофия, фибромиалгия, склеродерма и др. То често съпровожда по-сериозни инфекции като холера, салмонела, E-коли и СПИН, както и болест на Крон, артрит, хепатит, синдром на хронична умора, кистозна фиброза, алкохолизъм и др.

Много специалисти вече вярват, че повечето болести започват от стомаха и червата. В светлината на това ново откритие, лекарите приемат тези стомашни оплаквания далеч по-сериозно. Те са доста разпространени, но за съжаление често остават неразпознати, въпреки че съществуват безопасни и безболезнени тестове за установяване на засилена чревна пропускливост. Препоръчва се всички болни с подобни оплаквания да поискат такъв тест.

Коластрата може да спре синдрома на пропускливите черва. Нейната уникална комбинация от имунни и растежни фактори изглежда перфектно подбрана от природата като лекарство за това състояние. Имуноглобулините, лактоферинът и другите имунни фактори могат да убиват, инхибират и възпрепятстват размножаването на патогенните микроби и да предпазват от токсините. Епителният растежен фактор на коластрата стимулира възстановяването на чревните лигавици. Неговото противовъзпалително действие намалява разстоянието между клетките, като по този начин намалява свръхпропускливостта.

Нито една друга субстанция не е толкова ефективна за това състояние. Но за да сте още по-здрави, също така препоръчваме Зелена енергия и ЕМК, както и пълноценна и балансирана диета, богата на влакна, с много плодове, зеленчуци и сложни въглехидрати, и бедна на рафинирани брашна, алкохол, кофеин, захар и химически добавки.

Тъй като този синдром се отразява негативно върху усвояването на храната, хората с тази болест често страдат от клетъчно недохранване, независимо от наднорменото си тегло. Здравословна диета, заедно с постоянен прием на коластра, може да осигури значително подобрение на тяхната жизненост и самочувствие, защото тя значително повишава усвояването на хранителните вещества.

Употребата на коластра като основа на лечението може да увеличи ефективността на всички хранителни добавки, които приемате. Тъй като коластрата намалява пропускливостта на червата и силно увеличава асимилацията на всички хранителни вещества, тя ще увеличи ефективността и на всички добавки и лекарства.

Антибиотиците намаляват възможността на червата да се съпротивляват на нови болести, защото убиват приятелските пробиотици, които ни помагат да се справяме с вредните микроби в червата. Коластрата допринася за ре-колонизацията на полезните бактерии в храносмилателния тракт, което ни помага да се борим с вредните бактерии, да усвояваме по-добре храните и да изградим здрава бариера срещу токсините и патогените.