За д-р Джон Пагано

Джон Пагано (1930 – 2012) е доктор по хиропрактика, който от 40 години проучва възможностите за естествено лечение на псориазис и екзема – заболявания, които засягат милиони хора по целия свят.

Джон служи четири години в американския флот по време на Корейската война. След това влиза в училище по визуални изкуства с идеята да стане медицински илюстратор. След две години интересът му се насочва към хиропрактиката и той се записва в Lincoln Chiropractic College, Индианаполис, Индиана, където се дипломира с отличие през 1958 г.

По време на стаж в Spears Chiropractic болницата в Денвър, Колорадо среща първия си пациент, страдащ от псориазис и е поразен от страданието му. Оттогава постоянно търси отговори на тази главоблъсканица на дерматологията. Изследванията му го насочват към произведенията на Едгар Кейси (1887 – 1945) и той започва проект, който определя голяма част от професионалната му кариера. Репутацията му нараства заедно с непрекъснатото увеличаване на случаите, които той излекува чрез методите, предлагани от Кейси. Все повече и повече пациенти прибягват до услугите му и се доверяват на този нов подход към болестта.

Д-р Пагано приема само пациенти, изпратени от лекари и други дипломирани здравни работници или такива, които идват при него като последно средство, след като ортодоксалната медицина се е провалила. Благодарение на резултатите, които постига, осъзнава постепенно, че има какво да предложи на всички болни от псориазис по света.

Той е всепризнатият автор на книгите:

  • „Лечение на псориазиса: естествената алтернатива”,
  • „Готварската книга на д-р Пагано, която лекува псориазис… Плюс”
  • „Една причина, много заболявания: синдром на пропускливите черва”.

Бил е главен гост на много програми, включително на Talking America, CNBC, „Неразкрити мистерии” на NBC, WABC TALK Radio и Шоуто на Роналд Хофман и на Гари Нал. Специална статия за неговата работа е включена в „Алтернативна медицина и дерматология Times”.

Д-р Пагано изнася лекции на пет континента и е представял работата си:

  • в Дружеството по парапсихология на Организацията на обединените нации;
  • пред Далай Лама и 500 международни лекари в Първата международна конференция по холистична медицина в Бангалор, Индия.
  • в Руската академия на науките в Москва.
  • в Librairie Le Cornaline в Париж, където е поканен да раздава автографи на премиерата на книгата му за псориазиса на френски език.
  • в Националната фондация за псориазис (NPF)
  • в радио и телевизионни програми в Швеция, Дания, Италия, Канада и др.

Можете да научите за д-р Джон Пагано и работата му онлайн на www.Psoriasis-healing.com.