Възможности за лечение на псориазис

Много пациенти с псориазис се повлияват добре от специалните изчистващи и регенериращи режими, които включват различни суперхрани и продукти на АкваСорс. За препоръчване е да се започва с Лесно начало, коластра, ЕМК и Хималайска сол (за пиене, готвене и вани), а по-късно да се включат Зелена енергия, Супер антиоксидант, ЛивърКленз, АлоеФреш и CoQ10 с хром.
Резултатите са особено впечатляващи, когато суперхраните се комбинират с други холистични методи:

  • Хомеопатия – трябва да се провежда от квалифициран специалист; резултатите може да се появят след три до шест месеца или даже повече в зависимост от състоянието на пациента, неговата готовност да отговаря честно и изчерпателно на въпросите при снемане на случая, компетентността на хомеопата и други фактори. Има случаи, когато именно хомеопатичното лечение е най-важно, както и други, при които резултати се постигат само с диета и суперхрани.
  • Цветя на Бах – много добре балансират и хармонизират на емоционално ниво и могат да отстранят много енергийни блокажи, стига да са правилно подбрани и да се вземат редовно няколко месеца. Особено важно е да участвате активно в избора им и да сте сигурни, че този, който ви ги предписва, разбира вашите проблеми. Най-хубавото е, че този метод няма никакви странични действия и е абсолютно безвреден.
  • Индивидуализирано хранене – може да се следват насоките за хранене според кръвната група, да се направи вега-тест или кръвен тест за поносимост към различни храни. Важно е да се храним така, че да помагаме на организма, а не да му пречим да се лекува.
  • Продукти на АкваСорс – това са суперхрани и добавки, които подхранват на клетъчно ниво и осигуряват важни съставки, липсващи в обикновеното хранене. Някои са насочени специално към кожата и към регулиране на храносмилателната система, възстановяване на микробиома и нормализиране на работата на червата.
  • Тахионна енергия – нов за България метод, който се основава на подхранване, балансиране, хармонизиране и регенериране на енергийно, надвибрационно ниво. Могат да се използват тахионизирани продукти както вътрешно, така и външно. Повече за тахионната енергия.

За жалост, много често страдащите от псориазис са подлагани на дългогодишни потискащи терапии (някои от тях – официално утвърдени). При тях псориазисът на пръв поглед се облекчава, но здравето като цяло се влошава, тъй като вместо да се локализира само периферно върху кожата, заболяването преминава към по-централни структури на организма. Така се получават усложнения като псориатичен артрит. Подчертавам, че употребата на кортизон и някои други локални средства потискат имунната система и влошават нещата.