Колактив-3 – висококачествената коластра от крави

За да се снабдите с Колактив-3, моля, вижте горно меню АкваСорс.

Незаменим продукт за регенериране на всички епителни тъкани, в това число кожата и лигавицата на храносмилателната система. От първостепенно значение в комплексното природолечение на псориазис, екзема и други “кожни” болести (в кавички, защото повечето от причините са не в кожата, а в пропускливите черва).

Много подробно тази тема е разгледана в книгата на д-р Джон Пагано “Един синдром – много заболявания: пропускливите черва”. А в книгата “Лечение на псориазис” се препоръчват много по-сложни и трудни за изпълнение методи за възстановяване на лигавицата на тънките черва. За наш късмет, през последното десетилетие се натрупаха достатъчно наблюдения на великолепното действие на коластрата от крави върху храносмилателния тракт и регенерацията на клетъчно ниво.

Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници през първите 2-3 дена след раждането, преди появата на млякото. Образуването й е много по-сложно от това на млякото и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна. Тя е богат коктейл от имунни и растежни фактори, които буквално дават живот на новородените. Нейната значимост се илюстрира най-добре от факта, че без нея повечето бозайници не могат да оцелеят след раждането.

Тя е не само високо питателна храна, но и съдържа много животоподдържащи и подобряващи здравето вещества: антитела, цитокини, олигозахариди, есенциални мастни киселини, фосфолипиди и др. Забележителното при коластрата е, че всички тези субстанции действат синергично като повишат общия ефект от всеки отделен компонент.

Коластрата има много качества и функции, които я правят може би най-важната храна на света, като имаме предвид способността й да се бори с болестите и да способства за растежа и общото здравословно благополучие на организма.

Тя е показала отлични резултати при процесите на възстановяване след наранявания и стрес. Други нейни качества са свързани със забавяне на процеса на стареене, балансиране на нивото на кръвната захар, повишаване на умствената и физическа издръжливост, ускоряване на изгарянето на мазнините и улесняване на отслабването.

Коластрата е известна като лечебно и укрепващо средство от векове. Тя е била обект буквално на хиляди обстойни изследователски и клинични проучвания по цял свят, които я определят като уникална широкоспектърна натурална храна и ефективно средство за подобряване на здравето. Тя е една от най-съвършените природни субстанции, създадена да подсилва и защитава новородените бозайници. Такива, разбира се, сме и ние, хората, затова коластрата често се оказва по-подходяща за нашата физиология, отколкото са много от растително базираните и билкови препарати.

Всички научни изследвания доказват забележителните ползи от коластрата:

 • укрепва имунната система
 • увеличава устойчивостта към инфекции
 • спомага за по-добър растеж на децата
 • повишава здравината на костите
 • помага за изграждане на здрави мускули
 • увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост
 • ускорява зарастването на рани и изгаряния
 • подобрява еластичността и тургора на кожата
 • намалява бръчките и освежава външния вид
 • регенерира храносмилателната система и вътрешните органи
 • подобрява емоционалния тонус и настроението
 • забавя стареенето, удължава живота
 • действа подмладяващо на целия организъм.

Хилядолетия наред тази първа храна за бозайниците (в това число и за човека) е предоставяла устойчивост и защита през първите дни от живота на новороденото, когато то е най-уязвимо. Чрез коластрата се пренасят наследствените антитела. Тя е наситена с широкоспектърни имуностимулатори (37 естествени имунни фактора) и много растежни фактори, които помагат на организма да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве.

КолАктив-3 на АкваСорс е пълноценна и напълно естествена супер-храна – изсушена коластра, добита от пастбищни крави, което е гаранция за високо качество. Храната, консумирана от кравите, не съдържа пестициди или антибиотици. При това КолАктив-3 не е извлечен само от една крава – хранителните фактори и антителата, съдържащи се в него, са събрани от коластрата на стотици крави. Това го прави много по-полезен за здравето ни.

Коластрата от крави съдържа между 10 и 21 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна. Доказано е, че тя е безопасна и биологически поносима храна за хората – дори и за тези, които са на диета, изключваща млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални (2 капсули КолАктив-3 съдържат толкова лактоза, колкото 5 ml мляко).

Освен коластра, продуктът съдържа и пробиотик Ацидофилус, както и лактоферин. Това го прави още по-полезен за балансиране на човешкия микробиом и за поддържане на добър имунитет.

Фактори, съдържащи се в КолАктив-3:

 • Имуноглобулини /антитела/ – широкоспектърни антитела, защитаващи организма от вируси и бактерии. Съществуват пет групи имуногобулини при човека и всичките пет се съдържат в КолАктив™;
 • Лактоферин – изключително силна антивирусна и антибактериална съставка;
 • Цитокини – засилват и играят съществена роля а регулирането на силата и продължителността на имунната реакция;
 • Интерлевкин-10 – специфично вещество, което забавя възпалителните процеси;
 • Полипептид, богат на пролин – хормон, който регулира функциите на тимусната жлеза и имунитета;
 • Олигозахариди и гликоконюганти – не позволяват на патогенните бактерии да проникват в стомашните стени;
 • Фактор на растеж на епителната тъкан /ЕGF/;
 • Инсулиноподобен фактор на растежа /IGF-1/;
 • Трансформиращи фактори на растежа А & В /ТGF А & B/;
 • Хормон на растежа /GН/.

Последните четири фактора са важни фактори на растежа, които подпомагат изграждането на костната система, мускулите, нервите и тъканите, а също така регулират и кръвната захар.

Взимайте по 2 капсули дневно сутрин, с чаша минерална вода, 20 минути преди хранене, или 2 по 2 капсули дневно – важното е да е на празен стомах с повече вода. КолАктив-3 е естествен продукт и не може да се предозира. Ако почувствате, че ви хваща хрема или усещате напрежение след физически натоварвания rли водите нездравословен начин на живот, следва да увеличите дозата поне двойно или тройно.