14 години псориазис остават в миналото след 14 месеца лечение

Ако един изследовател се обърне към ортодоксалната медицина за обяснение за причините за това заболяване, той ще бъде посрещнат дори и днес със същото отживяло становище, че „не са известни причината и лечението на псориазиса.” Само вътрешната вяра, че трябва да има отговор, макар и все още неизвестен, би мотивирала този учен да продължи да търси решение.

Аз направих точно това като се обърнах към трудовете на Едгар Кейси, където намерих това, което ми се стори логично обяснение за болестта. „Има лечение”, декларираше той. След това цитираше причината и предлагаше лекарство. Въпросът, който оставаше, беше дали неговите теории могат да бъдат доказани? Това ме подтикна към концентрирано проучване в продължение на 15 години. През този период аз убеждавах пациентите си, както и себе си, че предоставената от Кейси информация по отношение на лечението и справянето с болестта е наистина вярна и заслужава да бъде приета насериозно.

В тази книга информацията на Кейси и изведените от нея концепции са представени колкото е възможно по-ясно и по-просто. Просто, обаче, не означава задължително и лесно. Всичко зависи от отношението на пациента. Това, което е лесно за един човек, може да бъде изумително трудно за друг. Съветвам пациентите си да подходят към проблема спокойно и уверено. Тревогата не е част от лечението.

Като пример за ефекта от самото отношение бих искал да дам, един мой пациент, чиято кожа се изчисти за четиринадесет месеца, след като беше страдал от псориазис в продължение на четиринадесет години. Той изрази признателността си с думите: „Четиринадесет месеца след четиринадесет години – не е зле”. Осем години след като кожата му се изчисти той все още е доволен от резултатите.