Лечение с цветните есенции на д-р Бах

Лечението с есенции от цветя е създадено в началото на XX в. от английския лекар Едуард Бах. В наши дни има последователи в целия свят. Все повече хора осъзнават връзката между емоциите и физическите симптоми и необходимостта да се лекуват както едните, така и другите, за да се постигне истинско, трайно и ефективно изцеление.

Есенциите от цветя на д-р Бах помагат за преодоляване на различни негативни душевни състояния, в които всеки може да изпадне поради напрежение, стрес, тревоги, проблемни взаимоотношения и неразбирателства с близки, шефове, колеги и пр. Използва се също за балансиране на нежелани личностни черти като деспотизъм, припряност, нетърпеливост, ниска себеоценка, липса на самоувереност, както и за справяне с негативни модели на поведение и емоции като гняв, омраза, примирение, страх, вина и други модели на отрицателно човешко поведение.

Есенциите се извличат по специален метод от цветове на 38 вида растения, които е подбрал д-р Бах. Те възстановяват емоционалния баланс, нарушен в следствие на негативни чувства и преживявания. Така се постите душевна хармония, без която не би могло да има истинско здраве.

Както шлаките от физическата обмяна на веществата натоварват тялото, така шлаките от душевната обмяна (психотоксини, душевни отрови) натоварват психиката и ни пречат да преработваме нормално eмоционалните впечатления и дразнители. Лечението с цветята на д-р Бах ни помага да преработваме тези психотоксини като пренастройва и хармонизира духовните и физически сили, необходими за възстановяване.

Според д-р Бах човек се разболява, когато личността не е в съзвучие с душата. Тогава се разстройва човешкото енергийно поле, настъпва дисхармония, появяват се търкания, изкривявания, загуба на енергия. Отначало те се проявяват като отрицателни душевни състояния, по-късно като предразположеност към заболявалия и най-накрая като видима болест. Болестта служи като последен регулиращ фактор. Тя е като червена светлина, която недвусмислено сигнализира, че в този момент нещо трябва да се промени, за да не се стигне по-късно до тотален срив.

Методът няма странични ефекти и опасност от предозиране, защото това е хармонизираща енергия. Може да се съчетава с всякаква друга терапия. Ако сте в състояние да прецените правилно състоянието си, може да си изберете сами необходимите ви лекове, като прочетете описанията им. Може да си изберете няколко есенции (най-много седем вида). След това ни се обадете на тел. 0884117463 – Вяра Еленкова, за да ви приготвим и изпратим с наложен платеж вашата лична комбинация от цветя. Цената е 20 лв, за доставката заплащате на Еконт.

Ако не сте сигурни и искате още едно мнение и по-обективна преценка, по-добре се консултирайте с опитен специалист. Консултацията е около 30 минути и може да се проведе на място в офиса ни, по телефона или по Скайп. Цената е 40 лв, а изготвената за вас комбинация от цветя струва 20 лв.

Можете да се свържете с нас по телефона:

Анелия Миланова – тел 0877110091

Вяра Еленкова – тел. 0884117463

Бояна Бантутова – тел. 0886704939