Коластрата е силно лековита, прилагана външно

Проучване на д-р Бор, отпечатано в Местния хирургически журнал открило, че факторите на растежа, съдържащи се в коластрата, играят важна роля при лечението на рани. Тези истории са част от неговото изследване.

Бари М., дърводелец, вече приемал коластра вътрешно. Докато поставял с много силен пистолет рамки за прозорци, забил пирон през ставата на средния си пръст. Болката била неописуема. Наложило се двама от колегите му да помогнат за изваждането на пирона. След като му били инжекция против тетанус, той посипал раната с коластра и си мислел, че няма да може да ходи на работа поне седмица. Когато се събудил на другата сутрин, подутината била напълно изчезнала, не чувствал никаква болка и единственото, което му напомняло за нараняването, било леко схващане на пръстите. На следващата сутрин той отново работел на строежа.

Друг мъж разказва как е поставил коластра върху операцията си за възстановяване на коляното (в допълнение на тази, която пиел) и изненадал приятелите си, като отишъл да танцува две седмици след операцията!

Друго изследване на д-р Спорн, публикувано в списание “Наука” разказва, че “…факторите на растежа в кравешката коластра са се оказали много ефективни при лечението на рани. След травми и хирургическа намеса се препоръчва коластрата да се приема вътрешно и външно.”

Както изследванията, така и личния опит показват, че коластрата е най-ефективна за лечение на наранявания, когато се пие и едновременно с това се поставя върху засегнатото място. И това не се отнася само за нараняванията. Един приятел страдаше от акне и получи значително подобрение, откакто използва коластра по този начин.

За външно приложение, смесете коластра на прах до получаване на гъста паста, използвайки дестилирана вода или физиологичен разтвор. Нанесете директно върху засегнатия участък и превържете с бинт или лепенка.