Информация за пациенти

Скъпи приятели (нарочно не казвам пациенти),

Моля запознайте се със съдържанието на този раздел от сайта, преди да започнете с въпросите си – и аз съм човек и не мога да бъда ефективен, ако на всеки трябва да обяснявам всеки път едно и също. Препоръчвам да прочетете тази безплатна книга.

Когато започнем лечение, особено при хора с хронични проблеми или при деца в по-студените месеци от годината, добре е да се виждаме поне веднъж месечно, както и при нужда, защото защитната ви система се пренастройва и трябва да й се помага с определена последователност от хомеопатични лекарства, суперхрани, суплементи, подходяща диета, чистене и пр.

Според мен, прилагана отделно, хомеопатията не е магическа пръчица и не може с едно предписание да се оправят всички проблеми. Класическата хомеопатия е дял от холистичната медицина. Аз гледам на себе си не само като на хомеопат, а като на холистичен лекар, който използва методи, адекватни на пациента. Едно е да се закрепи положението, друго е хората да се лекуват цялостно по план с правилна последователност от мерки, докато наистина укрепнат.

Например често на едно дете първо трябва да се даде туберкулин, за да премахнем миазмите, останали след ваксинацията против туберкулоза; после – хамомила, защото му никнат зъби и е станало невъзможно нервно; после – страмониум при висока температура, защото родовата травма и ужасът, преживян при трудно раждане или силна уплаха, са оставили такъв отпечатък, който се реактивира при всеки по-голям стрес или при по-тежка настинка; и най-накрая конституционалното му хомеопатично лекарство, което ще го хармонизира и укрепи цялостно.

Има теория, че симптомите на болестите са натрупани в организма на слоеве като люспите на кромид лук, и че те трябва да се „обелват” (премахват) слой подир слой, докато се стигне до здравето. Това може да продължи няколко месеца, а освен това нека не забравяме, че всеки нов стрес може да е достатъчно силен, за да добави нов слой. Например, след 3 месеца лечение човек се чувства по-добре, но един ден докато си ходи по улицата го изплашва куче или го блъска кола, или му пада тухла на главата. Това създава нови слоеве, които изискват съответно лечение. Или отива на море и получава слънчев удар – отново нов слой…

Много болести са психосоматични и са свързани с наши психологични делюзии или с проблеми в отношенията. Убеден съм, че нашите мисли могат да ни разболеят! Освен това и нашите близки понякога нарочно или без да искат ни разболяват и даже могат да ни уморят – нали знаете, като във вица “Гледай, гледай – некролог на комшията! От какво ли е умрял? – Ами то си пише отдолу – от опечалените…”

Затова в своята работа използвам и астрологията – това ми помага да се ориентирам по-лесно в проблемите на хората. Ето защо преди да дойдете питайте общината по местораждане или майка си в колко часа сте родени (например ако е в 6 ч., дали е сутринта или следобед, и дали не е в 6 ч. и 10 мин.) Вземете тази информация и за най-важните хора, с които живеете. И се пригответе да разнищим някои въпроси до болка, а не като ви питам как се разбирате със съпруга/та, снахата или децата, да ми съчинявате изречения!

В някои случаи мога да преценя, че не сте за мен, защото нямаме съвместимост. Колкото и да съм добър, има случаи, в които не мога да разбера човека срещу себе си. Това е напълно нормално. За щастие, познавам лично доста добри хомеопати, помня наизуст хороскопите им и мога да ви насоча към някои от тях, които са най-съвместими с вас. Ако го направя, то е за ваше добро.

Холистичен център “Анхира” препоръчва лекарствата на хомеопатична аптека АВИТА.