Информация за пациенти

За нови пациенти

Благодаря ви за доверието! Благодаря на невидимия свят, че ми дава възможност да съм полезен на толкова хора! Признателен съм за възможността да ви служа, но тъй като в момента пиша нова книга, за известно време се налага да огранича приема на нови пациенти.

Продължавам да преглеждам деца – в лечението им съм най-добър и те винаги са с предимство.

Що се отнася до възрастни, по изключение приемам само такива, които наистина са готови да инвестират в здравето си и да следват препоръките ми. Възможно е да се наложи да изчакате известно време. Ако искате да се консултирате с мен възможно най-скоро, може да се възползвате от това предложение.

Моля хора, които не искат да приемат суперхрани и хранителни добавки, и които не искат да им се прави хороскоп, да не ме търсят. Същото се отнася и за тези, които не са готови да споделят с мен информация за своите емоционални проблеми, семеен живот, интимни отношения и други теми, които според мен са важни за разбиране и решаване на техния случай.

Как протича лечението ви?

Моля запознайте се със съдържанието на този раздел от сайта, за да бъдем по-ефективни и да не се налага на всеки да обяснявам едно и също. Препоръчвам да прочетете тази безплатна книга.

Когато започнем лечение, особено при хора с хронични проблеми или при деца в по-студените месеци от годината, добре е да се виждаме поне веднъж месечно, както и при нужда, защото защитната ви система се пренастройва и трябва да ѝ се помага с определена последователност от хомеопатични лекарства, суперхрани, суплементи, подходяща диета, чистене и пр.

Според мен, прилагана отделно, хомеопатията не е магическа пръчица и не може с едно предписание да се оправят всички проблеми. Класическата хомеопатия е дял от холистичната медицина. Аз гледам на себе си не само като на хомеопат, а като на холистичен лекар, който използва методи, адекватни на пациента. Едно е да се закрепи положението, друго е хората да се лекуват цялостно по план с правилна последователност от мерки, докато наистина укрепнат.

Например често на едно дете първо трябва да се даде туберкулин, за да премахнем миазмите, останали след ваксинацията против туберкулоза; после – хамомила, защото му никнат зъби и е станало невъзможно нервно; после – страмониум при висока температура, защото родовата травма и ужасът, преживян при трудно раждане или силна уплаха, са оставили такъв отпечатък, който се реактивира при всеки по-голям стрес или при по-тежка настинка; и най-накрая конституционалното му хомеопатично лекарство, което ще го хармонизира и укрепи цялостно.

Има теория, че симптомите на болестите са натрупани в организма на слоеве като люспите на кромид лук, и че те трябва да се „обелват” (премахват) слой подир слой, докато се стигне до здравето. Това може да продължи няколко месеца, а освен това нека не забравяме, че всеки нов стрес може да е достатъчно силен, за да добави нов слой. Например, след 3 месеца лечение човек се чувства по-добре, но един ден докато си ходи по улицата го изплашва куче или го блъска кола, или му пада тухла на главата. Това създава нови слоеве, които изискват съответно лечение. Или отива на море и получава слънчев удар – отново нов слой…

Връзката астрология – медицина

Много болести са психосоматични и са свързани с наши психологични делюзии или с проблеми в отношенията. Убеден съм, че нашите мисли могат да ни разболеят! Освен това и нашите близки понякога нарочно или без да искат ни разболяват и даже могат да ни уморят – нали знаете, като във вица “Гедай, гледай – некролог на комшията! От какво ли е умрял? – Ами то си пише отдолу – от опечалените…”

Затова в своята работа използвам и астрологията – това ми помага да се ориентирам по-лесно в проблемите на хората. Ето защо преди да дойдете питайте майка си в колко часа сте родени (например ако е в 6 ч., дали е сутринта или следобед, и дали не е в 6 ч. и 10 мин.) Вземете тази информация и за най-важните хора, с които живеете. И се пригответе да разнищим някои въпроси до болка, а не като ви питам как се разбирате със съпруга/та, снахата или децата, да ми съчинявате изречения!

Никой не може да помогне на всички

В някои случаи мога да преценя, че не сте за мен, защото нямаме съвместимост. Колкото и да съм добър, има случаи, в които не мога да разбера човека срещу себе си. Това е напълно нормално. За щастие, познавам лично доста добри хомеопати, помня наизуст хороскопите им и мога да ви насоча към някои от тях, които са най-съвместими с вас. Ако го направя, то е за ваше добро.

С уважение : д-р Петър Найденов

Холистичен център “Анхира” препоръчва лекарствата на хомеопатична аптека АВИТА.