Глава 6: Хомеопатичните лекарства

Хомеопатичните лекарства са от минерален, растителен и животински произход, плюс т.нар. нозоди, свързани с миазми и болести, специфични само за човека. Те са напълно безвредни. Производството им щади природните ресурси, консумира съвсем малко енергия и е екологично чисто. Приети в малки или безкрайно малки дози, те внасят в организма специфична информация (енергия, електромагнитно поле) и стимулират защитните му сили, а в някои случаи премахват наследени от родителите болестни модели.

Съхраняват се в плътно затворени съдове, на тъмно и хладно, далеч от електромагнитни полета, силни миризми и радиоактивни излъчвания. Гранулите и таблетките не се пипат с ръце. При случайно разсипване не се връщат обратно в опаковките. В течните лекарства не се бърка с капкомер или с каквото и да било, а при вземането им се внимава да не се докосва шишенцето с устни или език. Хомеопатичните лекарства се приемат през устата еднократно или по схема. Поне половин час преди и след приемането им не се яде и не се пие нищо. Могат да се прилагат и външно като тинктури, кремове и лосиони.

Потенциите LМ се приемат по 1-2 капки под езика всеки ден до настъпване на ефект. Преди всеки прием шишето с лекарството се разтръсква (удря) 10 пъти върху дланта или върху подходяща твърдо-еластична повърхност (например книга с твърди корици). При по-чувствителни или отслабени пациенти лекарството се разрежда. За целта в чиста стъклена чаша се наливат 100 мл. чиста вода, капват се 1-2 капки лекарство от шишето и се разбърква с чиста лъжичка. Приема се по една глътка толкова пъти дневно, колкото е предписано (всеки път се разбърква). Всеки ден се приготвя нов разтвор (в същата чаша). За още по-голямо разреждане приготвеният разтвор се излива така, че да остане 1 мл., допълва се с още 100 мл. вода и пак се разбърква. Това може да се направи неколкократно.

Щом настъпи ясно изразен ефект, лекарството веднага се спира –
иначе лечението може да се обърка!