Екзистенциално-хуманистична психотерапия

Екзистенциално-хуманистичната психотерапия (ЕХП) холистичен психотерапевтичен метод, който работи и с тялото, и с психиката. По същество е нещо като „психоанализа отдолу-нагоре и отгоре-надолу” – т.е. на клиента се помага да осъзнае как психиката въздейства върху тялото, и как чрез тялото може да се повлияе психоемоционалното здраве. Едва ли има интелигентен човек, който да не е чувал думата „психосоматично” – ЕХП е пар екселанс метод, който е особено подходящ за лечение на психосоматични състояния.

Нашето тяло всъщност е изява на характера ни и всички негови недостатъци и блокажи не са случайни, а са свързани с определени психологични състояния и проблеми – най-често неосъзнати или поне нелесни за преодоляване емоции, психотравми, неудачи, конфликти, загуба на близки хора, любовни разочарования, неосъществени амбиции, житейски и професионални неуспехи стрес и кризи на личността, страхове и т.н. Ето защо ЕХП е подходяща за решаване на най-различни проблеми и начин да се доближим до идеала „Здрав дух в здраво тяло” и да живеем един по-смислен, осъзнат и пълноценен живот, изпълнен с много повече свобода и щастие.

Сред хората се шири схващането, че на психолог и психиатър се ходи само ако „не си добре” – но това не е така. В живота на всеки един човек, включително и при силни, уверени и успешни личности, има периоди, когато възникват най-различни въпроси и проблеми. Тогава един обективен и балансиран „поглед отстрани” може да допринесе за още по-успешното им решаване, нещо повече – за по-добро себеразбиране и себеприемане и за личностно израстване и хармонизиране. Това може да е много ценно например за тези, които работят постоянно с хора, ръководят големи групи или носят големи отговорности. Ето защо консултациите при

Д-р Рени Евтимова е лекар-психиатър с практика над 25 години и дипломиран психотерапевт. Завършила е 5 годишно обучение по екзистенциално-хуманистична психология към IPUE „Otto Rank” – Рим и Медицинска академия – София, и е специализирала в Италия при световно известния проф. Луиджи де Марки, д-р Стефано Горгето и Катерина Михайлова.

Консултации при д-р Евтимова може да заявите на тел. 0882 711714. Консултациите се провеждат:
– в Холистичен център „Анхира” – София, Дианабад бл.11
– в Кюстендил – студио „Хармония”, ул. „Цар Симеон” 49
– по Skype – revtimova (добавете ме към контактите си)

Цената на консултациите е 40 лв. за първата и 35 лв. за следващите. Всяка сесия е с продължителност около един час. За всеки клиент се изготвя индивидуална програма, която може да изисква от три до десет сесии (обикновено по една сесия седмично). В повечето случаи благотворният ефект се усеща още след първата сесия. Ако имате въпроси, моля свържете се с д-р Евтимова по телефона всеки работен ден от 18 до 19 ч.