Безумната сага на PCR тестуването

Анализ от д-р Джоузеф Меркола въз основа на проверени факти

Накратко:

Фирма Curative предлага PCR тест с използване на слюнка, а не материал, взет с памуче от задната част на носната кухина. Първоначално това е било разрешено само при симптоматични пациенти, но компанията е поискала от FDA (Американската администрация по храните и лекарствата) да разшири разрешението си за употреба и при асимптоматични лица.

Според данните на компанията, тестът от слюнка открива около 90% от положителните случаи в сравнение с PCR тест от носоглътката, правен на 35 CT(цикъла на увеличаване). Според FDA тази сравнителна CT е твърде ниска и ще доведе до твърде много фалшиви отрицателни резултати. Това се твърди въпреки научния консенсус, че всичко над 35 CT е научно неоправдано, тъй като произвежда огромни количества фалшиво положителни резултати.

Според проучване от април 2020 г. трябва да се използва CT 17, за да се получат 100% потвърдени, реални положителни резултати. Над 17 цикъла точността спада драстично. При 33 цикъла 80% от резултатите са фалшиво положителни. След 34 цикъла фалшиво положителните резултати стигат до 100%.

Тъй като PCR тестът не може да различи между живите вируси и мъртвите, неинфекциозни вирусни остатъци, важно е кога се прави тестът. Средното време от началото на симптомите до изчистването на вирусите, потвърдено от вирусна култура, е седем дни, докато PCR тестът продължава да открива нежизнеспособен (неинфекциозен) SARS-CoV-2 материал средно за 34 дни след началото на симптомите.

В продължение на няколко месеца експертите подчертават истинската причина зад пандемията на COVID-19, а именно неправилното използване на PCR тестове, поставени при нелепо висок брой цикли на увеличение (CT), което фалшиво окачествява здрави хора като „случаи на COVID-19“. В действителност PCR тестът не е подходящ за диагностика, въпреки че е популяризиран като такъв.

Важен въпрос, който изисква отговор, е дали експертите от нашите федерални здравни агенции и Световната здравна организация наистина са били твърде невежи, за да разберат последиците от използването на PCR тест при прекалено много СТ, или това е направено нарочно, за да създаде илюзия за опасна пандемия, която е извън контрол. Виновните лица трябва да бъдат подведени под отговорност, и точно това възнамерява да направи извънпарламентарната анкетна комисия за Корона (Außerparlamentarischer Corona Untersuchungsausschuss, или ACU). Тя започва международен съдебен иск срещу лицата, отговорни за използването на измамни тестове, за да изфабрикуват появата на опасна пандемия, за да приложат икономически опустошителни блокади по целия свят. Писах за това в „Скандал с измами с коронавирус – най-голямата битка току-що започна“ и „Германските адвокати внасят съдебни искове за коронавирус“.

FDA изисква по-високи фалшиви положителни резултати

Интересен случай, подробно описан в статия на Buzzfeed от 21 януари 2021 г., повдига същите въпроси по отношение на FDA. Темата е неотдавнашния скандал с Curative, компания за PCR тестове от Калифорния, която стартира през януари 2020 г. и стана един от най-големите доставчици на тестове за COVID-19 в САЩ. Най-популярният PCR тест на Curative се различава от другите доставчици по това, че използва натривки, взети от езика, бузата и устата на пациента, а не от задната част на носната кухина.

През април 2020 г. FDA издаде ускорено разрешение за спешна употреба на лечебния тест от слюнка, но само за пациенти, които са имали симптоми в рамките на две седмици преди теста, тъй като наличните по това време данни показват, че този тест не улавя безсимптомни „случаи“. Впоследствие обаче тестът така или иначе е използван и при лица без симптоми, а компанията настоява FDA да разшири разрешението си, за да включи асимптоматични лица въз основа на по-нови данни.

През декември 2020 г. Curative представи данни, че нейния тест от слюнка открива около 90% от положителните случаи в сравнение с PCR тест от носоглътката на 35 CT. FDA възрази, че Curative сравнява своя тест с PCR, който има твърде нисък СТ и ще даде твърде много фалшиви отрицателни резултати. Според FDA, броят СТ, който Curative е избрал, „не е подходящ и е произволен”. Това изявление на FDA е любопитно, като се има предвид, че научният консенсус относно PCR тестовете е, че всичко над 35 CT е необосновано от научна гледна точка.

От самото начало FDA и Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията препоръчаха провеждане на PCR тестове при CT 40 – достатъчно, за да се получат много фалшиво положителни резултати, като по този начин се етикетират здрави хора като „случаи на COVID-19“. Но когато става въпрос за теста от слюнка на Curative, FDA настоява да го сравнят с PCR, обработен при CT 45, което е дори по-вероятно да доведе до фалшиво положителни резултати.

Медицински казано, „случай“ се отнася до болен човек и никога за такъв, който няма симптоми. FDA се безпокои, че тестът на Curative пропуска инфекции и дава на заразените хора документ, че са здрави. В действителност обаче е много по-вероятно тестът да отсее точно хората, които наистина изобщо не са заразни и с право трябва да получат документ, че са здрави. Изглежда FDA просто настоява за процес, който ще осигури по-голям брой „случаи“, за да поддържа илюзията за широко разпространена инфекция.

Кога всъщност сте заразни?

Постоянен проблем при PCR теста е, че той улавя мъртви вирусни остатъци и чрез прекомерно увеличаване на тези частици с CT около 40, незаразни хора се обявяват за заразни и им се казва да се самоизолират. Накратко, служителите в медиите и общественото здраве смесват „случаите“ – положителните тестове – с действително заболелите хора.

Медицински казано, „случай“ означава болен човек и в никакъв случай такъв, който няма симптоми на заболяване. Сега изведнъж този утвърден медицински термин е произволно предефиниран да означава всеки, който е бил положителен за наличие на незаразна вирусна РНК.

Науката е недвусмислена, когато става въпрос за това кой е заразен и кой не. Не можете да заразите друг човек, ако не носите жив вирус, и обикновено няма да развиете симптоми, ако вирусният товар не е достатъчно висок.

Що се отнася до PCR тест с прекалено високи CT, той може да излезе положителен дори при хора с много малък вирусен товар, който е твърде нисък, за да предизвика симптоми. И тъй като тестът не може да направи разлика между жив вирус и мъртви вирусни остатъци, може изобщо да не носите жив вирус.

Поради тези съществени недостатъци, PCR тестовете трябва да се правят само на симптоматични пациенти, а положителният им резултат трябва да се преценява като само един от факторите на диагнозата. Симптомите също трябва да бъдат взети под внимание. Ако нямате симптоми, шансовете ви да бъдете заразни и да разпространите инфекцията сред другите са по принцип нулеви, както показват данни, събрани от 9 899 828 индивида.

От тях нито един човек, който е бил в близък контакт с асимптоматичен „заразен“, не е получил положителни резултати при теста. Това проучване дори потвърди, че дори в случаите, когато асимптоматични лица са имали активна инфекция и са били носители на жив вирус, вирусният товар е бил твърде нисък, за да може да бъде предаден. Както отбелязват авторите: „В сравнение със симптоматични пациенти, инфектираните хора, които нямат симптоми, обикновено имат малко вирусно натоварване и кратка продължителност на вирусното отделяне, което намалява риска от предаване на ТОРС-CoV-2. В настоящото проучване се направи вирусна култура с проби от асимптоматични положителни случаи (от PCR-теста) и не се откри нито един жизнеспособен SARS-CoV-2 вирус. Тестовете на всички близки контакти на асимптоматичните положителни случаи бяха отрицателни, което показва, че асимптоматичните положителни случаи, открити в това проучване, е малко вероятно да бъдат заразни. ”

PCR открива мъртви вируси в продължение на седмици, след като инфекцията се изчисти

Тъй като PCR тестът не може да различи между живия вирус и мъртвите, неинфекциозни вирусни остатъци, времето на тестиране в крайна сметка е важно. Един пример за това беше представен в писмо до редактора на The New England Journal of Medicine, в което авторът описва изследване на хоспитализирани пациенти с COVID-19 в Сеул, Южна Корея. Докато времето от появата на симптоми до изчистването на вирусите, потвърдено с вирусни култури, е средно само седем дни (и най-много 12 дни), PCR тестът продължава да засича SARS-CoV-2 средно за 34 дни. Най-краткото време между появата на симптома до отрицателния PCR тест е 24 дни. С други думи, няма как да се открие жив вирус при пациенти след около 7 (най-много 12) дни от появата на симптомите. PCR тестът обаче продължава да ги отчита като „положителни“ за SARS-CoV-2 чак до 34 дни.

Причината това да има значение е, че ако в тялото ви няма жив вирус, вие не сте заразни и не представлявате риск за другите. Следователно е безсмислено да се тестват пациентите след повече от 12 дни от появата на симптомите (за да сме сигурни, че вече не отделят живи вируси), тъй като всеки положителен резултат след този ден вероятно ще бъде фалшив. Но има и още. Както е отбелязано в статия на New England Journal of Medicine: „Жизнеспособни вируси се откриваха до 3 дни след отминаване на треската… Вирусните култури бяха положителни само в проби с праг на цикъла до 28,4. Честотата на позитивност на културата намалява с увеличаване на времето от появата на симптомите и с увеличаване на праговата стойност на цикъла”.

Това предполага, че симптоматиката е наистина важна част от пъзела. Ако 3 дни след края на треската ви не се откриват жизнеспособни вируси, вероятно не е нужно да се тествате отново след това. Положителен резултат след третия ден от спирането на вашата треска, отново, вероятно ще бъде фалшиво положителен, тъй като трябва да имате живи вируси, за да бъдете заразни.

Още по-важно е, че тези резултати потвърждават, че СТ над 30 са нежелателни, тъй като е много вероятно да сгрешат. Тук се открива, че СТ трябва да е под 28,4, за да може положителният тест наистина да отчита живи вируси. Както отбелязват авторите: „Нашите констатации могат да бъдат полезни насоки за периодите на изолация при пациенти с Covid-19 и за оценка на риска от вторично предаване между тесни контакти при проследяване на контактните.“

Тестването за мъртви вируси ще осигури вечни карантини

Нека се върнем към PCR теста на Curative. Компанията твърди, че той е точен, когато става въпрос за откриване на активна инфекция. Както изпълнителният директор Фред Търнър каза пред Buzzfeed: „Ако проверявате дали хората може да се върнат на работа и избирате всички, които са имали COVID преди два месеца, никой няма да се върне на работа. Ако искате да откриете активен COVID, „ранното“ проучване показва, че Curative е много ефективен при това”. Отново, това е свързано с факта, че тестът от слюнка Curative има чувствителност, подобна на назофарингеалния PCR тест, установена при CT 30. По-ниският брой CT намалява броя положителни резултати, като те включват предимно хора с по-високи вирусни натоварвания и тези, които са по-склонни действително да носят живи вируси. Това е хубаво нещо. Това, което FDA иска от Curative, е да разшири тази мрежа, така че повече хора, които не са заразни, да бъдат обявени за „случаи“.

В имейл до Buzzfeed д-р Майкъл Мина, епидемиолог от Харвард (Училище за обществено здраве Чан) заяви, че използването на CT от 45 е „абсолютно безумие“, тъй като при това увеличение може да видите една-единствена РНК молекула, докато „когато хората са болни и са заразни, те буквално могат да имат 1 000 000 000 000 пъти това число“. Мина добави, че такъв чувствителен PCR тест „би могъл да открие някой 35 дни след инфекцията, който е напълно възстановен, и да го задължи да влезе в изолация. Това е лудост и не се основава на наука, не се основава на медицина и не е полезно за общественото здраве“.

Колкото по-нисък е CT, толкова по-голяма е точността

FDA твърди, че е необходима висока чувствителност (което означава по-висока CT), за да се гарантира, че няма да имаме асимптоматични разпространители в нашите общности. Въпреки това, както беше разгледано по-горе, този риск е изключително малък. Наистина трябва да спрем да се паникьосваме относно възможността здрави хора да убиват другите. Това не е нормална тенденция, както е описано подробно в „Светът страда от масова психоза на заблуда“.

Според проучване от април 2020 г. в European Journal of Clinical Microbiology & Infectious Diseases, за да се получат 100% потвърдени реални положителни резултати, PCR тестът трябва да се провежда само на 17 СТ. Над 17 цикъла точността спада драстично. Докато стигнете до 33 цикъла, степента на точност е само 20%, което означава, че 80% са фалшиви положителни резултати. След 34 цикъла шансът ви положителният PCR тест да е истински положителен намалява до нула.

По същия начин, систематичен преглед от декември 2020 г., публикуван в списанието за клинични инфекциозни болести, който оценява резултати от 29 различни проучвания, установява, че „стойностите на CT са значително по-ниски… в проби, от които може да се получи жива вирусна култура“. С други думи, колкото по-висок е СТ, толкова по-малък е шансът един положителен тест наистина да се дължи на наличието на жив (и способен да заразява) вирус. „Две проучвания съобщават, че шансовете за жива вирусна култура намаляват с приблизително 33% за всяка единица увеличение на CT“, отбелязват авторите. Важно е, че пет от включените проучвания не откриват живи вируси в случаите, когато положителен PCR тест е използвал CT над 24.

В случаите, когато се използва CT над 35, пациентът е трябвало да прояви симптоматика, за да се получи жива вирусна култура. Това отново потвърждава, че PCR с CT над 35 наистина не трябва да се използва при асимптоматични хора, тъй като всеки положителен резултат вероятно ще бъде безсмислен и просто ще ги принуди да се изолират без причина.

PCR тестване въз основа на сгрешен доклад

В заключение, цялата идея за диагностициране на COVID-19 с PCR тест е под сериозен въпрос, тъй като практиката изглежда се основава на погрешен доклад, който дори не е бил подложен на партньорска проверка, преди да бъде внедрен по целия свят.

В публикация от 30 ноември 2020 г. екип от 22 международни учени постави под въпрос научната статия на тема „Тестване за SARS-CoV-2 чрез PCR тест“, написана от д-р Кристиан Дростен и Виктор Корман (т.нар. „Corman-Drosten paper“). Според Райнер Фюлмих, член-основател на германската извънпарламентарна анкетна комисия „Корона“, спомената в началото на тази статия, Дростен е ключов виновник за измамата с пандемията COVID-19.

Учените настояват докладът на Корман-Дростен да бъде оттеглен поради „фатални грешки“, една от които е фактът, че този доклад е написан и самият тест е разработен, преди да има наличен вирусен изолат. Тестът просто се основава на частична генетична последователност, публикувана онлайн от китайски учени през януари 2020 г. В интервю за DC под прикритие, д-р Кевин Корбет, един от 22 учени, които сега настояват за оттегляне на доклада, заяви:

„Всяка научна обосновка за разработването на този тест е напълно унищожена от този документ … Когато Дростен разработи теста, Китай не им беше дал вирусен изолат. Те разработиха теста от последователност в генна банка. Китай им е дал генна последователност без съответния вирусен изолат. Те имаха код, но нямаше тяло за кода. Нямаше вирусна морфология… те просто си измислиха липсващите части от вирусната последователност. Те ги създадоха синтетично, за да запълнят празните места…

В този доклад за теста на Drosten има 10 фатални грешки… Но ето най-важното: Няма вирусен изолат, който да потвърди това, което правят. По това време резултатите от PCR с усилване не съвпадаха нито веднъж с тези от вирусен изолат. Наричам това „наука за дупките в поничките“. В центъра на това няма нищо. Всичко е свързано с кода, генетиката, нищо общо с реалността…

Оттогава има публикации, в които се казва, че те са произвели вирусни изолати. Но за тях няма контрол. През юли CDC издаде доклад, в който те казаха: „Ето вирусния изолат.“ Знаете ли какво направиха? Те взеха проба с памуче на един човек. Един човек, който е бил в Китай и е имал симптоми на настинка. Един човек. И те още в началото приеха, че той има [COVID-19]. И така, всичко това е пълно с дупки, цялото нещо”.

Критиката срещу PCR тестването се засилва допълнително от проучването на Nature Communications от 20 ноември 2020 г., което не открива жизнеспособен вирус при PCR-положителни случаи. Позовах се на това проучване по-рано, като отбелязах, че нито един човек, който е бил в близък контакт с асимптоматичен индивид, не е дал положителни резултати от теста.

Но това не е всичко. След оценка на данните от PCR тестване от 9 899 828 души и допълнително взети материали за живи култури с цел проверка за активни инфекции при тези, които са били с положителен PCR тест при CT < 37, те не са могли да открият жив вирус в нито един от тях, което е доста удивителен резултат.

Като цяло изглежда ясно, че масовото тестване с помощта на PCR е неподходящо и прави много малко, ако не и нещо, за да запази населението в безопасност. Неговият основен резултат е просто продължаване на фалшивата идея, че здравите, неинфекциозни хора могат да представляват смъртна заплаха за другите и че трябва да избягваме социалните взаимодействия. Това е заблуждаваща идея, която поражда глобална психоза и е време да сложим край на този нездравословен, ненаучен начин на живот.