Безсрамното манипулиране на положителните PCR тестове

Превод на статия от д-р Меркола

Накратко

  • Всеки хоспитализиран пациент се тества за COVID, често многократно, като се използват PCR тестове с висока вероятност за фалшиво положителни резултати.
  • Фалшиво положителните резултати се дължат в значителна степен на прекомерно високи прагове на цикъл (максимален брой удвоявания, които са позволени по време на теста).
  • СЗО намеква, че тестовете трябва да се извършват само при болни със симптоми и резултатите от тях трябва да се интерпретират според клиничния контекст, но повечето PCR тестове в САЩ се използват по много различен начин: за скрининг на хора без симптоми на работните им места, в колежи и университети и за разрешаване на преминаване през граница.
  • В допълнение към неточните резултати от PCR, редица други мерки изкривиха докладвания брой смъртни случаи от COVID.
    През март 2020 CDC промени начина, по който кодира свидетелствата за смърт от COVID, включвайки всички, за които COVID по какъвто и да е начин допринася за смъртта.
  • Чрез създаването на прекалено хлабави определения на случаи за COVID, няколко от които не изискват нито един признак на заболяване, а само положителен PCR тест, CDC успя да нагласи броя на COVID-положителните случаи според скоростта, с която се правят PSR тестовете.

Хоспитализацията в САЩ, свързана с COVID, е спаднала от 132 500 души на 6 януари 2021 г. до 71 500 на 12 февруари 2021 г. САЩ са имали 920 000 болнични легла с персонал през 2019 г., от които 14,4% са ползвани за случаи на COVID през януари 2021 г. и 7,8% до момента през февруари 2021 г. Този огромен спад беше предвиден. Всеки хоспитализиран пациент се изследва за COVID, често многократно, като се използват PCR тестове с високи фалшиво положителни показатели. Фалшивите положителни резултати се дължат в значителна степен на прекомерни прагове на цикъла. Това се отнася до максималния брой удвоявания, които са разрешени по време на теста.

Проблемът, причинен от прекомерни прагове на цикъла, беше добре описан в статия от Ню Йорк Таймс от август 2020 г., но иначе беше пренебрегван от масмедиите. Д-р Син Ханг Лий, директор на базираната в Кънектикът лаборатория за молекулярна диагностика Milford, оспори зависимостта на FDA от прекомерни прагове на цикъла при приемането на претенции за ефикасност за ваксината COVID-19 на Pfizer в началото на декември 2020 г. Той и FDA остават ангажирани в този дебат.

СЗО инструктира потребителите и производителите на PCR тестове на 14 декември 2020 г., и отново на 20 януари 2021 г., че праговете на PCR цикъл трябва да се понижат. В насоките от 14 декември се изказва загрижеността на СЗО относно „повишен риск от фалшиви резултати от SARS-CoV-2“ и се посочва „фонов шум, който може да доведе до резултат с висока прагова стойност на цикъла, който [неправилно] се тълкува като положителен резултат.”

Първата инструкция е заменена от втората, която допълнително съветва за клинична употреба на теста: Ако “резултатите от теста не съответстват на клиничната картина, трябва да се вземе нова проба и да се тества отново …” Въпреки че това предполага, че тестът трябва да се извършва само при тези със симптоми и резултатите от него трябва да се интерпретират с оглед на клиничния контекст, повечето PCR тестове в САЩ се използват много различно: за скрининг на хора без симптоми на работното място, в колежи и университети и за разрешаване на гранично преминаване.

Не се прилага никакво внимание към резултатите

Един положителен тест определя някого като случай на COVID. И все пак е добре известно и беше признато в насоките на СЗО от януари 2021 г., че скринингът в ситуации с ниско разпространение на COVID, като например скрининг на хора без симптоми, увеличава риска от фалшиви положителни резултати.

И рискът се увеличава с намаляването на разпространението на болестта, така че в ситуации с ниско разпространение на заболяването често се открива, че повечето положителни резултати всъщност са фалшиво положителни. Всички специалисти знаеха, че резултатите от PCR теста са фалшиви. Дори д-р Антъни Фаучи призна през юли 2020 г., че праговете на цикъла над 35 не измерват вируса и освен това вирусът не може да бъде култивиран от проби, които изискват голям брой цикли, за да покажат положителност.

Но барабанът от Коронавирусната работна група и някои академици и други беше „тествайте всички, тествайте често“ – въпреки необикновения брой фалшиви положителни и отрицателни резултати. Конгресът многократно отпуска много милиарди долари за тестване (често безплатно за тествания човек) и така тестването бързо се разраства.

Почти 2 милиона теста за COVID на ден са регистрирани в САЩ между 20 ноември 2020 г. и 19 януари 2021 г. Повечето от тях са PCR тестове, които въпреки проблемите си, все още се считат за най-точни. Повечето от останалите проведени тестове са бързи антигенни тестове. Тези тестове също страдат от високи фалшиви положителни нива, както FDA предупреди през ноември 2020 г.

Докато ежедневните смъртни случаи са спаднали само с около 15% от 12 януари 2021 г., през месеца има драматични спадове в новите случаи (спад от 60% от 250 000 нови случая на ден на 100 000) и, както е отбелязано, в хоспитализациите (спад с 46% ). Докладите твърдят, че повече от 486 000 американци са починали от COVID към 16 февруари 2021 г.

Нито едно от тези числа обаче не е надеждно. В допълнение към неточните резултати от PCR, редица други мерки изкривиха докладвания брой смъртни случаи от COVID. Въпреки че CDC кодира по електронен път други причини за смърт, той избра да се кодира ръчно всяка смърт от COVID 22 и обяснява: “Отнема допълнително време за кодиране на смъртните случаи на COVID-19. Докато 80% от смъртните случаи се обработват по електронен път и се кодират от NCHS в рамките на минути, повечето смъртни случаи от COVID-19 трябва да бъдат кодирани от човек, което отнема средно 7 дни.”

CDC третира по различен начин смъртта от COVID

Очаквам CDC да отговори на заявката ми от Закона за свобода на информацията, която поиска протоколите на CDC кодерите да използват за кодиране на COVID-19 като причина за смърт. Защо CDC третира смъртните случаи от COVID по различен начин от смъртните случаи поради други условия?

CDC промени начина, по който кодира свидетелствата за смърт от COVID през март 2020 г., за да включи всички, за които COVID по някакъв начин допринася за смъртта. Поставяйки различни части от инструкциите за кодиране на различни уеб страници, CDC успешно скри това, което прави.

На една страница, в указанието се казва: „Ако COVID-19 е определено като причина за смърт, то трябва да се докладва в свидетелството за смърт“. На друга уеб страница CDC заявява: „Когато COVID-19 се докладва като причина за смърт в смъртния акт, той се кодира и отчита като смърт поради COVID-19.“

Определението за смърт от COVID изглежда е различно в различните щати. CDC се опитва да обясни защо броят на смъртните случаи „не излиза“ верен като се сумира и включва това оправдание: “Други системи за докладване използват различни дефиниции или методи за преброяване на смъртните случаи.” Но именно CDC избра да не издава единни насоки.

Диагностиката на COVID е доста либерална

Всеки с положителен тест за COVID, който умре в рамките на 30 дни след теста, се отчита като смърт поради COVID, дори ако COVID не е споменат в акта за смърт в Невада. COVID, ако жертвата е имала положителен скорошен тест. Здравната агенция на Орегон докладва през август 2020 г.: „Ние считаме за смъртни случаи от COVID-19: Смъртни случаи, при които пациент, хоспитализиран по някаква причина в рамките на 14 дни след положителен резултат от теста за COVID-19, умира в болницата или в рамките на 60 дни след изписването; смъртни случаи, в които е включен COVID-19 като основна или допринасяща причина за смърт в смъртния акт. ”

CDC предполага, че много смъртни случаи, може би половината, които сочат обикновена пневмония като причина за смърт, всъщност са смъртни случаи от COVID и ги преопределя като смъртни случаи, причинени от COVID.

CDC създаде нова статистическа категория за смъртни случаи, озаглавена „Пневмония, грип и COVID-19“ или PIC, за да улесни това преназначаване.

CDC призна: „Седмичните данни за наблюдение на смъртността включват комбинация от машинно кодирани и ръчно кодирани причини за смърт, събрани от смъртните актове. Преди седмицата, приключваща на 30 януари 2021 г., процентите на смъртните случаи, дължащи се на PIC, бяха по-високи сред ръчно кодираните записи, отколкото по-бързо наличните машинно кодирани записи.

Направени са подобрения в процеса на машинно кодиране, които позволяват да се кодират повече смъртни случаи, свързани с COVID-19, и занапред се очаква процентът на смъртните случаи на PIC сред машинно кодирани и ръчно кодирани данни да бъде по-сходен.

Представените данни са предварителни и се очаква да се променят с получаването и обработката на повече данни, но размерът на промяната в процента на смъртните случаи поради PIC трябва да бъде по-нисък занапред. Седмици, за които могат да настъпят най-големите промени в процента на смъртните случаи поради PIC, са подчертани в сиво на фигурата по-долу и трябва да се тълкуват с повишено внимание.”

Процент на смъртните случаи от PIC

CDC прилага няколко статистически техники за справяне с аномални данни, преди да публикува резултатите от причината за смъртта си. Суровите данни за смъртта не са достъпни за обществеността.

Ако COVID е посочен като един от участниците в смъртта в смъртния акт, дори смъртта да е причинена от рак или инфаркт, CDC го обозначава като смърт, причинена от COVID.

Тъй като на болниците се плаща няколко пъти повече от Medicare за пациенти, на които е поставена диагноза COVID и не се изисква положителен тест за COVID, се приема, че диагнозата COVID се прилага либерално при хоспитализирани пациенти.

Чрез промяна на методите, по които извършва своите изчисления, CDC направи невъзможно сравнението на статистиката от предходната година с периода от началото на COVID.

Лекарят и бивш законодател на щата Минесота Скот Дженсън описа одит на смъртните актове, приписвани на COVID в Минесота. Общо на 2715 от тях посочват COVID като основна причина за смъртта, но смъртните случаи, приписвани на COVID, включват допълнителни 878 смъртни случая, което е 32% увеличение.

Обществото е на тъмно

Приемайки прекомерни прагове на цикъла за COVID PCR тестове, CDC значително увеличава броя COVID-положителни случаи, хоспитализации и смъртни случаи. Използвайки различни и променящи се статистически мерки, CDC успя да контролира и допълнително да увеличи броя на смъртните случаи, приписвани на COVID-19.

Не искам да намеквам, че PCR тестовете, чиито производители наскоро са намалили праговете на цикъла си, вече са точни. Над 200 различни PCR теста са „разрешени“ съгласно аварийните правила на FDA, която до момента не ги е стандартизирала или официално одобрила.

Обществеността е в мрак относно това дали и как всеки отделен тест може да се е променил в отговор на инструкциите на СЗО и ние оставаме неинформирани за точността на всеки тест. Всъщност е установено от Американския колеж по патология, че резултатите от теста за COVID-19 PCR не могат да бъдат възпроизводими.

Чрез ръчно кодиране на всяка смърт поради COVID, CDC си дава правомощието да определя колко смъртни случая от COVID ще бъдат отчетени по всяко време. И чрез създаването на прекалено хлабави дефиниции на случаи за COVID, няколко от които не изискват нито един признак на заболяване, а само положителен тест, CDC успя да нагласи броя на COVID-положителните случаи спрямо скоростта, с която се провеждат тестовете.

Днес медиите ни казват да се радваме. Мериленд току-що е получил своя процент на положителни тестове за COVID под 5%, докато преди месец процентът е бил 8,76%. В щата Мейн намаляването на процента на положителните резултати от тестовете превърна всички окръзи в „зелени“, позволявайки училищата да бъдат отворени. Колко от това се дължи на намаляване на праговете на цикъла?

Подлъгват ни към пропаст

Нещата са по-лоши, нещата са по-добри. Не носете маска – не, носете маска – хей, носете две маски. Предстоят нови варианти с още по-голяма заразност! Но те не са по-смъртоносни, а и без това SARS-CoV-2 вече е доста заразен, така че новите щамове ще доведат ли до значителна разлика?

Въпреки че сте се възстановили от COVID, май може пак да се заразите с новите вирусни щамове. Но колко често е това? Означава ли това просто, че може да имате отново положителен PCR тест, но да бъдете иначе без симптоми? Намерих само един докладван случай на човек, който се е разболял тежко от нов щам, след като се е възстановил от оригиналния COVID.

Целта е да ни накарат да се молим за най-новата ваксина веднага щом получим последната, но вече неефективна ваксина. Целта е да продължаваме да измисляме разкази, които да оправдаят заключването ни и намаляването на производителността. Целта е да ни държат уплашени, объркани и неспособни да използваме ума си. Целта е да ни се пречи да гледаме дълбоко и ясно какво се случва, докато медиите избухват COVID истерия без прекъсване.

Семействата ни се разкъсват. Малкият ни бизнес фалира. Нашите държави, а вероятно и ние самите, биваме ограбвани от банките, тъй като нечуваните заеми продължават с главозамайващи темпове. Кой ще плати тези дългове? Каква ще е цената? Виждате ли, че грабежите и сривовете на нашите икономики са умишлени, подкрепени с лъжа след лъжа?

Нас ни подлъгват към пропаст. Нашите така наречени лидери хвърлят нас и особено нашите деца и внуци от скалите. Изхвърлиха нашата Конституция отдавна. Сега те откраднаха и продадоха нашето бъдеще.

Моля, успокойте се. Изключете всички „новини“ и обмислете какво се е случвало. Можем да оправим тази бъркотия, след като достатъчно от нас я разберат. Дайте си колкото трябва време и фокус. Нашите лидери няма да ни спасят. Само НИЕ можем.