Артрит, коластра и авто-имунен отговор

Артритните болки са придружени с възпаление и са проява на автоимунно заболяване, при което имунната система атакува собствените тъкани. Заболявания като мускулна атрофия, ЛАС и склеродерма също са резултат на свръхактивни тимус и имунна система.

Серни съединения (глюкозамин сулфат) оказват благотворен ефект върху възпалението, и по-специално артритното. Коластрата е чудесен източник на тези серни микро-частици, вкл. един от най-богатите източници на MSM (метил сулфанил метан). Тя съдържа и други важни съставки, вкл. две от най-силните противовъзпалителни субстанции. Това я прави много по-силна и ефективна от синтетичните лекарства, произведени само на базата на сяра.

Коластрата съдържа също така полипептид, богат на пролин (PRP), който е регулатор на имунния отговор. PRP инхибира свръх-производството на Т-лимфоцити, което се стимулира от антигените. Това понижава агресивността на имунния отговор, и болката и отоците намаляват.

Синергичната комбинация от растежни и имунни фактори, противовъзпалителни съставки, PRP, серни микро-частици и други правят коластрата перфектно, напълно естествено лекарство срещу възпалението и болката. Растежните фактори стимулират регенерацията на тъканите, а серните микрочастици помагат най-вече при изграждането на хрущялите и съединителните тъкани.

Най-силна е коластрата, която се произвежда от крави, хранени със свежа трева, защото тя съдържа повече от тези полезни серни компоненти. Така че търсете коластра, която е произведена от пасящи на воля крави.