Акушерство и гинекология

Балансираното клетъчно хранене и преодоляването на клетъчното гладуване регулират менструалния цикъл и намаляват свързаните с него оплаквания. В това отношение без никакви колебания препоръчвам комбинацията от Зелена енергия, ЕМК и крем Moon Rise.

Хемоглобинът при жената е малко по-нисък от този при мъжа поради ежемесечната загуба на кръв. Редовната консумация на микроводорасли има прекрасен кръвотворен ефект и помага за преодоляване на анемията, свързана с менструацията, бременностите, ражданията и абортите. Водораслите и коластрата действат върху важната ос епифиза-хипоталамус-хипофиза-ендокринна система и за едно с ЕМК осигуряват вещества, необходими за синтеза на различни хормони. По този начин се регулира месечния цикъл през пубертета, в млада и във фертилна възраст.

В климактериума суперхраните също помагат в много направления. Типични за този период са кръвоизливите от миоматозни възли, нарушенията в калциево-фосфорната обмяна, водещи до остеопороза, и психоемоционалните смущения. Водораслите и ЕМК действат много добре при тези проблеми, тъй като са богати на аминокиселини, витамини, микроелементи, невропептидни предшественици и други вещества, които комплексно подобряват състоянието на жените в критическата възраст.

С напредването на възрастта все по-важно е да се приема коластра поради растежните фактори, които забавят остаряването и дори са в състояние да подмладят и освежат организма, и да подобрят външния вид. Коластрата е единственият продукт в света с такова ефикасно действие!

Микроводораслите имат подчертано алкализиращо и подсушаващо действие. То може да бъде използвано успешно при венерически заболявания и бяло течение. Знае се, че женската полова система е податлива в това отношение – във влагалището съществуват подходящи условия за развитието на гъбички, хламидии и др.

Същевременно женската уретра е много по-къса и това води до лесно разпространение на инфекциите към пикочните пътища и евентуално към бъбречния паренхим. Като се има предвид, че всяка зараза предполага смущения в имунната система, редовното приемане на водорасли и коластра с техния имуностимулиращ ефект обяснява благоприятното действие при течения, кандидоза, цистити и други възпаления.


Бременност и раждане

Особено важно е да се консумират водорасли по време на бременността както във връзка със запазване здравето на бъдещата майка, така и за създаване на възможно най-добри условия за изграждане организма на детето, което ще се роди. В това отношение могат да се разграничат няколко периода, през всеки от които е най-добре да се приемат определени продукти.

Преди забременяването в продължение на няколко месеца женският организъм трябва да се изчисти, заздрави и подготви за очакващите го повишени изисквания. Това става с Лесно начало, ЕМК, Коластра, крем Moon Rise и Супер Антиоксидант. Те подпомагат обмяната на веществата, балансират ендокринната система на жената и намаляват опасността от мутации и други увреждания на яйцеклетките. (Подобна комбинация се препоръчва и на бъдещия баща, но вместо крем при него се добавя CoQ10 за повишаване на оплодителните способности.)

Самата бременност се дели на 3 периода по 3 месеца – първият е свързан с органогенеза, за втория е характерно бързото нарастване на плода, а през третия бебето се дооформя и жената се подготвя за раждането.

През първия триместър се препоръчва комбинация от Зелена енергия и есенциални мастни киселини. С цел осигуряване на всичко необходимо за развиващия се детски организъм се добавя супер антиоксидант, който предпазване от вредното въздействие на свободните радикали и намаля риска от вродени малформации.

През втория триместър се създават условия за изявяване на латентния ензимен дефицит у майката и за настъпване на клетъчен глад както при нея, така и у плода в резултат на по-бързото му нарастване. Препоръчва се към храната да се добавят храносмилателни ензими и да се увеличат 2-3 пъти количествата Зелена енергия и есенциални мастни киселини. Супер антиоксидантът вече не е толкова важен за детето, тъй като органите и системите му са вече оформени и няма опасност от увреждане. Това не означава обаче, че той е излишен за майката – бременността е стрес за женския организъм, при който се образуват повече свободни радикали. Така че е за предпочитане тя да продължава да го приема, особено ако има склонност към разширени вени.

Най-важното за третия триместър на бременността е, че майката и детето вече се подготвят за раждането. Растежът на плода е интензивен, така че е добре бременната да продължава да приема високи дози Зелена енергия и ЕМК. Храносмилателните ензими подпомагат усвояването на храната, а СоQ10 заздравява и тонизира мускулатурата, увеличава силите на бъдещата майка и зарежда матката с енергия за една по-добра родова дейност.

Употребата на водорасли по време на бременността е изключително важна и във връзка с профилактиката, за избягване на някои типични увреждания. Бременни, които употребяват микроводорасли, са по-малко застрашени от разширени вени, състаряване на кожата, отрицателен ефект върху красотата на косата, кариеси, проблеми с ноктите, с настроението и т.н.

Може със сигурност да се твърди, че чрез консумацията на микроводорасли бременните жени могат да съхранят здравето, младостта и красотата си и дори и след няколко раждания да останат млади и привлекателни.

Коластрата през бременността може да помогне за по-лекото й протичане и е особено важна за правилното развитие на плацентата и в случаи, когато бебето не се развива достатъчно. Тя би могла да предпази от аборти в по-късните месеци, тъй като действа регенериращо и укрепващо върху всички тъкани на майката и плода.

При опасност от ранни хабитуални аборти е добре да се увеличи дозата на Супер Антиоксиданта на 2х2 капсули и да се приемат по-големи количества ЕМК, Коластра и Зелена енергия, както и да се обсъди с лекар дали не би било подходящо мазането с крем Moon Rise.

По време на раждането е много полезно приемането на Cell Power през 10-15 мин. по 1 мерителна лъжичка под езика с цел зареждане на матката с енергия и подобряване на родовата дейност. Ако се прави секцио, 1-2 седмици преди това и след това се вземат големи дози коластра.

След раждане, особено когато майката кърми, се приемат Зелена енергия, ЕМК и коластра, а при затлъстяване Lighten-up!, тъй като отслабването с тази храна не води до клетъчно гладуване. СоQ10 с хром дава сили и е много полезен срещу преумората и за смъкване на килограми.