Цветя на Бах: Ниво 1

 • Teacher: д-р Петър Найденов, Вяра Еленкова
 • Released: 20-05-2020
 • Level: Beginner
 • Duration:
 • Price: 60.00 лв. - 90.00 лв.

Table of Contents

Description

Започнете своето обучение в удобно за вас време с нашия онлайн курс, воден от сертифицирани бахови терапевти: д-р Петър Найденов и Вяра Еленкова. След завършването му по желание може да се свържете с нас за да ви изпратим тест, с който ще проверим знанията ви. Ако те са на задоволително ниво, ще ви издадем сертификат. Това е необходимо, за да можете да се включите в следващите нива на обучение.

Системата на Бах накратко

Все повече хора осъзнават връзката между емоциите и физическите заболявания, и необходимостта да се лекуват както едните, така и другите, за да се постигне истинско трайно и ефективно излекуване.

Ако личността не е в съзвучие с душата, в енергийно отношение се получава дисхармония и хаос, които отначало се проявяват като отрицателни емоционални състояния, а по-късно като всякакви заболявания според индивидуалната предразположеност на конкретния човек.

В началото на 20. век английският лекар д-р Едуард Бах създава метод за лечение на емоциите с помощта на лекове, направени от цветове на растения. Целта му е този метод да е прост, достъпен за всички хора и да достигне до всеки дом и семейство.В наши дни милиони хора по света ползват лековете.

Системата от 38 лека от цветя на Бах покрива всяко едно емоционално състояние, известно на хората, защото цветята се комбинират помежду си в безброй различни съчетания.

Какво ще научите:

 • кой е д-р Бах и каква е системата му за лечение с цветя
 • как се произвеждат лековете
 • как се групират лековете от цветя според видовете емоции
 • кратко и подробно описание на всеки лек
 • как да разберете кои цветя са най-подходящи за вас и вашите близки в момента
 • как да изготвите индивидуални комбинации за себе си, членовете на семейството ви и домашните ви любимци
 • как да се справяте с преходни настроения и емоционални кризи с помощта на лекове от цветя на Бах
 • как да се снабдите с лекове от цветя на Бах

Програма на курса

Какво представлява метода? Кой е д-р Бах? Философия на лечението на д-р Бах. Основни принципи в приема на цветята. Какво представляват лековете от цветя на Бах, как се приготвят, как са групирани и как действат.

Лекове за седемте групи емоционални състояния:

 • Самота,
 • Прекалена грижа за доброто на другите,
 • Свръхчувствителност към влияния,
 • Страхове,
 • Недостатъчен интерес към настоящето,
 • Несигурност,
 • Униние и отчаяние

Изготвяне на индивидуална комбинация от цветя според моментните нужди на човека. Мнение на Баховия център за предлаганите установени комбинации. Начини на прием на лековете.

Възможности на лековете от цветя на Бах за укрепване на емоционалното и физическо здраве, за личностно и духовно развитие, за подобряване на творческите способности, за постигане на успех във всякакви начинания и др. Връзка и съчетаване с други холистични методи като алготерапия и хомеопатия. Астрология и цветя на Бах.

Практически упражнения. Възможности за по-нататъшно сътрудничество. Как да поръчаме индивидуална комбинация, отделни лекове или пълен комплект лекове от цветя на Бах.

Price

Plan Name Price
1 месец: 60.00 лв.
3 месеца: 90.00 лв.

Teacher

д-р Петър Найденов

Д-р Петър Найденов е енциклопедична личност: астролог, холистичен лекар, хомеопат, специалист по ХДТ, предприемач, книгоиздател, автор на книги и статии, преподавател, полиглот и сертифициран практикуващ Бахов терапевт (BFRP). Познава цветята на Бах от 1990 г. В практиката си съчетава различни методи така, че да е максимално полезен. Изучава и практикува астрология от 1979 г. Преподава астрология от 1989 г и има стотици ученици в България и по света. Организатор е на първите обучения по хомеопатия в България и е първият български ученик на световно известния Джордж Витулкас с диплома от Международната академия по класическа хомеопатия - Алонисос, Гърция.

Вяра Еленкова

Вяра има висше медицинско образование от НСА - София (магистър кинезитерапевт), което е предпоставка за познаване на човешкото тяло в здраве и болест. Завършила е пълен цикъл на обучение по астрология при д-р Петър Найденов и това ѝ дава сериозна основа за още по-задълбочено познаване на човешката природа. Работи като асистентка на д-р Найденов и ежедневно участва в решаването на различни човешки проблеми. Вяра е дипломиран специалист и регистриран практикуващ (BFRP) по лечение с цветя на Бах от Bach Centre - UK. Предстои ѝ да завърши и учителските курсове към тази най-авторитетна институция в света. Притежава много силна интуиция и голяма чувствителност към емоциите на хората, и тези качества ѝ помагат в нейната практика. Заедно с д-р Найденов е съавтор, преводач и редактор на книги и курсове на холистична тематика. Звезден директор е в АкваСорс.

Courses by this teacher

Name Level Release Date
Цветя на Бах: Ниво 1 20-05-2020

Requirements

Others:

Курсът е начално ниво и е подходящ за начинаещи, тоест хора, които нямат никаква представа от системата.

Нужно е само желание да научите нови неща, за дасе включите.

Books:

Препоръчваме книгите:

"Цветята на Бах - стъпка по стъпка"

"Цветята на Бах - учебник с упражнения"

Можете да си ги закупите оттук.

Quiz Status
Viewed
Duration
Level