Молитва на родилката

Всемогъщи и милостиви Боже, Чудотворецо, Създателю на небето, земята и всичко живо! Ти си наредил на хората да се плодят и множат, и Твои са думите, че наследие от Господа са децата от майчината утроба. Благодаря Ти, небесни Отче, задето си благоволил да ме направиш участница в това чудо и да благословиш подарения ми от тебе живот в моята утроба. Благодаря Ти, че си ме сътворил способна да износвам и да раждам, и си ме благословил с любов да поема по свещения път на майчинството.

Благодаря Ти, Господи, че ми даде сила и здраве да зачена, износя и родя детето, което си ни изпратил! Посрещам раждането смело, защото от Тебе иде моята сила и моето спасение, и на Тебе, Господи, уповавам за помощ и подкрепа във всяка ситуация. Зная, че Ти си с нас през цялото време и че всеки миг бдиш над нашия син Емануил. Благодаря Ти, че ни даваш сила да преминем през всички изпитания, свързани с раждането му.

Господи Исусе Христе, сине Божий, който знаеш и виждаш нуждите на всички! Заради всемилостивото Твое сърце и заради Твоята Майка – Светата Дева Мария, моля Те благоволи да облекчиш родилните ми мъки. Подготви и разчисти, Господи, пътя на нашето бебе и му помогни да се роди живо и здраво за Твоя слава. То е Твое творение, чудотворна проява на Твоето всемогъщество и дело на Твоето милосърдие. Надари го с разумна, чиста, светла и преливаща от любов безсмъртна душа, а когато настъпи часът за раждането, подкрепи ни с безкрайната си милост и ни помагай чрез Твоята любов. Запази ни също така от всички зли сили, за да не могат да повредят и разрушат делото на Твоите ръце!

От все сърце вярваме, че с Твоята помощ всичко е наред и че с Твоята подкрепа и благословия ще се радваме на здрав, силен, умен и добър син, който ще расте за Твоята слава. Подкрепи го с благодатната Си ръка, благослови го със Светия Си Дух и когато се роди, освети го и го обнови за дълъг и праведен живот. Ние, неговите родители, го връчваме на Тебе и го полагаме в Твоите всемогъщи ръце, в Твоите Свети обятия, да го благословиш така, както си благославял всички деца, които са Ти донасяли.

Господи Исусе Христе, Сине Божий, приеми нашия син Емануил в Твоята Света Църква, и го благослови чрез светия и честен Твой подвиг, и заради Твоето Свято Име, да пребъде завинаги в нея като Твое чедо и наследник на вечния живот. Амин!