В хармония с душата

18,00 лв.

Код: 265 Категории: ,

Описание

В началото на век английският лекар Едуард Бач осъзнава, че повечето болести се дължат на умствени и емоционални проблеми, и открива прост и достъпен начин да въздейства върху ума и емоциите: чрез извлеци от цветовете на някои растения. Така се раждат лековете от цветя на Бач (у нас популярни като цветя на Бах). Днес те са още по-актуални поради стресиращия ни начин на живот.

Тази книга ще ви научи да лекувате себе си и близките си лековете от цветя на Бах. Освен това ще ви запознае с историята и развитието на метода от откриването му до наши дни. Също така, ще ви даде холистичен поглед върху устройството на човека – видим и невидим, както и практически идеи и насоки, свързани с често срещащи се психологични и здравословни проблеми.

В нея са включени описания на лековете, цветни снимки на растенията, от които те се изготвят, описания на много случаи и съвети за житейски ситуации, при които този лечебен метод може да помогне. Цял раздел е посветен на устройството на човека: душа и личност, връзка между тях, влияние на ума и емоциите върху здравето, цитати от духовни учители и т.н.

В книгата ще намерите:
Душа, личност, здраве и болести
Кои сме ние и защо боледуваме
Човешката личност (низше Аз), Пробуждането, Човешката Душа (висше Аз)
Емоциите и еволюцията на човечеството
Свободната воля и последствията от прилагането ѝ
Учителите говорят: Апостол Павел, Учителя Петър Дънов, Учителя Джуал Кхул, Сатия Сай Баба
Важността на емоциите
Емоционално балансиране и хармонизиране, емоционална стабилност
Историята на метода и неговия създател д-р Едуард Бач
Лековете от цветя – групи лекове, описания, положителни утвърждения за всеки лек
Приготвяне на лековете – методи и принципи
Лекуване на хора, а не на болести
Как действат лековете от цветя на Бах
Преодоляване на житейски изпитания
Лекуване на различни болести
Лекуване на себе си и другите
Допълване на други лечебни методи
Личностно израстване в хармония с душата
Как да избираме и приемаме лековете
Възможни лекове за различни ситуации в живота при жени, мъже и деца
Проблеми с храненето
Проблеми в отношенията
Приложение на лековете при растения и животни

Авторите д-р Петър Найденов, BFRP и Вяра Еленкова, BFRP, са дипломирани специалисти по лечение с цветните лекове на д-р Бах. Можете да им се доверите, защото са завършили пълен курс на обучение към Център “Д-р Едуард Бах”, Обединено кралство (Bach Centre – UK) и са официално регистрирани към Международния регистър на Баховия център към фондация „Д-р Едуард Бач“ (BFRP – Bach Foundation Registered Practitioners).
Те могат да ви бъдат полезни, ако имате нужда от емоционално балансиране, преживели сте емоционални стресове или имате психо-емоционални проблеми, които вече се проявяват и на физическо ниво под формата на различни заболявания.
Петър и Вяра помагат на хората да постигат емоционален баланс и физическо здраве, да живеят в хармония с душата си и да следват своето висше предназначение. Също така провеждат курсове и семинари за цветята на Бах у нас по същите стандарти, по които са били обучавани в Англия. Те продължават обучението си по програмата за сертифицирани преподаватели към Баховия център. Целта е да могат да обучават студенти на място в България, на български език, което ще спестява на желаещите да овладеят метода много пари и усилия.

Допълнителна информация

Автор