Конспирацията на богатите

14,00 лв.

Описание

От автора на Богат татко, беден татко:

Бележка от Робърт Кийосаки:
Защо написах тази книга за вас
През 1971 година, без одобрението на Конгреса, президентът Ричард Никсън извади американския долар от златния стандарт и промени правилата на парите, и то не само за Съединените щати, но и за целия свят. Това бе една от поредицата от промени, довели до настоящата финансова криза, която започна през 2007 година. Тази промяна всъщност позволи на Съединените щати да печатат почти неограничено количество пари и да създават колкото искат дългове.
Дали сегашната икономическа криза е просто инцидент, единствено по рода си събитие? Някои казват “да”, но според мен отговорът е “не”.
Могат ли властимащите да решат настоящата криза? Мнозина се надяват, но и този път аз казвам “не”. Как може да бъде разрешена кризата, когато същите хора и организации, които са я породили – и се възползват от нея – са все още на власт? Проблемът е, че кризата става все по-голяма, вместо да намалява, както се надяват някои. През осемдесетте години на ХХ век правителствените бейлаути* се изчисляваха в милиони. През деветдесетте години възлизаха на милиарди. А днес са билиони.
Аз лично не мисля, че нашите лидери ще се променят. Това означава, че в такъв случай трябва да се променим ние – вие и аз.
Макар да е посветена на конспирацията, тази книга няма за цел да предизвика лов на вещици, да обвинява или да призовава да се примирим със ситуацията. Както знаем, конспирации в света колкото щеш, едни от тях са безвредни, други – по-злонамерени. Всеки път когато даден спортен отбор влезе в съблекалнята през почивката между двете полувремена, това технически е конспирация срещу отбора на съперника. Там, където има интерес към самия себе си, има и конспирация.

Допълнителна информация

Автор