Какво представляват лековете

Какво представляват лековете от цветя на Бах?

Лековете от цветята на Бах са 37 извлека от пъпки, цветове и други части на растения, плюс „Rock Water” (изворна/скална вода), с което Баховите средства стават общо 38 на брой. Те са класирани в няколко групи – 12 лечителя, 7 помощника и 19 допълнителни средства. Напълно безвредни са, действат на фино вибрационно ниво и могат да се прилагат както самостоятелно, така и в съчетание с други холистични методи. Цветята на д-р Бах не лекуват пряко физическите симптоми, а психо-емоционалните състояния, които се крият зад тях.

 

Терапията на Бах се състои в приемане през устата на индивидуално подбрани лекове от цветя (максимум 7). При остри състояния като внезапен или голям стрес, уплаха, кавги и пр. се прилага и една универсална комбинация от пет цветя, създадена от самия д-р Бах – т.нар. Спасителна смес (Rescue Remedy). Рескю Ремеди е особено подходящо за чувствителни деца, които лесно се стряскат.

Комбинацията се приготвя в тъмно шише с капкомер (30 мл.), което би трябвало да стигне за 3 -4 седмици. То се съхранява на тъмно и хладно място. Преди употреба се разклаща. За да се пази от разваляне, разтворът съдържа незначително количество коняк (1/4 от обема или около 5-10 мл), което означава, че за един ден ще приемете общо 4 капки коняк (безопасна доза дори за бебета).

Лекуват ли цветята на Бах?
Несъмнено, но не и по смисъла на закона. Става дума за вибрационен метод за балансиране и хармонизиране на емоциите ни - безопасен, мек и без странични ефекти. Този метод се практикува от чувствителни хора, които са завършили съответните курсове и/или са се запознали самостоятелно с него. И вие можете да опитате! Отначало започнете от себе си и близките си, а след време - кой знае... За разлика от хомеопатията, с цветята на Бах не може да навредите, дори и да искате - това са много нежни вибрации, които ни предават положителна информация и ни помагат да хармонизираме и балансираме емоциите си, което се отразява много добре на здравето ни.

Системата за лечение с цветя на Бах може да се съчетава с всякакви други методи на лечение и няма противопоказания. Особено полезни са лековете от цветя тогава, когато има ясни емоционални картини. Д-р Бах съветва да не се вземат предвид физическите болести, а само и единствено емоциите. Ако искате да се лекувате по физическа симптоматика, идете на лекар, хомеопат или друг специалист по ваш избор.

Издателство "Анхира"
тел. 02 8629249, 0888431085
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 43, вх. Б, ет. 1, ап. 18
Понеделник-петък 9-17 ч.

Холистичен център "Анхира"
тел. 0888 540442
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 11, вх. A, ет. 1, ап. 1

Този сайт е собственост на
Анхира ЕООД, BG130120871
МОЛ: Петър Георгиев Найденов

Доставка

Стандартната цена за доставка на книги е 5 лв. Срокът за доставка за България е до 3 работни дни.

При покупки над 70 лв. доставката е безплатна.

Поръчки, направени през неработни дни и след 15:00 в работни дни се обработват на следващия работен ден.