Холистично

Енергията, която може да спаси живота ви!

Тахионите са елементарни частици, движещи се по-бързо от светлината. Според физиката те са носители на универсалната космична енергия, която предшества енергията на светлината. Тахионите притежават невероятна лечебна сила! Научете за ползите от тях и как да привличате тахионна енергия, за да помагате на себе си и другите при лечение и възстановяване на физическо, душевно и духовно ниво.

Скъпи приятели, уважаеми Директори!

Моля ви да прочетете внимателно този материал докрай, поне три пъти, защото той може да ви донесе много пари... а може и да не ви донесе! Предупреждавам, че в него става дума за нещо, което надали знаете, а ако си мислите, че го знаете, то го знаете толкова, колкото онези хора, които, без да са се потрудили да вникнат в същността на нашата възможност, си позволяват да казват, че мрежовият маркетинг е пирамида. Не бъдете като тях, дръжте ума си отворен, защото най-често онова, което не знаем, че не знаем, най-много ни пречи!

Каня ви на курс, който ще промени живота ви!

Както знаете (а дали наистина, защото ако знаехте, щяхте да ги ползвате редовно), цветята на Бах са изпитан и ефективен начин да се въздейства положително и целебно на всеки човек на емоционално ниво. Също така се надявам да наете, че според нашата система, за да успяваме в АкваСорс, са нужни три неща: подходяща нагласа, достатъчно умения и масивни действия.

Благодарение на книгите, фейсбук групите, обученията и семинарите всеки има достъп до уменията и на теория може да ги овладее. А поне директорите би трябвало да знаят, че действията без умения водят до посредствени резултати, даже до обратен ефект.

НО! Редът е нагласа – мотивация – действия – резултати. Тоест, ако искаме да разберем дали нагласата ни е достатъчно добра, просто трябва да видим какви резултати постигаме! А ако те не ни устройват, първо трябва да започнем да работим върху нагласата си, което означава върху емоционалните си проблеми.

Само дето досега нямахме надежден начин да въздействаме върху нагласата на хората си и това беше голям проблем. Много директори достигаха дадено ниво и поради ред причини, главно от емоционално естество, вместо да продължават да се развиват, с години тъпчеха на едно място.

Вижте информация за курса!

Помислете: как така един нов директор, който неотдавна се е квалифицирал с 2400 точки, сега едва крета с 1600 точки на месец, а даже понякога и толкова не прави? И защо един директор 2*, който вече знае как се правят директори, изведнъж спира дотук, вместо да стане три звезди, после да отдели четири, пет, шест и повече нови директорски клона, а защо не и да стане екзекутивен директор?

Зад това явление стоят причини на емоционално ниво, които много трудно биха могли да се овладеят само с пожелания и обучение. Причини като страхове, липса на увереност в себе си, обезсърчаване от пречки, нерешителност, липса на фокусираност, прекалена чувствителност към чуждо влияние, затаени обиди, прекален ентусиазъм, изтощение поради претоварване, както и много други проблеми, водещи до отдръпване от бизнеса...

Има един приказка, че мрежовият маркетинг е прекрасен бизнес... стига да не трябваше да се занимаваме с хора. Иначе казано, тъй като това е бизнес, крепящ се на отношения, а понякога отношенията могат да водят до травми, разочарования и болка, в мрежовия маркетинг може да се стигне до един омагьосан кръг: колкото повече развиваме бизнеса, с толкова повече проблеми се сблъскваме, вследствие от което спираме да развиваме бизнеса.

И тук, както навсякъде в живота, „човек среща себе си“ – както казваше спящият пророк Едгар Кейси. С други думи, нашата карма (резултат от неща, които сме правили в миналото) може да ни попречи да разгърнем своя потенциал. Резултатът? – пропуснати ползи, недостатъчно развита организация, обороти и печалби, които са в пъти по-малки от възможните! Искам да повторя – в пъти по-малки!

И за да не бъда голословен, ето малко цифри. Разбира се, примерите са приблизителни и може реално във вашия случай числата да са различни, но все пак замислете се как се отразява недостатъчната мотивация на бизнеса ни:

 • За един директор, който печели 1000 лв на месец, това означава поне 12 000 лв. по-малки печалби само за една година!
 • За един тризвезден директор, който печели 2500 лв на месец, това означава поне 30 000 лв пропуснати ползи годишно
 • За един екзекутивен директор, който печели 5000 лв на месец или повече, годишните загуби от това, че мрежата не работи достатъчно ефективно поради емоционални проблеми, могат да надхвърлят 100 000 лв (защото тук има отрицателно умножаване - в един по-голям екип липсата на дупликация се отразява много повече върху крайния резултат!)
 • За по-високите нива направо не ми се мисли!

Можем ли да си го позволим? Не, разбира се! Но това е факт!!! И е крайно време дасе направи нещо по въпроса! Добре ли би било като начало да удвоим резултатите си? А какво ще кажете това удвояване да става всяка година?

Това може да се случи, ако се включите в курса!

Представете си: първо, разбирате какво ви пречи (може да са няколко неща, но почти сигурно са на емоционално ниво); второ, премахвате тези пречки; трето, овладявате нужните умения (проста работа); четвърто, започвате да работите много по-ефективно; пето, дуплицирате това в мрежите си!

Резултатът? Напредвате в компенсационния план, печелите бонус кола, чековете ви стават няколко пъти по-високи, инвестирате в недвижими имоти, пасивните ви доходи растат, пенсионирате се млади и богати и се отдавате на това, което обичате най-много. Аз например се отдавам на няколко неща... защото мога да си го позволя! Какво да правя, като мрежовият маркетинг, астрологията, цветята на Бах и холистичната медицина са все неща, които много обичам, а и които са полезни за хората!

Е, може и да се отдадете на любимите си неща веднага – стига това да ви носи достатъчно доходи. Защото парите са много важни, когато човек има семейство, когато живее в голям град и трябва да разчита на себе си за всичко. Парите са част от изобилието и трябва да се научим (или постоянно все повече да учим) как да ги привличаме, като ставаме все по-добри. Успехът не се постига, а се привлича благодарение на това, че ставаме по-добри в нещо, което е важно и желано за много хора.

Ето защо, заедно с моята сътрудничка Вяра Еленкова, ви каним на един курс, който може да се окаже липсващото звено в плана за вашия успех: ЦВЕТЯТА НА БАХ – НИВО 1. На него първо ще навлезете в материята, а след това ще научите как да ползвате лековете от цветя на Бах за по-успешно развитие на бизнеса си. След курса ще имате време да работите самостоятелно, като ние с Вяра ще ви бъдем на разположение за въпроси и консултации. Така до няколко месеца вече ще видите реално резултати!

Този курс го бяхме замислили преди години, но първо трябваше да докажем, че сме достатъчно компетентни, за да имаме моралното право да го проведем. Това вече е факт – завършихме успешно цялото обучение (три нива) към Центъра на д-р Бах в UK, сдобихме се с титли BFRP (Bach Flower Registered Practitioner) и вече официално знаем точно как да ви научим да се справяте с всички предизвикателства на емоционално ниво.

Мотивите ми да завърша обучение в Баховия център бяха няколко:

 • Да опозная по-добре човешката природа, защото именно емоциите са най-важни
 • Да мога да лекувам по-добре своите пациенти, защото болестите започват от емоциите
 • Да преподавам системата на д-р Бах в България, защото не всеки има толкова пари, че да може да я учи в чужбина, пък и не всеки знае достатъчно добре английски език
 • Да подкрепям нашата мрежа, защото работата ни в МЛМ е свързана с емоционален стрес
 • Да дам в ръцете на ключовите фигури – директорите от мрежата ни метод, с който да могат при нужда да помагат на своите дистрибутори и клиенти на емоционално ниво

Обърнете внимание – този метод е прост и може да се овладее и практикува от веки човек, който има желание и е в състояние да усеща хората на емоционално ниво. Цветята на Бах са идеален инструмент да събудим интерес, да разберем другите, да ги поставим в центъра на разговора и да им помогнем реално и бързо да изтрият болките на душата си, доколкото това е възможно. Така не само ще станем по-полезни за тях, но и като им помогнем, те ще се открият към нас и ще ни се доверят, което е в основата на добрите отношения и на бизнеса.

Сама по себе си системата на Бах е една прекрасна професия, която е все по-актуална в наши дни. Тя се съчетава отлично с всички други методи на лечение и профилактика, както и с всички здравословни суперхрани и хранителни добавки. Овладявайки я, ние ставаме направо незаменими и си осигуряваме още един поток от контакти, защото всеки човек има нужда от емоционално балансиране, а ако той вече има и хронични заболявания, почти сигурно е, че те се дължат на емоционални причини.

И ето ни нас – директорите от мрежата – от една страна, с цветята на Бах помагаме на емоционално ниво, а от друга – с продуктите на АкваСорс подкрепяме на енергийно и на физическо ниво ПНЕИ (в това число мозъка и имунната система), набавяме липсващите хранителни вещества и пречистваме организма на клетъчно ниво, решаваме конкретни проблеми със здравето и т.н. Където и да идем, носим на хората здраве и възможности, затова сме добре дошли навсякъде.

Нещо повече – нашето пътуване се самофинансира, защото реално помагаме, а след няколко успешни случая ни излиза добро име и все повече хора искат да се консултират с нас. Съответно тези хора получават от нас и препоръки кои продукти от АкваСорс са най-полезни за тях, което пък е добре дошло за дистрибуторите, защото им носи оборот. Така всички печелят!

За нас като дистрибутори и директори на мрежи това означава да помагаме на екипите си да работят по-ефективно, което ще донесе на всички по-големи успехи и по-високи доходи от бизнеса. Защото и ние, и хората ни ще се почувстваме много по-добре – като приемаме лекове от цветя на Бах, емоционалните ни проблеми, както казва самият д-р Бах, се топят като сняг напролет, след като го огрее слънцето!

Валя и Камелия бяха първите директори, които не само оцениха възможностите на метода, но и предложиха да направим курс във Варна. Какво пък – идеята е супер, има море, август е, хората са по-свободни, може да се съчетае почивка с обучение. Предимствата са много и курсът не е за изпускане. Датите са 10 и 11 август, избрани астрологично – под благотворното влияние на Юпитер в хубави връзки със Слънцето и растящата Луна всичко, което започне тогава, ще успява, ще расте и процъфтява.

Затова настоятелно ви препоръчвам да се включите и вие в курса, за да промените живота си, здравето си, бизнеса си и преди всичко нагласата си в положителна и много полезна за вас посока! А за тези, които са Звездни и Екзекутивни Директори, този курс е направо незаменим – защото ние като лидери би следвало да водим с личен пример!

Здравейте, наши бъдещи и настоящи клиенти!

Ние сме Вяра Еленкова, BFRP и д-р Петър Найденов, BFRP - регистрирани специалисти по лечение с цветните лекове на д-р Бах.

Ако търсите специализирана помощ, тъй като имате нужда от емоционално балансиране, преживели сте емоционални стресове или имате психо-емоционални проблеми, които вече се проявяват и на физическо ниво под формата на различни заболявания, значи сте на точното място!

Нашата работа е да помагаме на хората да постигат емоционален баланс и физическо здраве, да живеят в хармония с душата си и да следват своето висше предназначение. За тази цел работим холистично (цялостно) като съчетаваме различни холистични методи;

 • Лекове на д-р Бах, приготвени от цветове на растения
 • Суперхрани и хранителни добавки от АкваСорс
 • Астрологични консултации на професионално ниво
 • Хомеопатия и ХДТ (хомеопатична детокс терапия)
 • Кинезитерапия (Вяра е дипломиран кинезитеапевт)
 • Съвети за здравословно хранене и начин на живот

Можете да ни се доверите, защото сме завършили пълен курс на обучение към Център "Д-р Едуард Бах", Обединено кралство (Bach Centre - UK) и сме официално регистрирани към Международния регистър на Баховия център.

В момента кандидатстваме в курса за сертифицирани преподаватели, за да можем официално да обучаваме специалисти в България и по света. Предприемаме тази стъпка, тъй като официалното обучение досега се провежда само в чужбина, което го прави доста скъпо удоволствие, при това изискващо добро владеене на английски език. Когато станем регистириани преподаватели на метода, това ще даде възможност на желаещите да се обучават на място в България, на български език, което ще им спести много пари и усилия.

Вяра Еленкова и Керъл Чарлз

Д-р Петър Найденов и Керъл ЧарлзНа тези снимки сме в Богнор Реджис, Южна Англия, в дома на една от нашите преподавателки - Керъл Чарлз.

Керъл е една от най-известните специалистки по лечение с цветните лекове на д-р Бах, както и една от най-успешните преподавателки на метода (прочетете интервюто с Керъл).

Когато се обучавахме при нея, ние й разказахме за водораслите АкваСорс и оттогава тя ги ползва, за да поддържа здравето си и най-вече ума си, защото е постоянно ангажирана с клиенти, курсове, преподаване и т.н.

Да се надяваме, че скоро ще можем да организираме нейно идване в България - тя е много интересна личност, стара душа и голям специалист. Знанията й на тема цветята на Бах са обширни и задълбочени, а стилът й на изразяване е ясен, точен и увлекателен. Оставете ни свой имейл, ще ви поканим като дойде.

 

Ето и нашите дипломи (моля кликнете върху картинките, за да видите оригиналните документи):

Каним ви да си направите индивидуална консултация при нас. Ще ви помогнем да разберете и почувствате по-добре себе си, ще ви приготвим комбинация от цветни лекове, които отговарят най-точно на състоянието ви в момента, и ще ви подкрепим в търсенето на по-добър емоционален баланс. Това би било много полезно за вашето здраве, за отношенията ви с хората около вас и за успеха ви в живота. 

Цветята на Бах – Ниво 1 (курс за начинаещи)

Дата: 10 и 11 август (събота и неделя)
Място: Фондация „Център Хармония“ ул. Студентска 1А, ет. 2 вдясно, кв. Левски, Варна
Цена: 120 лв.

Преподаватели: д-р Петър Найденов и Вяра Еленкова. И двамата са завършили успешно най-високата степен на обучение към Центъра на д-р Едуард Бах в Англия и са BFRP (Bach Flower Registered Practitioners) - специалисти, регистрирани да практикуват цветята на Бах след полагане на съответните изпити.

Записването за участие става предварително като се обадите на тел. 0878 198591 - Камелия Захариева и заплатите 50% капаро (60 лв.). Останалата част можете да доплатите на място в деня на курса.

Друг начин е да заплатите цялата такса от 120 лв. чрез ePay.bg. Като кликнете бутона Плащане, можете да изберете как да платите - онлайн с карта, в най-удобния за вас офис на EasyPay или с банков превод.

Описание Сума
Курс Цветя на Бах - ниво 1 120 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

За допълнителна информация и записване:

Камелия Захариева – 0878 198 591
Валентина Макни – 0888 217 532
Вяра Еленкова – 0884 117 463

За лекторите

Вяра Еленкова е дипломиран кинезитерапевт, директор 1* в АкваСорс и BFRP. Изключително сензитивната й природа и задълбочените й познания по астрология й помагат да усеща вибрациите и емоциите на хората. Цветята на Бах са естественото продължение на това, защото й дават възможност да помага на всеки да се хармонизира и балансира емоционално.

Д-р Петър Найденов е енциклопедична личност: астролог, екзекутивен директор 1* в АкваСорс и лидер на Европейска мрежа за здраве Анхира, холистичен лекар, хомеопат, специалист по ХДТ, книгоиздател, автор на книги и статии, преподавател, полиглот и BFRP. Познава цветята на Бах от 1990 г. В практиката си съчетава различни методи така, че да е максимално полезен.

Защо да се включите в този курс

Защото се провежда по оригинални материали и е идентичен с този, който се предлага от Баховия център и Международната фондация към него. Това е първото ниво на обучение и след завършването му получавате сертификат. Получилите този сертификат курсисти могат да участват в следващите нива на обучение, които общо са три. 

Д-р Найденов и Вяра Еленкова ще продължат обучението си в специалния курс за преподаватели към Баховия център с цел да предлагат достъпно сертифицирано обучение на български език за удобство на желаещите да овладеят метода. Разбира се, това изисква още време, но когато стане, на обучаващите се към тези преподаватели ще бъдат предложени специални облекчени условия за сертифициране, при това на български език.

Алтернативата е да се обучавате сами (както много други световно неизвестни лечители) или да заплатите няколко хиляди британски паунда за да завършите същите курсове в Англия - естествено, ако владеете добре английски език. На нас ни отне около две години - т.е. и това изисква време, но е по-трудно, по-скъпо и не толкова удобно, защото е свързано с пътуване, организация и т.н.

Накратко: това е най-достъпният и надежден начин да станете BFRP, но не веднага. Засега в България няма сертифицирани преподаватели за всички нива на обучение към Международната Бахова фондация и се надяваме да сме едни от първите такива. Когато - тогава. Ще направим всичко необходимо за целта, но това е процес, който изисква време.

Системата на Бах накратко

Все повече хора осъзнават връзката между емоциите и физическите симптоми и необходимостта да се лекуват както едните, така и другите, за да се постигне истинско трайно и ефективно излекуване.

Ако личността не е в съзвучие с душата, в енергийно отношение се получава дисхармония и хаос, които отначало се проявяват като отрицателни емоционални състояния, а по-късно като всякакви заболявания според индивидуалната предразположеност на конкретния човек.

В началото на двайсети век английският лекар д-р Едуард Бах създава метод за лечение на емоциите с помощта на извлеци от цветя. Целта му е този метод да е достъпен за всички хора и да достигне до всеки дом и семейство.В наши дни милиони хора по света ползват лековете.

Системата от 38 лека от цветя на Бах покрива всяко едно емоционално състояние, известно на хората.

Какво ще научите:

 • кой е д-р Бах и каква е системата му за лечение с цветя
 • как се произвеждат лековете
 • как се групират лековете от цветя според видовете емоции
 • кратко и подробно описание на всеки лек
 • как да разберете кои цветя са най-подходящи за вас и вашите близки в момента
 • как да изготвите индивидуални комбинации за себе си, членовете на семейството ви и домашните ви любимци
 • как да се справяте с преходни настроения и емоционални кризи с помощта на лекове от цветя на Бах
 • как да се снабдите с лекове от цветя на Бах

Програма на курса

Събота, 10 август, начало 10:00 ч.

10:00 – 11:15 – Какво представлява метода? Кой е д-р Бах? Философия на лечението на д-р Бах. Основни принципи в приема на цветята. Какво представляват лековете от цветя на Бах, как се приготвят, как са групирани и как действат.
11:30 – 13:00 – Група „Самота“, „Прекалена грижа за доброто на другите“ и „Свръхчувствителност към влияния“

13:00 – 14:00ч. – обедна почивка

14:00 – 15:15 – Група „Страхове“ и „Недостатъчен интерес към настоящето“
15:30 – 17:00 - Група „Несигурност“ и „Униние и отчаяние“

Неделя, 11 август, начало 9:00 ч

9:00 – 10:30 – Изготвяне на индивидуална комбинация от цветя според моментните нужди на човека. Мнение на Баховия център за предлаганите установени комбинации. Начини на прием на лековете.
11:00 – 12:30 – Възможности на лековете от цветя на Бах за укрепване на емоционалното и физическо здраве, за личностно и духовно развитие, за подобряване на творческите способности, за постигане на успех във всякакви начинания и др. Връзка и съчетаване с други холистични методи като алготерапия и хомеопатия. Астрология и цветя на Бах.

12:30 – 13:30 – обедна почивка

13:30 – 16:30 - Практически упражнения. Възможности за по-нататъшно сътрудничество. Как да поръчаме индивидуална комбинация, отделни лекове или пълен комплект лекове от цветя на Бах.

По-нататъшни стъпки след този курс

Можете да участвате в следващите две нива на обучение. Можете да кандидатствате при облекчени условия за получаване на титлата BFRP, след като официално получим правото да подготвяме сертифицирани специалисти. Можете да получите достъп до затворената Фейсбук група, в която си общуваме и се учим. Само завършилите това първо ниво могат да продължат обучението си при нас с отстъпка от цената при следващите нива.

 

Моля копирайте въпросника и го отворете за редакция в текстов файл или Word документ. Прочетете внимателно и ако нещо ви описва, отбележете с Х в началото на съответния ред. Изпратетете ни попълнения въпросник оттук. Това може да стане просто като копирате целия текст и го поставите в полето за вашето съобщение във формата за контакти - ще го получим по имейл.

Есенциите се комбинират според дадените от вас отговори на въпросите и не гарантираме, че са най-подходящите за вас, защото понякога човек не преценява обективно състоянието си. Ако не желаете лична консултация, отбележете на съответното място и просто ще ви изпратим комбинацията, която сте си определили.

Цената на 30 мл. индивидуална комбинация (до седем есенции, достатъчна за един месец) е 20 лв. плюс таксата за доставка по Еконт и се заплаща при получаване на пратката.

Ако желаете да ви консултираме лично, моля запазете си час на тел. 0884117463. Консултациите се провеждат от д-р Петър Найденов и асистентката му Вяра Еленкова на място или по Скайп. Когато си запазвате час, ще ви кажем как точно да се свържете с нас. В този случай предпочитаме да ни изпратите въпросника в Скайп в началото на консултацията.

Цената на консултациите е 1 лв на минута, продължителността е обикновено 30-40 мин. Таксата за консултацията се добавя към цената на вашата индивидуална комбинация и може да се заплати при получаване на пратката.

Цветните есенции на д-р Бах се приемат четири пъти дневно по четири капки, за предпочитане на чиста уста - т.е да нямате останал вкус от храна, цигари, дъвки и пр. Затова оставете поне 15 минути между приема на капките и храненето.

Моля, опишете как се чувствате по време на приема на предписаните есенции и ни изпратете преживяванията си, ако желаете да продължите да приемате есенциите на д-р Бах. Благодарим за доверието!

 

Име и Фамилия:

Имейл:

Телефон:

Дата, час и място на раждане:

Точен адрес (ако искате доставка до дома):

Или: Офис на Еконт, от който ще си получите пратката:

 

Във въпросника по-долу, след всяко едно твърдение има цифра, която съответсва на номера на цветето.

Кратко описание на цветята на д-р Бах:

1.Agrimony - душевно страдание зад маска на веселие
2.Aspen – страх от непознати неща
3.Beech - нетолерантност
4.Centaury – неспособност да кажеш „не“
5.Cerato - липса на доверие в собствените действия
6.Cherry Plum - страх от „загубване“ на ума
7.Chestnut Bud – неспособност да се учиш от грешките си
8.Chicory - егоистична, притежателна любов
9.Clematis - мечти за бъдещето, без действия в настоящето
10.Crab Apple – за изчистване, омраза към себе си
11.Elm – претоварен от отговорности
12.Gentian - обезкуражаване след неуспех
13.Gorse – безнадеждност и отчаяние
14.Heather – егоцентричност и загриженост за себе си
15.Holly – омраза, завист, ревност
16.Honeysuckle – живеене в миналото
17.Hornbeam – умора при мисълта да направиш нещо
18.Impatiens – нетърпеливост
19.Larch – липса на самоувереност
20.Mimulus – страхове от определени неща
21.Mustard – мрачност без причина
22.Oak - упорит човек, който не спира да си прекрачва границите на изтощението
23.Olive - изтощение след умствено и физическо усилие
24.Pine - вина
25.Red Chestnut – прекалена тревожност за доброто на близките си
26.Rock Rose – ужас и страх
27.Rock Water - себеотрицание, скованост и себепотискане
28.Scleranthus – неспособност да избере между два варианта
29.Star of Bethlehem - шок
30.Sweet Chestnut - огрмомно душевно страдание, след като е опитано всичко и няма „светлнина в тунела“
31.Vervain – прекален ентусиазъм
32.Vine – себеналагане и непреклонност
33.Walnut - предпазване от промяна и нежелани въздействия
34.Water Violet – гордост и отчуждение
35.White Chestnut – нежелани мисли и вътрешни диалози
36.Wild Oat - несигурност за посоката в живота
37.Wild Rose – безразличие, апатия
38.Willow – самосъжаление, обида на живота

Моля, опишете проблемите, които искате да решите с помощта на цветята на д-р Бах.

(с няколко изречения):

 

Как се чувствате в момента?

Моля, поставете знака "Х" в началото на всеки ред, който описва състоянието ви

 

Външно се усмихвам, но вътрешно изобщо не ми е до смях. 1

Тревожен и притеснен, обзет от страхове, които не мога да назова. 2

Прекалено критичен; добре би било да съм по-толерантен. 3

Прекалено мек, отстъпчив и добродушен. Не мога да кажа НЕ. 4

Несигурен. Съмнявам се в способността си да преценявам и се водя по мнението на околните. 5

Като върху буре с барут. Едва се владея да не избухна. 6

Учуден, защото винаги допускам една и съща грешка. 7

Недостатъчно обичан и ценен, засегнат, разочарован, защото очаквах повече признание или благодарност. 8

Не особено засегнат, защото в мислете си в повечето случаи съм съвсем другаде. 9

Притеснява ме липсата на ред, имам нужда от почистване, опетнен съм, отвратен съм. 10

Претоварен от отговорности. Не мога да се справя! 11

Обезсърчен, скептичен, песимистичен. 12

Без надежда, отчаян и примирен. 13

Нуждаещ се душевно. Имам нужда от внимание и съчувствие. 14

Недоверчив, с наранени чувства, гневен, враждебен, ревнив, отмъстителен. 15

Меланхоличен. Просто не мога да преживея миналото (връзка или ситуация). 16

Преуморен. Нямам физически сили да се справя. 17

Нетърпелив. Всичко се придвижва прекалено бавно. 18

Малоценен, победен, по-неспособен от останалите, като човек втора категория. 19

Страхлив. Страх ме е от конкретни неща (моля, кажете от какво точно). 20

Унил, тъжен, депресиран, без да знам защо. 21

Като изтощен боец на самотен пост, който не бива да се предава. 22

Безсилен, изсмукан, изтощен. 23

Виновен. Упреквам се. 24

Толкова силно въвлечен в ситуацията на близък, че вече въобще не осъзнавам чувствата или страховете си. 25

Обхванат от паника, загубил самообладание. 26

Прекалено строг към себе си, с желязна дисциплина, не си позволявам нищо. 27

Вътрешно разкъсан между два избора, извън равновесие съм. 28

Напълно шокиран, този удар още не съм го преживял. 29

Поставен натясно, отчаян, не знам повече накъде. 30

Ентусиазиран, ангажиран 150%. 31

Предизвикан да наложа волята си. 32

Недостатъчно стабилен. Страхувам се да не изневеря на себе си. 33

Резервиран, искам да се оттегля, да ме оставят на спокойствие. 34

Измъчен от нежелани мисли и вътрешни диалози, които не мога да оставя настрана. 35

Нерешителен, разпилян, без вътрешна яснота. Дали това е, което искам в действителност? 36

Безучастен. Оттеглил съм се вътрешно. 37

Изоставен, третиран несправедливо от съдбата. Горкият аз! 38

 

Какво искате да промените или да постигнете?

Определете целите си и ги опишете много точно. Представете си как бихте се чувствали, когато ги постигнете.

 

Кои черти от вашия характер ви пречат?

Моля, поставете знака "Х" в началото на всеки ред, който описва състоянието ви

 

Прекалената ми нужда от хармония. Не понасям кавги и разправии. 1

Прекалената ми тревожност. Обхванат съм от странни опасения, които не мога да опиша точно. 2

Критичността към себе си и другите. Много неща ме дразнят и не мога да не ги забелязвам. 3

Слабоволието ми. Не мога да кажа НЕ. 4

Вътрешната несигурност. Винаги питам останалите, за да се уверя. 5

Страхът да не загубя себеконтрол. Не знам какво ще стане, ако оставя чувствата си да ме водят. 6

Склонността ми да правя винаги едни и същи грешки. 7

Очаквам много от другите. Често правя нещо за някого, за да получа благодарност или признание. 8

Липсата на интерес към сегашната ситуация, защото в мислите си съм някъде другаде. 9

Манията ми за чистота и ред. И най-дребната подробност трябва да е на мястото си, иначе се изнервям. 10

Прекаленото ми чувство за отговорност. 11

Скептицизмът ми. Въобще не очаквам, че нещата ще се подредят за добро. 12

Чувството за безнадеждност. Отчаян съм, мисля, че вече нищо няма смисъл. 13

Прекалено погълнат съм от себе си. Не се замислям за проблемите на останалите. 14

Недоверието и ревнивостта ми. Лесно мога да стана агресивен. 15

Склонността да живея в миналото. Не мога да забравя как беше преди. 16

Липсата на вътрешна мотивация. Не мога да се накарам да започна. 17

Нетърпеливостта ми. Не мога да чакам нещата да се случат. 18

Ниското самочувствие. Не вярвам, че мога да се справя. 19

Нерешителността и страхливостта ми. Щеше ми се да съм по-смел. 20

Меланхолията ми. От време на време тя ме парализира. 21

Прекаленото ми чувство за дълг. Длъжен съм да довърша започнатото. 22

Липсата на сили. Напълно съм изтощен, всичко ми идва в повече. 23

Чувството за вина. Знам, че ако направя тази промяна, отново ще се чувствам виновен. 24

Прекалената състрадателност. Знам какво чувстват останалите и не мога да се разгранича от тях. 25

Склонността да изпадам в паника. Чувствам се напълно безпомощен само като си помисля. 26

Прекалената ми дисциплина. Прекалено съм строг със себе си, потискам желанията си, защото си поставям високи стандарти. 27

Нерешителността ми. Ту едно решение ми се струва добро, ту друго. 28

Душевната ми ранимост. Страх ме е да не бъда наранен както преди. 29

Склонността да докарвам нещата до безизходица. 30

Прекаленият ми ентусиазъм. Знам, че и този път ще дам 200% от себе си и ще изнервя останалите. 31

Чувството ми за справедливост. Не мога да гледам нечестна ситуация, без да се намеся. 31

Прекалената амбиция. Искам нещата да се правят по моя начин. 32

Склонността ми да се влияя от околните. Оставям ги се намесват в плановете ми, вместо да остана верен на себе си. 33

Склонността да стоя настрана. Трудно ми е да се присъединя към останалите. 34

Хаосът в главата ми. Не мога да се концентрирам върху важните неща. 35

Липсата на вътрешна посока. Не знам какво наистина искам. 36

Апатията. Дълбоко в себе си нямам желание да подобря ситуацията. 37

Огорчението. Чувствам се безпомощна жертва на обстоятелствата. 38

 

Какво ви пречи и ви мъчи най-много?

Какво искате да промените най-много? Моля отбележете не повече от седем неща!

 

Нуждата ми от хармония 1

Необяснимите страхове 2

Нетолерантността ми 3

Добродушието и слабоволието ми 4

Вътрешната ми несигурност 5

Вътрешното ми напрежение 6

Склонността ми да допускам едни и същи грешки 7

Очакванията ми спрямо другите, нуждата да ги манипулирам 8

Мечтателната ми и нереалистична натура 9

Прекалената ми придирчивост към детайлите, реда и чистотата 10

Склонността ми да поемам голяма отговорност 11

Отрицателните очаквания 12

Чувството за безнадеждност 13

Склонността ми да мисля само за себе си 14

Отрицателните чувства: недоверие, завист, гняв 15

Склонността ми да живея в миналото 16

Умствената ми умора 17

Нетърпението 18

Липсата на самочувствие или комплексът за малоценност 19

Страхливостта ми 20

Дълбоката меланхолия 21

Нуждата да издържа на всяка цена 22

Липсата на сили, изтощението 23

Склонността ми непрекъснато да се обвинявам за нещо 24

Прекалената ми състрадателност 25

Вътрешната паника 26

Прекалената самодисциплина 27

Нерешителността ми 28

Душевната ми ранимост. Не мога да се отърся от шока 29

Отчаянието, чувството за безнадеждност 30

Прекаленото ми старание 31

Желанието да доминирам 32

Неспособността ми да остана верен на себе си 33

Изолацията, склонността ми да стоя настрана 34

Непрекъснатия хаос в главата ми 35

Липсата на вътрешна посока 36

Вътрешната ми апатия 36

Огорчението 38

Подкатегории