Posted on Leave a comment

Глобално затопляне или климатични идиоти

Д-р Марк Сиркъс,  декември 2023

Има ли глобално затопляне? Това, на което ставаме свидетели на всяка конференция за климата, включително и на тази, която току-що приключва, са умствено изостанали политици и бюрократи, които се събират, за да губят времето и парите на света и да замърсяват още повече света с всичките си частни самолети и яхти. Последният опит беше счетен за пълен провал, но в последния момент те празнуваха, защото бяха споменати свещени думи за изкопаемите горива.

“Ню Йорк таймс” пише, че нациите на срещата на върха за климата са се съгласили да се откажат от изкопаемите горива. Това бяха само думи, но много хора се вълнуват прекалено от думата ниво на реалността. В действителност глобалното потребление на въглища достигна исторически връх през 2023 г. и се насочва нагоре, а не надолу.

Викът на деня е, че трябва постепенно да се откажем от изкопаемите горива изцяло без задна врата. И все пак, Китай, Индия и Индонезия усилено строят въглищни централи, като по този начин осигуряват евтина енергия за гражданите. Така че, без значение какво казват западните политици и техните медии, няма да има поетапно прекратяване на изкопаемите горива.

Ако прочетете това внимателно, това означава, че западните политици са предатели. Те са се продали на Китай. Просто така се случва, че почти всяка съвременна технология изисква нефт, природен газ и въглища, за да функционира.

Затопляне или охлаждане?

Всичко това е губене на време, защото основните предположения са изключени, така че проблемите със замърсяването не са разгледани. Тези хора са умствено увредени и силно заблудени, защото живеем в охлаждащ се свят, а не в затоплящ се, и в свят, в който почти 3 милиарда души използват повече въглища от всякога. И тези 3 милиарда планират да използват много повече въглища, а не по-малко, така че без значение какво казват и правят на тези конференции, нищо няма да сложи край на увеличаващото се замърсяване, което е убиецът и истинският проблем с петрола и въглищата.

Въпреки че много климатични фактори се разиграват едновременно, днес виждаме арктически студ, достигащ до тропиците и Виетнам и Тайланд. Друг знак за това, че глобално затопляне не съществува: Северна Корея току-що преживя най-ниската си декемврийска температура от десетилетия.

Чисто новият парк от електрически автобуси в Осло е парализиран, според докладите – техните батерии не функционират в студа. През април миналата година градът получи 183 нови електрически автобуси на цена от 100 милиона евро, като целта е да станат “без емисии”.

“Нищо не поставя просперитета и бъдещето на всички хора на земята, включително всички граждани на страните от ОПЕК, на по-голям риск от изкопаемите горива”. Вярвате ли в това? Реалният риск от изкопаемите горива е в убийственото замърсяване, а не в CO2 или глобалното затопляне. Въглищата са мръсни; Няма как да се заобиколи, но голяма част от съвременната цивилизация зависи от него.

Благодаря на Бога за въглеродния двуокис!

В основата на климатичната деменция е, че въглеродният диоксид, животворната, подхранваща основа на целия живот на земята, е зло, докато истината е, че той е едно от най-добрите лекарства за насърчаване на здравето и изцелението. Това е и едно от най-добрите лекарства, които помагат на организма да неутрализира замърсяването, върху което лекарите не искат да се съсредоточат.

Всички ние трябва да решим в кого и в какво да вярваме. Но истината стои извън нашата система от вярвания, освен ако не ръководим това, което мислим, чрез факти, чрез истина. Истината не е това, зад което стоят медиите или правителствата, така че само глупаците гледат към тях за истина. Колко често пресата трябва да казва, че 2023 г. е официално най-горещата година, регистрирана някога, когато в момента се срещаме с рекордни студове?

Смятате ли, че политиците са честни по отношение на изменението на климата? Дали са открити и честни за нещо? Новата ми книга и стотиците години медицинска наука поддържат факта, че правителствата, политиците и медиите (елитните пари зад всички тях) са необразовани клоуни, когато става въпрос за въглероден диоксид.

Тази книга ме прави експерт номер едно в света по въглероден диоксид и бикарбонати и вие също можете да бъдете, ако я прочетете внимателно. Въпреки това, повечето лекари проявяват малък интерес, защото това не е митохондриална отрова, както повечето фармацевтични продукти.

Снегът и студът доминират новините, тъй като зимата хапе много преди началото на зимата

Снежна покривка в началото на декември! Европа не е виждала подобна снежна покривка от 2010 г. насам – 60% е бяла! Снимката е от преди седмици. Става толкова студено, а зимите са толкова дълги, че правителствата в крайна сметка ще трябва да обявят зимата за четири- или петмесечен сезон. Америка, Канада, Европа и Русия са в зима, факт от живота в много области, дори преди два месеца. Студено е, студено и снежно за това време на годината. Толкова е студено, че изглежда, че Арктика се е придвижила надолу, за да включи цяла Русия в ръцете си.

Температурни аномалии

Екстремен студ е настъпил в по-голямата част от територията на Русия от 17,1 милиона км² (светло розово показва аномалии около -30C под средното за сезона). Това е третата поредна година, в която страната претърпя голямо замръзване в началото на декември: -61,1 C (-78 F) в Делянкир на 8 декември 2021 г. и -61 C (-77,8 F) в Оймякон на 12 декември 2022 г. Половината от метеорологичните станции в огромния регион Якутия (3,1 милиона km²) съобщиха за показания под -50C (-58F) миналия понеделник.

Виелици преминаха през части от Русия миналия петък, покривайки Москва в един от най-големите снеговалежи от десетилетия и сеейки хаос по главните пътища, където шофьорите на камиони се бориха с повече от 20 сантиметра сняг и силни ветрове. Метеоролозите заявиха, че това е най-интензивната снежна буря, която удря Москва от шест десетилетия. Тази година в северното полукълбо се натрупва толкова много сняг, че човек вече може да започне да си представя проблемите, които може да донесе една мини-ледникова епоха. Ски курортите в цяла Европа обаче празнуват мечтано начало на сезона, съобщава “Телеграф”.

Китай е предопределен да бъде следващият, Индия също

Китайските власти предупредиха за обилен снеговалеж, виелици и падащи температури в по-голямата част от страната тази седмица, което може да се окаже едно от най-студените декемврийски снимки в Китай от десетилетия.

Температурите се понижиха в цяла Северна Индия миналата седмица, като в региона се спуснаха смразяващи дъна. Шринагар, лятната столица на щата Джаму и Кашмир, спадна до -2,6 градуса по Целзий (27,3 градуса по Фаренхайт) миналия четвъртък сутринта. В Казигунд се наблюдава ниско ниво от -2.2C (28F), докато в Гулмарг термометрите достигат дъно при -2.5C (27.5F). Гледайки напред, директорът на MeT, д-р Мухтар Ахмад казва, че минималната температура се очаква да спадне още повече през следващите дни. Екстремните студени вълни се увеличават в цяла Индия “въпреки глобалното затопляне”, показва неотдавнашно проучване на IITM.

На 20 декември много метеорологични станции в Китай регистрираха най-ниските си температури за всеки месец. Рекордните места включват: Юнджоу със своя -33.2C (-27.8F), подобрявайки стария рекорд за всички времена от -31.9C (-25.4F); Qingshuihe с -29.7C (-21.5F), разбивайки предишното дъно от -29.4C (-20.9F); -27C на Янгку (-16.6F), счупване -26.8C (-16.2F); Baoding’s -23.3C (-9.9F), отсичайки стария рекорд от -22C (-7.6F); и Shunping с новото си дъно от -22C (7.6F), пробивайки бенчмарка -21.6C (-6.9F). Отново, това са най-студените четения, публикувани някога в книги, датиращи от повече от век в някои случаи.

В Англия

Временно, до 6 декември, температурният рекорд на Централна Англия показва 1.9C (35.2F), което е -2.6C под средното за 1961-1990 г. Заслужава да се отбележи, че 1.9C (35.2F) ще бъде 41-ият най-студен декември в Англия в рекордни книги, датиращи от 1659 г., обвързвайки се с декември 1807, 1916 и 1886 г.

Най-ниската температура в Гватемала от 30 години

Най-ниското ниво от -5.6C (21,9F), регистрирано в Labor Ovalle, Quezaltenango постави еталон, но огромни райони на страната замръзнаха, както се потвърждава от Института за сеизмология, вулканология, метеорология и хидрология в Гватемала. Гватемала е в Централна Америка!

Трябва да обичаш тези момчета

На делегатите на ООН се сервират “плочи от сочно месо”, докато поучават света да спре да го яде. Срещата на върха на ООН за климата в Дубай сервира гурме бургери и други пищни месни ястия на елитните присъстващи, докато те поучават останалите от нас да спрем да ядем месо напълно.

Ал Гор, човекът, който имаше масивни халюцинации за изчезването на леда в Арктическия океан, казва, че достъпът на хората до информация извън основните медийни източници представлява заплаха за “демокрацията” и че алгоритмите в социалните медии “трябва да бъдат забранени”. Да, той каза това. Гор направи тези коментари по време на участието си на конференцията, посветена на истерията за климатични промени Cop28 в Дубай.

Джон Кери, специалният президентски пратеник по въпросите на климата, обяви, че Съединените щати са се “гордо” ангажирали да не строят нови въглищни централи и да премахнат напълно съществуващите. “За да постигнем нашата цел за 100 процента електричество без въглеродно замърсяване до 2035 година, трябва да прекратим използването на въглища без мерки за намаляване на емисиите,” каза г-н Кери в изявление от 2 декември. “Ще работим за ускоряване на прекратяването на използването на въглища без мерки за намаляване на емисиите по целия свят, като по този начин изграждаме по-силни икономики и по-устойчиви общности.”

През 2022 г. започва строителството на въглищни електроцентрали, обявяването на нови проекти и разрешенията за централи “се ускориха драстично” в Китай, според доклад от февруари (pdf) на Global Energy Monitor и Центъра за изследване на енергията и чистия въздух (CREA), в който се отбелязва, че приблизително две нови въглищни електроцентрали са разрешени седмично в Китай.

Преведено, това означава, че до 2035 г. вашите безстрашни лидери ще се опитат да разбият икономиката й и да замразят гражданите й с енергийна бедност. „В фалшив опит да представят глобалното единодушие по отношение на изменението на климата, Обединените арабски емирства договориха “поетапно прекратяване” на изкопаемите горива. Джон Кери пее алилуя за нищо“, пише Миш.

Няма да има край на въглерода

Атаката срещу евтината енергия наистина е атака срещу съвременната цивилизация. Дневният ред на Net Zero е умишлено да деиндустриализира (и по този начин да обеднее) Запада, докато Китай и други страни безсрамно продължават да се възползват от огромния икономически просперитет на изкопаемите горива. Нищо от това няма нищо общо със спасяването на планетата и всичко е свързано с разрушаването на стандарта ни на живот, разрушаването на икономическия ни просперитет и превръщането на бившата средна класа в неофеодална селска класа.

“Принуждаването на хората да се откажат от енергийните източници, от които се нуждаят, за да живеят безопасен, проспериращ живот, би донесло невъобразимо опустошение. В развития свят това би включвало активно да се правят хората много по-бедни. А в страните, които все още се развиват, това би означавало да се сложи край на изкачването от абсолютната бедност. Въпреки цялата пищност, формалност и официално звучащи процедури на COP28, правителствата по света нямат право да подлагат останалата част от населението на такова опустошение “, пише Конър О’Кийф.

Съобщението на холандското правителство от миналата година, че планира 50% намаляване на азотните емисии до 2030 г., изпрати шокови вълни в провинцията. Фермерите не просто се противопоставят на холандското регулаторно надхвърляне. Те се бореха с “елитите”, за които твърдяха, че използват всяването на паника за климата и околната среда, за да наложат радикален дневен ред. Някои виждат емисиите на CO2 и глобалното затопляне като извинение за кражба на частна земя.

Вашият коментар