Слънце опозиция Венера в синастрията

Слънце опозиция Венера в синастрията е много често срещано в романтичните и семейни отношения, въпреки че енергийните и творческите принципи на Слънцето противоречат на социалните и любовните принципи на Венера. Тук емоционалните различия във вкусовете, предпочитанията и склонностите трябва да се вземат предвид при оценката на вероятността за успешна връзка и брак. При отрицателен сценарий Венера може да се почувства потисната от постоянното влияние на енергийното его на Слънцето, който счита Венера за мързелива, слаба и прекалено чувствителна.

Мъжкото Слънце в опозиция с женската Венера дава привличане, но и пречи на естествения поток на любовта. Въпреки че жената е привлечена от мъжа, нейното разбиране за любов е в противоречие с това, което той може да й даде. Той трябва или да спре да бъде себе си, за да бъде това, от което тя се нуждае, или да се научи да приема нейната сдържаност и това, че между тях има отчуждение. Това, че Венера не обича да си дава зор, може да пречи на връзката да се развива.

Женското Слънце в опозиция с мъжката Венера подлага на изпитания и двамата партньори. Тук жената, за да бъде себе си, влиза в противоречие с естествените любовни инстинкти на мъжа, докато мъжът, привлечен от нейната сила, е склонен да се поддаде на \„мъжката воля\“, която вижда в нея. Мъжът се възхищава от жената, но му липсва удовлетворение.

Тази комбинация се среща в скандални или незаконни връзки със силно физическо привличане. В самите отношения има липса на сътрудничество, дисхармония и трудно постигане на компромиси. Венера се оплаква, че Слънцето е твърде непреклонно, а Слънцето има проблеми с вкусовете и ценностите на Венера.

Измежду всички възможни комбинации Слънце в Овен в опозиция с Венера във Везни е най-трудната, защото Слънцето е много силно в Овен, а Венера е владетел на Везни. Двамата са доста силни по отношение на тези планети, така че не изпитват нужда от външна помощ. Освен това последното място, където биха потърсили помощ, е един от друг. Това прави връзката доста нестабилна, въпреки че в нея има много химия.

И обратното – опозицията на Слънцето във Везни с Венера в Овен е по-лесна за хармонизиране, защото Слънцето е много по-склонно към компромиси и повече харесва решителността на Венера в Овен, а Венера разчита на дипломатичността и чара на Слънцето във Везни, за да я вади от неудобни ситуации.

Въпреки взаимното привличане двамата просто се обичат по грешен начин. Венера първоначално е силно привлечена от Слънцето, но с течение на времето започва да се чувства необичана, отхвърлена, неоценена или неразбрана от Слънцето. Не защото Слънцето не обича Венера, а защото двамата са непонятни като извънземни един за друг. Начинът, по който Венера се опитва да привлече вниманието на Слънцето, не е този, който Слънцето желае. Слънцето може да не обича Венера или да не ѝ обръща внимание по начина, който тя желае. При квадрат двамата по-скоро се дразнят взаимно, което се отразява пагубно на връзката в дългосрочен план въпреки привличането, а при опозиция двамата са противоположности, които се привличат и допълват, затова връзката все пак има известни шансове за успех, въпреки че за това са нужни големи усилия, които Венера едва ли иска да положи. И при двата аспекта има значителни разлики във вкусовете, себеизразяването или в романтичните възгледи за любовта.

Слънцето срещу Венера показва напълно противоположни възгледи за любовта, вкусовете, желанията и нуждите. Това противопоставяне отначало създава толкова силно сексуално увлечение един към друг, че е трудно да се устои. Но нещата се влошават, когато и Слънцето, и Венера започнат да дърпат чергата към себе си. В някои случаи любовта на Венера може да бъде несподелена. Двамата бързо осъзнават колко далеч са идеите за романтична любов и взаимоотношения на единия от гледната точка на другия. Двамата няма как да имат подобни идеи или желания, но може да потърсят баланс и хармония заедно, като се опитат да разберат нуждите на другия и да се редуват да отговарят взаимно на нуждите и очакванията си.

Даването и вземането във връзката се пресмята, тъй като Венера иска да направи нещата \„справедливи\“ и балансирани. В резултат на това, когато единият дава, другият усеща, че е длъжен да даде нещо в замяна. Парите често са в центъра на разногласията. Ако двойката споделя ресурси, вероятни са спорове относно навиците на харчене или къде отиват парите. Ако двойката се раздели и съществуват и други напрегнати аспекти, нещата могат да станат грозни, като любовта лесно се превръща в омраза. Вероятно най-разочароващото е това, че връзката изглежда многообещаваща в началото, но след това не отговаря на очакванията.

Трудните аспекти носят проблеми и разногласия. Ценностната система на Венера е в разрез с житейския път на Слънцето. Всеки от двамата днес угажда на другия, а утре се разочарова от него. Считайки Слънцето за твърде диктаторско или самодоволно, Венера може да прибегне до \„игрички\“, пасивна агресивност, умилостивяване или очароване на Слънцето, за да прави това, което иска. Венера може също да се възмущава от Слънцето, тъй като колкото и да се опитва да му угоди, не получава в замяна това, което иска. Слънцето може да не оценява Венера или да я приема за даденост.

Опозицията е труден аспект, но играе особена роля, когато става въпрос за отношения. Тя може да причини триене, но също така може да помогне на хората да се балансират и допълват взаимно. Слънцето срещу Венера в синастрията показва, че на някакво ниво двамата хора биха могли да бъдат добри партньори един за друг. И все пак това се дължи по-скоро на техните различия, отколкото на приликите. Те имат потенциала да се балансират добре, но различията им могат да бъдат източник на конфликти. За да се получи приемлива връзка между тях, те ще трябва да се научат да правят компромиси и да се изслушват.