Слънце опозиция Плутон в синастрията: внимание, вампир!

„Когато гърнето (Слънце) срещне камъка (Плутон), тежко на гърнето. Когато камъкът срещне гърнето, пак тежко на гърнето!“

Контактите Слънце-Плутон в синастрията показват компулсивни взаимодействия, сексуално напрежение, ревност и притежателност. Това не е лесно и повърхностно взаимодействие. И двамата партньори имат силни личности, които влизат в конфликт помежду си. Отношенията са садо-мазохистични, на живот и смърт, между насилник (Плутон) и жертва (Слънце), но ако Слънцето е много силно, то не се дава. Двойките с този интераспект имат нестабилна връзка. Получава се огромно напрежение между двамата, което се натрупва, докато не избухне, стига се до сблъсък на волите, борба за власт и жестоки битки поради решимостта на всеки от двамата да контролира другия. Отношенията приличат на бойно поле, където единият се опитва да промени другия и се развихря борба за господство. Въпреки това между двамата има дълбоко привличане – обсебващо, необяснимо, ирационално, обречено и принудително, а връзката дълбоко и фатално променя и дори разбива живота на единия или на двамата.

Опозицията в синастрията обикновено означава, че двете енергии са много различни и за да се разбират е необходим значителен компромис. Слънцето символизира светлината, живота и творческата енергия, а Плутон – мракът, смъртта и разрухата и опустошението. Борбата между тези противоположности (светлината и мрака) се превръща в постоянен източник на дразнене. Това е труден аспект за дългосрочна връзка, защото въпреки силното, необяснимо привличане и обсебващото влияние на Плутон върху Слънцето, двамата души са много различни. Но все пак тази връзка може да доведе до значително израстване чрез болка и страдание (друг въпрос е доколко и дали изобщо си струва).

Опозицията на Слънцето на единия с Плутон на другия партньор е трудна пречка за преодоляване, но също така представлява възможност за растеж и трансформация чрез огромни предизвикателства и осъзнаване на дълбоки различия. Двамата имат различен светоглед и различни житейски цели. Тази връзка никога не е лесна и изисква упорита работа и много усилия. Тя изцяло променя живота на Слънцето, прекарвайки го през истински ад. След нея то може да остане изпепелено и опустошено като Помпей след изригването на Етна или дори да намери смъртта си като Анна Каренина, която се хвърля под преминаващия влак, за да се спаси от мъчителната си извънбрачна афера с Вронски, изпълнена с ревност, лицемерие и агонизираща болка, и превърнала живота ѝ в истински ад. Друга аналогия е насекомото, което лети към светлината на огъня, само за да намери смъртта си в него.

„Измъчвай ме, но ме обичай!“

Отначало тези двама души са очаровани един от друг и чувстват силно привличане, което идва от чувство на страхопочитание и възхищение. Те искат да знаят всичко един за друг и интуитивно усещат, че има нещо, което може да се научи от тази връзка. Слънцето се опитва да устои, но се поддава на омагьосващата сила, манипулациите и прелъстителния сексапил на Плутон. Плутон има скрити желания в областта на парите, интимността, сексуалността и емоциите. Слънцето осветява тази област от живота на Плутон и така му помага да се научи как да изразява и лекува най-скритите му и сенчести страни. Плутон може да израсне чрез тази връзка, тъй като с помощта на Слънцето може да осъзнае най-болезнените травми, заровени дълбоко в него.

Слънцето е привлечено от Плутон по начин, който трудно може да бъде обяснен. То намира партньора си за изключително завладяващ, дълбок, интригуващ и дори хипнотизиращ, мистериозен и секси. Усещането е за дълбока психическа и духовна връзка, дори за обреченост. При това Слънцето намира интензитета на Плутон за смущаващ или контролиращ и често се чувства пренебрегнато в тази връзка, защото Плутон потиска и контролира неговите емоции, нужди и желания. Слънцето е по-екстровертно и категорично, докато Плутон е интровертен, скрит и потаен. Слънцето е съзнателно, силно и харизматично по един явен и открит начин, докато Плутон представлява всички вътрешни, несъзнателни, подмолни и скрити сили. Слънцето хвърля светлина там, където има тъмнина и студ, вади наяве кирливите ризи на Плутон и може да му помогне да открие по-дълбок смисъл в живота. Слънцето внимателно слуша, когато Плутон има нужда от някой, с когото да споделя; дава му вдъхновение чрез изкуство и творчество и го насърчава да излезе от дупката си.

Плутон е магнетичен, обсебващ и притежателен, държи да стига до дъното на нещата и не се отказва. Той внася дълбочина в живота на Слънцето, изтръгва го от зоната му на комфорт, запокитва го в плашещи, но привличащи места, принуждава го да експериментира и да открива нови неща, понякога насила. Като че ли на Плутон му прави садистично удоволствие да опитва докъде може да се стигне в отношенията, преди Слънцето да се ужаси, че може да изгуби живота си. Понякога настойчивостта му да се спира на минали болки, негодувания и предателства е налудничава, което е изтощително и за двамата.

Плутон може да покаже на Слънцето свои страни, които обикновено не би показал на никого. Разкриването на някои негови дълбоки тайни може да има опустошителни последици. Възможно е Плутон да прави магии на Слънцето и/или да се сблъска с различни плутонови чувства: несъзнателни мотиви, лични страхове и травми. Плутон обича да разрушава неща, които е надраснал и вече не са му полезни, и да ги изгражда отново така, както на него му се иска. Той подлага Слънцето на големи изпитания и причинява дълбоки и трайни промени в живота му, при това обикновено мъчителни и не за добро.

Слънцето е центърът на съзнанието ни, а Плутон е свързан с най-дълбоките, подсъзнателни и първични инстинкти. Противопоставянето на двете сили затруднява и двамата партньори да намерят баланс между тези енергии; единият винаги доминира над другия и предизвиква у него силни и мъчителни емоции и преживявания. Опозицията води до конфронтация и проекция като начин за по-ясно възприемане на истината. Като държат огледала един към друг, двамата имат възможност ясно да видят както собствената си сянка, така и светлината. Въпреки че това може да изглежда като вражда и за двамата, всъщност тук те изразяват собствените си притеснения, страхове и комплекси.

Борбата на Слънцето с Плутон включва необходимостта на Слънцето да поддържа сила във връзката и склонността на Плутон да се затваря емоционално. Слънцето се опитва да коригира тъмните страни на партньора си, а Плутон се опитва да контролира поведението на Слънцето чрез манипулация, изнудване, насилие и ревност. Когато Слънцето осъзнае това, настъпва конфликт. Понякога борбата е на живот и смърт, като Плутон проявява коварство, подлост и жестокост, действайки на принципа „целта оправдава средствата“. В крайна сметка Слънцето може жестоко да пострада и да разбере, че е пропиляло ценно време поради това, че се е поддало на Плутон.

Опасности за жената

Когато Плутон на мъжа е срещу Слънцето на жената, тя лесно може да стане жертва на мъжа, без да се усети. Още повече, че Плутон по правило е свързан с престъпления, изневери и тайни, незаконни връзки. Мъжът може да се представя за такъв, какъвто не е – например, може да е женен, а да лъже, че не е или че е „разделен“, просто защото иска секс. Или да има няколко жени в различни градове, или да е забъркан в различни афери, в които да въвлече и жената. Може просто да е сутеньор, който иска да склони някоя красива, млада жена към проституция. Може да се окаже престъпник, който след време просто да изчезне безследно, сякаш е потънал вдън земя, след като е склонил „любимата си“ да му стане поръчителка за голям заем, или просто я е обрал до шушка. Може да се ожени за нея и да ѝ измъкне всичките пари, живеейки на неин гръб или склонявайки я да му припише свои имоти (въпреки че това по-често се прави от жената, когато тя е Плутон, а мъжът е Слънцето). Вариантите са всякакви и кой от кой по-ужасни. Както знаем, в живота може да се случат неща, които и най-развихреното въображение не би могло да измисли…

Като Слънце във връзката, жената е много по-открита и добронамерена, и тя не може да си представи, че нейният „любим“ може да ѝ върти номера и иска да се възползва подло от нея. Възможни най-различни сценарии, като последствията за жената могат да бъдат фатални. За това има много причини:

Първо, биологичният часовник на жената е различен от този на мъжа. Тя иска семейство и деца, а за това разполага само с определен, сравнително малък период от време. Плутон може да има съвсем други планове, особено ако вече има свои деца от друга жена. Той може да се прави, че няма нищо против, но всъщност да се интересува главно от секс и силни усещания, да се изживява като фатален мъж и да се опиянява от властта, която има върху партньорката си. Така най-подходящото време за раждане на деца може неусетно да отмине и жената да започне да остарява, но въпреки всичко да не спира да се надява и да вярва на обещанията и манипулациите на партньора си.

Второ, Плутон е свързан с венерическите болести, скритите инфекции, разрушителните миазми, предавани по полов път, и раковите заболявания. Ето защо е много вероятно той да увреди жизнеността, здравето и творческите (детеродни) способности на жената, особено ако двамата имат и други напрегнати аспекти. Обикновено това означава този мъж да зарази партньорката си с инфекции, които отначало не се проявяват, но с времето водят до хронично възпаление и запушване на нейните Фалопиеви тръби, и така да се стигне до извънматочна бременност, която застрашава живота ѝ. Следва операция, премахване на тръбите и безплодие или големи трудности при зачеването, свързани с хормонална стимулация, ин витро процедури и т.н. Не е изключено и раждането на дете с генетични увреждания. Или пък жената може да развие рак на гениталиите, особено ако в семейството има предразположение към рак.

Трето, след като жената премине разцвета си и започне да остарява, тя не е толкова привлекателна за Плутон и той просто може да я захвърли като употребена носна кърпичка. Това е прословутата ситуация „прелъстена и изоставена“, но ако се случи след 30-35-годишна възраст, обикновено е свързана с много големи и опустошителни травми за жената на всички нива, от които тя едва ли ще може да се възстанови. Така вълшебната приказка и сбъднатата мечта се превръщат в кошмар и жената остава с разбит живот, без перспективи за семейство и деца, емоционално изпепелена и омерзена.

Четвърто, ако жената свикне на такива силни и разтърсващи преживявания, тя сигурно ще сравнява следващите си връзки с тази и ще търси и там такива емоции. Получава се едно нездраво пристрастяване и зависимост, която може да се сравнява с наркомания и алкохолизъм, особено ако връзките преди тази с Плутон са били не толкова разтърсващи. Или пък тя след време ще се омъжи за добър и грижовен мъж, но ще се връща постоянно в миналото и дори ще му изневерява с Плутон, въпреки че е наясно, че не може да очаква от него нищо друго освен „страхотен секс“.

Пето, Плутон като един умел изкусител и манипулатор може да зароби жената и да я направи зависима от него, използвайки най-различни коварни методи. Тогава тя като хипнотизирана и зомбирана ще го следва и накрай света, и ще прави неща, които никога не си е представяла, че може да прави. Ако сте гледали филма „Жесток романс“ на Никита Михалков, там е представен именно такъв вариант. Няма да го разказвам, но в интерес на всеки студент по астрология е да изгледа този филм, основан на класическата драма на Александър Островски „Бесприданница“ („Без зестра“). Впрочем, Островски (роден на 12 април 1823) знае за какво говори, защото има стелиум в Овен, включващ Плутон, Меркурий, Хирон, Марс и Слънце! Режисьор на филма е Елдар Рязанов, който има съвпад на Слънцето с Марс и Меркурий в Скорпион в тригон с Плутон в Рак! А главният герой във филма, фаталният мъж Паратов, е блестящо изигран от друг плутоновец – Никита Михалков, който има Плутон в съвпад с асцендента в Лъв, в квадрат с Меркурий в Скорпион!

Затова не се препоръчва жена, която иска брак, семейство и деца, да се свързва с мъж, чийто Плутон е в опозиция с нейното Слънце. Разбира се, всяко правило има изключения и ако между двата хороскопа има много хармонични аспекти, и ако композитният хороскоп е добър, възможно е да се стигне до брак и семейство, и тогава Плутон ще разполага с още повече власт над жена си, а тя с времето ще страда все повече и може пак да си съсипе живота. Обикновено Плутон изневерява, ревнува, манипулира и ограничава жена си. Ако и Марс е въвлечен в синастрията чрез съвпади, опозиции или квадрати със Слънцето или Луната на жената, като нищо може да се стигне до кавги, побои и други форми на домашно насилие. Но ако жената е със силно влияние на Нептун, Риби и/или 12 дом, това може и да ѝ харесва, и тя може да няма нищо против. В крайна сметка по правило здравето ѝ страда от раните, които Плутон ѝ нанася (особено заедно с Марс). Понякога всичко това може да завърши фатално за нея.

„Не е война, но любов ли е, питам, щом се ранихме така…“

Връзката между двамата е много дълбока и трудна за дефиниране, изпълнена с крайности и експлозии, изтощителна, вадеща от равновесие, изпълнена със страх и ужас от загуба на партньора и постоянни опити за контролиране на живота му. Двамата извличат един от друг тъмните си страни и всеки събужда звяра у другия. И двамата претърпяват дълбоки трансформации в резултат на връзката, за добро или за лошо, и трябва да са наясно с много негативните ефекти, ако и двамата не са достатъчно зрели и отговорни един към друг. Но за каква зрялост може да става дума, когато страстите бушуват, когато има такова всепоглъщащо привличане и чувство за взаимно обсебване…

Отрицателната страна на тази опозиция може да бъде много разрушителна, натрапчива и експлозивна. Ако и двамата са зрели и имат най-добрия интерес един към друг, тогава този аспект може да извади на повърхността най-дълбоките им страхове, за да се научат да ги преодоляват заедно. Ако Слънцето се опитва да играе някакви емоционални игри, за да тества Плутон, това може да завърши зле и за двамата.

Начинът, по който ще се развият аспектите на синастрията, се основава главно на индивидуалния потенциал в рождените хороскопи. Например, ако в хороскопа на мъжа има напрегнати аспекти на Луна, Марс и/или Венера с Плутон, този мъж не може без драми и трагедии в живота. Ако в мъжкия хороскоп Луната (съпругата) е наранена от Плутон и/или Марс, съпругата много ще страда, а ако наранената е Венера, ще страдат любовниците му. Изобщо, никоя нормална жена, която има здрав разум и разбира поне малко от астрология, не би се свързала с такъв мъж, в чийто хороскоп Луната и Венера са силно наранени, особено от Плутон и Марс. Но когато емоциите се развихрят, здравият разум изчезва, докато не се случи трагедията.

Този аспект носи дълбоко проникваща интензивна сексуалност и желание за взаимно опознаване на най-дълбоко ниво. Вероятно връзката започва с гръм и трясък и чувствата са толкова дълбоки, че е много трудно да се прояви зрелост и да се поддържа баланс. Отначало и двамата имат силното желание да бъдат постоянно заедно, защото докато са разделени, се развихрят ревност и страхове от загуба и от изневяра. Слънцето може да се чувства задушено или потиснато от Плутон. Чувствата са толкова дълбоки, че е необходимо голяма зрялост и при двамата. Важно е те да са много директни и честни един към друг, но как Плутон да се реши на това? Обикновено той говори с недомлъвки и си служи с полуистини до последно. И въпреки това Слънцето може да научи много за това кой е всъщност Плутон, а той в замяна може да се опитва поне понякога да се освободи от параноичността си и да се доверява на Слънцето. Но след всеки подобен опит Плутон се ужасява и пак се затваря…

Двамата имат дълбоко, трансформиращо въздействие един върху друг. В резултат на тази връзка те изпитват емоции, на които дори не са допускали, че са способни. Тази опозиция е показател за връзка любов-омраза, която се характеризира с борба за власт, тъй като и двамата искат да доминират над другия и да узнаят всеки детайл от живота му. Това желание води до болезнено вманиачаване и страдания. А след като двамата се разделят, ще им бъде много трудно да останат приятели.

Плутон често има необяснима власт върху Слънцето и въпреки взаимното очарование се смята, че именно той държи надмощие в отношенията. Плутон държи кормилото и определя съдбата на връзката и посоката, в която върви двойката. Плутон излъчва дълбочина и мистериозност, която привлича Слънцето, и през цялото време обсипва Слънцето с онова омайващо внимание и ласкателство, за което то жадува. Това предизвиква у Слънцето засилване на егото и усещане, че е „специално“ или „уникално“. Ако Слънцето се опомни и се опита да се противопостави, следва манипулация, принуда и насилие. Плутон има способността да влиза в Слънцето на много дълбоко и интимно ниво, като без усилие го кара да разкрива всичките си тайни, съкровени чувства и мисли. Слънцето, без да подозира нищо лошо, се отваря с ентусиазъм към Плутон и разкрива всичко, което Плутон иска да знае. Така Плутон лесно открива уязвимостите и слабостите на Слънцето, и рано или късно се възползва от това.

Слънцето може да прояви независимост и да реши да общува с познати и приятели извън интимните отношения с Плутон, което кара последния да се чувства застрашен или неспокоен. Плутон е естествен владетел на Скорпион и е известен като майстор на манипулацията, притежателен в любовта, обсебващ и влюбен в контрола. Слънцето, без да подозира колко голяма е способността на Плутон да го контролира и манипулира емоционално, лесно възприема волята на Плутон. Плутон може да накара Слънцето да се почувства като истинска звезда, след което може също толкова лесно да причини огромна емоционална болка на Слънцето, рязко променяйки отношението си. Всичко много прилича на влакче на ужасите, само че не толкова безопасно…

“Да бъде или не, туй е въпросът”

Има само три случая, при които предимството на Плутон над Слънцето е намалено. Слънцето в Скорпион не е толкова уязвимо и има по-големи шансове за балансирана интимна връзка. Ако и при двамата Плутон е в Скорпион, тогава борбите за власт са сигурни, но е малко вероятно да се стигне до зависимост и това само засилва магнетизма и интензивността между двамата. Ако Слънцето е в аспект с Плутон в рождения хороскоп, това също му придава сила да устоява на енергията на Плутон

Опозициите се свързват с неприятности, противоречия, нежелание за компромиси, липса на толерантност и на разбиране. В случая става дума за една особено тежка опозиция, тъй като тя включва Слънцето и Плутон, които са свързани с власт и сила. Опозициите Слънце-Плутон изобщо не са желателни, защото неминуемо водят до много спорове и битки. Това се дължи на сблъсък на его, липса на комуникация или много лоша комуникация (лъжи, измами, манипулации), контраст между нежна и яростна природа, сблъсък на интереси, различни възгледи за живота и т.н. В зависимост от сферата на живот, засегната от опозицията, партньорите могат да изпитат всякакви проблеми, свързани с домовата полярност, която се наранява в двата хороскопа. Например при Слънце в 12 дом в опозиция с Плутон на партньора в 6 дом страда здравето на Слънцето, особено половата система.

При този аспект борбите за господство са неизбежни. И двамата партньори се стремят към власт, а всеки от двамата по някакъв начин застрашава другия. Този аспект е като мерене на его, в което всеки партньор се опитва да доминира, изисквайки в същото време другият да бъде перфектен. Това е много труден аспект за справяне. Един от най-проблемните елементи на тази връзка е липсата на взаимна толерантност. Всеки е привлечен от другия, иначе нямаше да имат връзка, но също така всеки иска другият да бъде по-съвършен, повече според личните му изисквания и стандарти, които са прекалено високи. Често напрежението витае във въздуха, всеки се опитва да докаже нещо, и двамата се чувстват изкуствено и принудено. Поради силното его никой не желае да се променя, за да отговаря на очакванията на другия, като същевременно всеки изисква от партньора да се промени и се стреми да контролира всичко.

Това его състезание заема централно място във връзката и с течение на времето става изтощително, дори опустошително, и може да накара по-мекия човек да загуби самочувствие, да се пропие, да изпадне в тежка депресия или дори да се самоубие. Например, Плутон на Мик Джагър е в квадрат (другият най-тежък аспект) със Слънцето на приятелката му Лорен Скот, която през 2014 година се обесва след продължителна депресия. Само можем да гадаем какво всъщност се е случило между двамата, защото Плутон пази тайните си, но логично е да е имало голяма ревност заради похожденията на рок звездата.

Реакцията на Мик? „Все още ми е трудно да разбера как моята любима и най-добра приятелка можа да сложи край на живота си по този трагичен начин. Прекарахме много прекрасни години заедно и имахме чудесен живот. Тя имаше голямо присъствие и талантът й беше високо оценяван, не на последно място и от мен. Бях трогнат от почитта, която хората проявиха към нея, както и от личните съобщения за подкрепа, които получих. Никога няма да я забравя.“ Въпреки тези думи същата тази 2014 година Джагър започва връзка с Мелани Хамрик, която е с цели 44 години по-млада от него, и която му ражда дете през 2016.

Има ли надежда тази силна и напрегната опозиция да се справи добре? Може би, но това изисква пълна отдаденост и честност и от двете страни. И двамата трябва да полагат определени усилия, които противоречат на убежденията им. Ключът е да престанат да проектират егоистичните си стремежи върху другия, да се приемат такива, каквито наистина са отвътре, и да спрат да се преструват, че са нещо, което не са, само защото другият изисква това от тях. Такава връзка е толкова силна, сексуална и магнетична, че ако се допусне да продължи достатъчно дълго, не се разкъсва лесно и двойката остава заедно, дори ако това означава единият да намери смъртта си. Той може да осъзнава, че връзката не му носи нищо добро, и въпреки това да е толкова обсебен от нея, че да не може да се откъсне. Жалко.

В заключение

Както сигурно вече се досещате, не смятам, че в една успешна и щастлива връзка може да има такъв интераспект – Слънце опозиция или квадрат с Плутон. Тъй като аз самият имам съвпад на Слънцето с Плутон в Дева (роден съм през 1958 г.), слава Богу, няма как да изживея лично такава връзка (освен ако не се хвана с някоя млада дама, родена около 2000-2001 година, когато Плутон е в Стрелец и прави квадрат с моето Слънце). Затова пък имам опит с жени от поколението 1959-1962 г, които имат Плутон доста точно върху моето Слънце. За една от тях даже бях женен цели 5 години, през което време непрекъснато правих ремонти на жилището ѝ в Москва, даже купих още едно жилище там, което след развода остана за нея. За да го направя, продадох един много хубав апартамент във Варна, който сега би струвал над 100 000 евра, защото беше в центъра, близо до Катедралата. Въпросната ми “жена” едно мерси не ми каза и пропадна вдън земя. Аз също не ѝ се обаждам, въпреки че се сещам за нея с много смесени чувства. Да, наистина, сексът беше страхотен и животът ми се промени коренно, но поне останах жив и се отървах леко…

Защо всяка млада жена трябва да избягва мъже, чийто Плутон е в опозиция или квадрат с нейното Слънце

Обръщам се към младите жени в детеродна възраст: ВНИМАВАЙТЕ С ПЛУТОНОВАТА ОПОЗИЦИЯ С ВАШЕТО СЛЪНЦЕ!!! БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ТАКИВА ВРЪЗКИ!!! Например, мъже с Плутон във Везни (родени между 1971 и 1985 г) не са подходящи за жени със Слънце в Овен, Рак и Козирог, въпреки всички други примамливи интераспекти. А мъже, родени с Плутон в Скорпион (1986-1995) не са добър избор за жени със Слънце в Телец, Лъв и Скорпион. Още по-младите мъже, които имат Плутон в Стрелец, трябва да се избягват от жените със Слънце в Близнаци, Дева и Риби. Що се отнася до орбисите, според мен те могат да се разширят над обичайните 5о, когато става дума за Слънце-Плутон, като особено трябва да се избягват аспектите с толеранс под 3о.

Светът е пълен с добри мъже, които могат истински да обичат и да се грижат за семейство, жена и деца. Не си струва да си причинявате толкова болка и страдание само заради някакви си там силни усещания. Това е по-лесно да се каже, отколкото да се спазва, но ако още не е станало късно, оттеглете се от такава връзка! Човек не знае какво печели, когато губи, и какво губи, когато печели.

Защо се обръщам към младите жени? Много просто, защото те трябва да раждат здрави, красиви, умни и добри деца, а не да страдат и да агонизират в Плутонови връзки, които най-вероятно ще им съсипят живота! И без това Майка-България напоследък застрашително е започнала да се стопява. Вместо да създават семейства, жените между 20 и 30 години гонят кариера и пропиляват времето си в страстни, сексуални, “много дълбоки”, но безплодни връзки. А за това те носят отговорност пред Невидимия свят. Според Учителя Дънов оттатък душите се редят на опашка, за да се преродят в България. Затова всяка осъзната млада жена трябва да си дава сметка, че най-важната ѝ духова задача е да ражда деца, и то поне три, за да не изчезне родът български. А за тази цел ѝ трябва стабилен и добронамерен мъж, а не фатален манипулатор, който да я изцеди като лимон и да я захвърли след това.

Ами мъжете?

Ние, мъжете, винаги сме били заменимият пол. При всички войни победителите са вземали жените на победените. И ако довчера жената е обичала своя мъж, след като той е бил убит, тя обикновено е отивала с враговете, които са го убили (е, има и изключения). Такъв е животът и не бива да виним жените за това, че са жени. Важното е да се продължава родът човешки, което става само чрез забременяване. Разбира се, щом сме се родили, значи сме победители в играта, наречена оцеляване. И, разбира се, нищо не ни пречи да си мислим, че сме незаменими, и горчиво да страдаме, ако някоя жена ни използва и захвърли.

Дори и да пострадаме от такава връзка с жена, чийто Плутон е в опозиция или квадрат с нашето Сънце, не е толкова фатално. Ако сме женени за нея, най-много да ни умори, но важното е да сме си направили децата. Освен това има разводи, а и никой не може да ни задължи да се женим, ако нямаме доверие на партньорката си. Ние, мъжете, можем да оплождаме чак до дълбока старост. За нас връзките през напрегнатите аспекти с женския Плутон не са толкова страшни, защото разполагаме с повече време. А дори и да ни разбият сърцата, жените ще намерят някой друг мъж, от който да забременеят. Изборът е наш – ако искаме силни усещания, можем да се потопим в бездните на тези аспекти и да си съсипем живота – нали от нас не се очаква да износваме и раждаме деца…

А за по-наивните мъже, особено ако разполагат с пари, мога да бъда и по-директен: не си струва да ги харчите по жени, чийто Плутон прави силни напрегнати аспекти с вашите светила и лични планети. Повярвайте, те няма да ви оценят и при първа възможност ще ви сменят за някой, който им се вижда по-добър вариант. Или ако са глупави, за някой, чийто Плутон прави опозиции или квадрати с техните лични планети. Нали търсят силни усещания, а който каквото си търси, ще си го намери. За нас, мъжете, остава да си излекуваме раните и да продължим нататък, защото не си заслужава да си съсипваме живота заради една жена. Което пак е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но все пак нали затова сме мъже, за да вървим напред въпреки всичко. Разбира се, към достойни цели.

Но това е съвсем друга тема…