Плутон в синастрията

Има и един друг вид любов – безумна, сляпа, страстна, гибелна, към която летим като нощните пеперуди към пламъка на свещта, въпреки че се досещаме, че това може да е фатално. Когато някой толкова ни е завъртял главата, че сме готови на всичко. При такава любов има аспекти между Плутон в единия хороскоп и лични планети в другия. А когато те се повтарят (т.нар. „двойно подчертаване“), вероятността двамата да се разминат е нищожна – толкова силно е привличането между тях.

Ако Плутон на единия е в аспект с Венера на другия, Венера е обсебена от Плутон. Ако аспектите са двустранни, двамата партньори ще открият, че са способни на емоции, които дотогава не са познавали. Но ако са едностранни, Плутон може да се възползва от Венера, особено ако Венера е в Риби. В този случай Венера става едва ли не секс робиня на Плутон, като при това може да си мечтае за какво ли не, но мечтите не винаги се сбъдват, а понякога даже се превръщат в кошмари. Това, което е сигурно, е че ще има разтърсващи преживявания, ревност и нажежени страсти, особено при напрегнатите аспекти.

Плутон може да извади наяве такива неща от Венера, за които преди това тя не е подозирала, че съществуват. Ако Венера се занимава с изкуство или финанси, под влиянието на Плутон тя може да направи голям пробив – за добро или за лошо.

Ако Плутон на единия е в аспект с Марс на другия, между двамата има много силно сексуално напрежение. Особено ако аспектите са двустранни, стигне ли се до секс, всеки от двамата е готов да разкъса другия и се опитва да го покори, насили, овладее, сдъвче и изплюе. Такава връзка е силно трансформираща и за двамата. Ревността е изпепеляваща, сексът е безумен, обсебването е тотално, страстите са изгарящи. Възможно е взаимно нараняване и дори погубване, но също така и взаимно възкресяване. Във всеки случай става дума за една мистерия, която се пази в дълбока тайна. Околните се досещат, че “тука има нещо”, но никой не може да каже какво – дори и двамата партньори! Всеки един изкарва навън звяра или магьосника в другия, дори ако става дума за не толкова силни и здрави хора.