Северен лунен възел в Козирог

Северният възел в Козирог може да донесе богатство чрез предпазливост, благоразумие и внимателност. Придава затвореност и цинизъм. Основна духовна задача в този живот е достигане на зрялост, изграждане на кариера и изкачване по стълбата на успеха.
От Южния възел в Рак са останали капризност и непостоянство в любовта. Много от миналите животи са били посветени на дома и овладяване на домакинските изкуства. Чувствате се младеж, който се опитва да стане възрастен и отговорен, но това е трудно, защото отвътре все още реагира като дете.

Може да има силен патриотизъм и желание да се работи за родината, която се приема като разширено семейство. Такива хора са известни с дипломатичността си, тъй като Южният възел в Рак им дава прозрение и чувствителност.

Голямо предизвикателство е да се научите да се освобождавате и да пускате всичко. Навик от минали животи е да поглъщате емоциите и да ги складирате във вътрешно море от самосъжаление и копнеж. Приключването е трудно за вас, а връзките ви, като вашите чувства, са склонни да бъдат безкрайни. Лечението е да се премине от личен към обществен живот като застанете зад някаква традиционна стойност, на която държите, пък да става, каквото ще.

Дълбоко в себе си знаете, че сте предопределени за велики постижения, но ви е трудно да приемете, че вашите деца, съпруг, родители или други близки у дома могат да се оправят без вас. Добър начин да преодолеете това е като четете биографии на известни хора, които да ви мотивират да правите бебешки стъпки към ваша собствена кариера.

Ако разчитате прекалено силно на енергията на Рака от минали животи, това може да доведе до неуспешен живот, несигурност, свръхчувствителност, незрялост, емоции извън контрол, самосъжаление и страх от отговорност.

Перфектният антидот за вашата несигурност и незрялост е да развивате компетентност. Трябва да поемате задачи, които подобряват увереността ви и ви позволяват да се движите в посока на поемане на отговорност. Щом започнете да овладявате енергията на Козирога, и вие, и другите ще бъдете изумени от постиженията си.

Страхувате се от „последния ден“, когато ще трябва да дадете отчет за действията си и да бъдете оценени, все едно сте на съд. Това може да е в основата на нежеланието ви да прегърнете зрелостта или да признаете истинската си възраст. Може да прекарате половината си живот в хленчене и самосъжаление. И все пак в крайна сметка ще откриете в себе си силата да посрещнете предизвикателствата, които сте поели като задачи за това. Щом го направите, ще заживеете живот за пример.