Повече от една Лилит

На astro.com можете да си направите хороскоп, който включва цели три обекта, имащи отношение към Лилит. Там най-долу вдясно на страницата с хороскопа има линк “Extended Chart Selection”. Последвайте го и в “Additional objects“ изберете “Lilith”. Това е Лилит Черната Луна (усреднено местоположение). В полето “additional asteroids or “hypothetical” planets” добавете 1181, h13, h58. Така ще се покажат астероидът Лилит (обект 1181), Черната Луна Лилит (истинско местоположение, обект h13) и Тъмната Луна Лилит (обект h58).

Основно ще тълкуваме Черната Луна Лилит, но за пълнота ще споменем и другите две

 

Астероидът Лилит има диаметър 67 км и се намира в астероидния пояс между Марс и Юпитер. Обикаля около Слънцето за 4 години. Това е вечното дете, нещо безполово, което не може да има деца. Това е Лилит, която протестира, не иска да легне под Адам и да му се подчини, защото се чувства равна с него. Има повече черти на Уран.

Ключови думи: бунт, феминизъм, проституция, изгнание, борба за свобода, конфликт, равенство, импулсивност, иновативност, нестандартност, безполовост, инстинкт,лекуване с ръце.

Тъмната луна Лилит е призрачно тяло, сферичен облак прах, наричан още Луната на Валдемат или на Сефариал. Обикаля около Земята за 119 дни, средно остава по 10 дни в един зодиакален знак.

Ключови думи: отмъстителност, садомазохизъм, демоничност, Сянката, ярост, анти-майка, кошмари, призраци, нимфомания, таласъми, психарство, токсини, дълбочина психология, маниак-преследвач, емоционална болка, катарзис,умопомрачение.

Тъмната Луна е наранената, отвратителна и гадна страна на Лилит, където в изгнание тя се превръща в убийца на бебета, за да си отмъсти. Тя може да бъде канализирана благоприятно, ако се използва без его, за да се освободи негативността чрез творчество или арт терапия.

Черната Луна Лилит е празният фокус на лунната оргита около Земята и следователно не е небесно тяло. Черната Луна Лилит в хороскопа се отбелязва с малък черен полумесец (понякога върху кръст), чиито \„рога\“ са насочени надясно.Тъй като орбитата на Луната с времето се измества, Лилит също се „движи“ напред през Зодиака с около 40 градуса годишно и „обикаля“ Зодиака за 8 години и 10 месеца.

Орбитата на Луната около Земята е елипса с два фокуса. В единия фокус е Земята, а другият е празен. Погледнато от Земята, този празен фокус съвпада с лунния апогей (най-далечната от Земята точка от лунната орбита) и се проектира някъде в тропическия Зодиак. Именно този празен фокус се нарича Лилит или Черна Луна. Т.е. не става дума за астероид, а за точка от Зодиака, специфично свързана с Луната и Земята (подобно на лунните възли).

Ключови думи: магия, животински магнетизъм, кундалини, творческа сила, тантричен секс, съблазняване, харизма, обаяние, интуиция, въображение, поезия, психически способности, психическо изцеление, хипноза, шаманизъм, гъби, психеделични вещества.

Тази част от мита за Лилит съответства на епизода със забранения плод, където Лилит се връща като змия. Змията представлява окултно знание, а ябълката символизира секса или ентеоген (нещо, което дава възможност да се свържеш с божествената си същност, напр. психеделични вещества или наркотици, премахващи пречките пред несъзнаваното). Когато някой е упоен, той е оставен във властта на демоните, но може и да получава послания от духовете.

Черната Луна описва отношението ни към абсолютното, към жертването, и показва как оставяме (пускаме) нещата. Транзитите на Черната Луна показват някаква форма на кастрация или безсилие, често в някоя област на желание, безсилие на психиката, или общо потискане. От друга страна, транзитите показват в коя област поставяме под въпрос нашия живот, нашата работа и нашите убеждения. Това е важно, тъй като ни дава възможност да “пуснем”нещо. Черната Луна показва къде можем да пуснем Цялото да се влее в нас, без да му пречим с нашето Аз, без да издигаме пред него стена под формата на его. В същото време, тя не означава пасивност, а твърда воля да бъдем открити и доверчиви, за да позволим на Висшия свят да протича през нас, доверявайки се изцяло на великите закони на Вселената, на това, което наричаме Бог. За да ни подготви за това отваряне, Черната Луна създава необходимата пустота.

Може да се комбинират всичките ключови думи и чрез тях да се тълкува само Черната Луна Лилит, като при това се работи не с усреднената, а с точната ѝ позиция, а орбисите се ограничават до 1-2 градуса. Така получаваме следното:

Ключови думи за Лилит: творческа сила, магия, демоничност, животински магнетизъм, кундалини, садомазохизъм, проституция, нимфомания, тантричен секс, съблазняване, харизма, обаяние, интуиция, въображение, поезия, психически способности, психическо изцеление, хипноза, шаманизъм, лекуване с ръце, психеделични вещества, токсини, борба за свобода, феминистки бунт, конфликт, стремеж към равенство, изгнание, импулсивност, иновативност, нестандартност, безполовост, инстинкт, отмъстителност, маниакално преследване, сянката, анти-майка, ярост, кошмари, призраци, таласъми, дълбочина психология, емоционална болка, катарзис, психарство, умопомрачение.