Писма астрология

(70, ‘Слънце опозиция Венера в синастрията – опасен чар…’, ‘Здравей, {subtag:name|part:first|ucfirst},

Братът на една моя приятелка се разболя от рак. Посъветвах я да му каже да си намери някой да го гледа, но да не е жена му, защото нейният Сатурн (спиране на кранчето, смърт) прави квадрат с неговото Слънце (жизнена сила, живот). Отговорът бе, че нямало как и че тя искала да се грижи за него. Много скоро той си отиде (умря) и така се избави…

Най-любимата ми тема в астрологията е синастрия и композит – сравняването на хороскопи на партньори и оценяване на перспективите на връзки. Изглежда, че съм доста добър в това, даже понякога се плаша от себе си. И това е логично, защото съм минал през доста отношения и съм изпитал всякакви емоции и последствия както от добра, така и от лоша синастрия. Затова напоследък с голямо удоволствие пиша на тази тема. Пък и така е по-лесно да кажа някои неща на някои хора, отколкото в разговор – хем е по-подредено, хем не е толкова директно.

Затова ви представям най-новата си статия: Слънце опозиция Венера в синастрията. Надявам се да ви накара да се замислите. За разлика от модната напоследък тенденция аспектите да не се делят на добри и лоши, аз съм по-традиционен и определено смятам, че всеки вид връзка между две небесни тела в синастрията действа различно, че някои интераспекти са полезни за връзката, а други – вредни. И само ако има достатъчно благоприятни влияния, една връзка може да се справи с неблагоприятните такива.

Когато сме влюбени, особено в началото, всички трудни аспекти като че ли не се отнасят за нас. Мислим си, че нищо не може да ни спре. Отдаваме се на химията и на страстите. Това е добре, защото така стават децата и се продължава човешкият род… но това е и път към самотните майки, към разбитите семейства, и към най-различни други проблеми. Какво да се прави – карма!

Значи ли това, че ако се влюбим в един човек, с когото имаме лоши интераспекти, трябва да не влизаме във връзка с него? – Да, именно това значи. Душите от оня свят, които искат да се преродят, търсят подходящи родители и се опитват да ги съберат, защото само през тях могат да дойдат на земята. Питам: а дали не е възможно да имаме по-добри деца, ако си изберем по-добър партньор? Иван, Петър, Стоян, Галя, Ева и Мария живеят в един град. Ако Иван се свърже с Галя, те могат да доведат един вид души на света, но ако избере Мария или Ева, децата им ще са съвсем други. Едно е сигурно – след време, когото и да сме избрали, страстите между нас ще утихнат, но децата остават.

Ето защо, когато става дума за семейство и деца,човек е добре да помисли и да планира. Особено това важи за жените, защото най-добрата женска възраст за раждане на деца е между 20 и 30 години. И понеже някои жени са по-страстни, романтични и емоционални, вместо да си намерят добър мъж и да си родят деца, те се увличат по “фатални” мъже, които след 2-3-5 години ги напускат. Две-три такива връзки, и времето им е изтекло неусетно…

Ако знаете колко пъти при мен са идвали пациентки, които са ми разказвали такива истории… “Имах много сериозна връзка, бяхме заедно седем години… Забременях, а той ми каза аз да решавам, но да имам предвид, че едно дете е свързано с много разходи, които не можем да си позволим на този етап… Затова се наложи да взема хапчета / да направя аборт… Той ме уверяваше, че като си стъпи на краката, ще си родим дете, но някак си с времето се отчуждихме. След година се разделихме, след него имах още 2-3 връзки, но бяха разочарования. Преди 3 години ми откриха яйчникови кисти, дадоха ми хормони, оказа се, че са ми възпалени тръбите, наложи се да ми ги махнат. Сега си търся мъж, който да иска да се ожени за мен, но ми е трудно да повярвам на някого. А и за да си имам дете, трябва да е ин витро – не всеки би приел това.”

Резултатът е, че раждаемостта намалява и нацията се стопява. Тъй като темата за съвместимостта на партньорите и науката да си изберем подходящ партньор не се учи в училище, все някой трябва да я повдигне и да насочи вниманието на младежта към нея. Реших това да направя аз. Затова, ако имате нужда от обективно мнение относно вашата връзка, потърсете ме – и то навреме!

От друга страна, кой съм аз, за да ме слуша някой – което е писано, ще стане! Или, както се казва в Панчатантра, “Отсъденото – ще се случи, не ще го спре самият Бог…” Ето какво станало:

Живял в един град търговец на име Сагарадата. Веднъж синът му купил една книга, като заплатил за нея сто рупии. А в книгата било написано:
Отсъденото – ще се случи.
Щом я видял, Сагарадата попитал сина си: “Момче, за колко купи тази книга?” Той отговорил} “За сто рупии.” Сагарадата казал: “Тфу! Глупак си ти, щом като си дал сто рупии за книга, в която е написан само един ред. Как ще натрупаш богатство с този ум? От днес да не си посмял да влезеш в моя дом.” Като наругал така сина си, той го прогонил от своя дом.
А синът, огорчен, се отправил към далечна страна и като стигнал до някакъв град, спрял в него. След няколко дни един от гражданите го Попитал: “Откъде си дошел? Как те наричат?” Той отговорил:
“Отсъденото – ще се случи.”
Друг човек задал на младежа същия въпрос и той отговорил същото. И който и да го попитал как се казва, той давал един и същ отговор. Така и започнали да го наричат “Отсъденото”.
Но ето че веднъж царската дъщеря Чандрамати, надарена с красота от ранна възраст, разглеждала града, съпровождана от приятелки. И по волята на съдбата пред очите и попаднал някакъв царски син, също надарен с необичайна красота и прелест. Щом като го видяла, поразена от стрелата на Кусумабана, тя казала на приятелката си: “Скъпа, постарай се да направиш така, че днес да се срещна с него.” Приятелката й се приближила бързо до царския син и казала: “При теб ме изпраща Чандрамати. Тя ти казва: “По волята на Манобхава твоят лик жестоко ме рани. Затова, ако не дойдеш веднага при мен, ще умра.” Той отговорил: “Щом като трябва да отида при нея, кажи ми как мога да вляза в двореца.” Тогава приятелката казала: “През нощта трябва да се изкачиш по здравия ремък, спуснат от покрива на двореца.” Той се съгласил: “След като сте решили така, аз ще се покоря.” И като се уговорили, приятелката се върнала при Чандрамати. Когато настъпила нощта, царският син помислил:
“Не върши това, което ще ти донесе позор, ад или пък ще отнеме твоя утрешен простор.”
И като разсъдил съвсем правилно, той не отишел при царската дъщеря. През това време онзи, когото нарекли Отсъденото, разхождайки се през нощта, видял ремъка, висящ от покрива на двореца. Подтикван от любопитство, той се хванал за него и се изкачил горе. А царската дъщеря доверчиво помислила: “Това е той”, почела го с умиване, ядене, пиене, дрехи и други признаци на внимание и легнала с него в леглото. И като се допряла до него, тя усетила такова блаженство, че тръпки я побили. И казала: “Аз те обикнах от пръв поглед и ти се отдавам. Дори в мислите ми няма да има друг съпруг. Защо, когато знаеш това, не разговаряш с мен?” А той отговорил:
“Отсъденото – ще се случи. “
От тези думи сърцето й замряло и тя бързо го спуснала по ремъка. А той тръгнал и легнал да спи в един разрушен храм. През това време началникът на стражата бил определил там среща на една развратница. И като дошел, видял го да заспива на същото място, където била определена срещата.
Тогава началникът, желаейки да запази своята тайна, попитал: “Кой си ти ?” той отговорил “Отсъденото – ще се случи.”
Щом чул това, началникът на стражата казал:
“Този храм е пуст. Затова иди да спиш в моята постеля.” Младежът се съгласил, но погрешно легнал на друго легло. А началникът на стражата имал голяма дъщеря Винаявати, надарена с красотата на младостта. Тя била влюбена в един човек и като му определила среща, заспала на този креват. Когато дошел Отсъденото, тя, без да го разглежда в гъстия мрак на нощта, помислила: “Това е той, моят любим”, легнала при него и се свързали по обреда на гаидхарвите. и както лежала с него в постелята, тя- -тази, чиито очи и устни били като цъфнал лотос-попитала: “Защо дори сега не говориш с мен откровено?” Той отговорил:
“Отсъденото – ще се случи.”
Тя с ужас помислила: “Ето до какво води непредпазливостта.” Обезпокоена от тези мисли, тя го наругала и изгонила.
Той тръгнал по улицата и изведнъж видял, че насреща, под звуците на музика, идва някакъв чуждоземец, на име Варакирти. Бил младоженец и отивал на собствената си сватба. Тогава Отсъденото се присъединил към сватбената процесия. През това време настъпило благоприятното съчетание на съзвездията. Невестата дъщеря на търговец, пременена в празнични дрехи, носещи щастие – застанала до беседката и олтара, които били издигнати пред входа на търговския
дом, разположен на главната улица. Изведнъж, за страх на хората, се задал един опиянен от ярост слон, който убил своя пастир и избягал под отчаяните викове на хората. Всички спътници на младоженеца и самият той се разбягали кой накъдето види. Тогава Отсъденото съжалил изоставената от всички девойка, чиито очи били пълни със страх, и започнал смело да я ободрява, говорейки: “Не се страхувай -аз съм твоят защитник.” И като я хванал с дясната си ръка, започнал дръзко да заплашва слона. Когато по волята на съдбата слонът се отдалечил и Варакирти се върнал заедно с приятелите и роднините, пропускайки благоприятното съчетание на съзвездията, те видели, че чужд човек държи момичето за ръка. И тогава Варакирти казал: “Хей, тъсте! Неправилно си постъпил – дал си обещаната на мен дъщеря на друг.” Тъстът възразил: “Та нали и аз избягах, изплашен от слона, сега се върнах заедно с вас и не знам какво се е случило тук.” Като казал това, той започнал да разпитва дъщеря си: “Дете мое. Лошо си постъпила. Разкажи, какво се е случило тук?” Тя отговорила: “Този човек ме спаси от смъртна опасност. Затова, докато съм жива, никой освен него, няма да вземе ръката ми.” С тези удивителни събития минала нощта.
А на сутринта, когато се събрали много хора, царската дъщеря чула за това необикновено произшествие и дошла в дома на търговеца. Пристигнала тук и дъщерята на началника на стражата, до която стигнала мълвата за случилото се. След това и царят, като чул за голямото сборище на народа, дошел и попитал Отсъденото: “Разкажи откровено, какво се е случило тук?” Той отговорил:
“Отсъденото – ще се случи.”
Тогава царската дъщеря, като си спомнила стиха, казала:
“Не ще го спре самия бог.”
Тогава и дъщерята на началника на стражата казала:
“И затова без страх и мъка. . .”
Като чула всичко това, дъщерята на търговеца казала:
“… приемам този смисъл строг.”
Тогава царят, като дарил на всички безопасност, разпитал за случилото се с подробности. И щом узнал всичко, с голяма почит дал на младежа своята дъщеря заедно с хиляда села, а след това помислил: “Аз нямам син” – и го направил наследник на престола. И младежът заживял щастливо със семейството си, наслаждавайки се на много радости…

Стана ли ви интересно? За щастие, цялата книга “Панчатантра” я има тук – четете и мъдрейте. Историята ѝ е уникална – била написана от велик мъдрец преди хиляди години, за да се вразумят едни царски синове… впрочем, прочетете увода и ще разберете.

И най-накрая – ако искате да разгледаме конкретни аспекти в синастрията, пишете ми, за да ги опиша първо тях. Идеята ми е да започнем от най-трудните, за да се опомнят младите и неопитните, и да не губят време с неподходящи партньори. А като се отхвърлят неподходящите, разбира се, ще останат… подходящите. Повярвайте ми, не е фатално да останете без секс година-две-три, и е по-добре, отколкото да спите с когото и да е, само за да си начешете крастата. Това е така особено ако още не сте си родили децата, защото чрез секса се предават миазми, женската енергетика се замърсява и после тези миазми се прехвърлят върху децата. Затова предците ни са държали на това, невестата да е девствена, т.е. чиста и здрава, а не пета, десета, двадесета или сто и двадесета употреба.

Ако имате дъщери, дайте им да попрочетат. Ако ли мислите, че не съм прав, вината не е у вас – просто много са се размили ценностите.

Желая ви здраве, любов и късмет!
д-р Петър

И още нещо – събирам отзиви за дейността си, естествено, положителни 😉 – така че, ако съм ви бил полезен с нещо, пратете ми имейл с вашите отзиви и дали да ги публикувам с инициали или с малко име, или с две имена. Благодаря предварително.

ако не искате повече такива интересни материали, {unsubscribe}отпишете се{/unsubscribe} (но не бързайте, прочетете първо…)’, ”, 1, 1634590716, 1634590618, ”, ”, ”, ”, ‘news’, 1, 153, ”, NULL, 1, 0, ‘YV4WUH8u’, NULL, ‘a:3:{s:6:\”action\”;s:4:\”none\”;s:13:\”actionbtntext\”;s:0:\”\”;s:9:\”actionurl\”;s:0:\”\”;}’, 153, ”, ”, ‘a:0:{}’, ”, NULL, NULL, ”, NULL, ”, 1634590701, 153),