Любов и брак: Гледната точка на един астролог

Пиша тази статия като баща на пълнолетна дъщеря, на която предстои да се омъжи, надявам се щастливо. Виждал съм наближаващи 30 години неомъжени жени, в чиито очи се появява особено изражение, когато видят бременна или бебе, както и вече не толкова млади мъже (над 30-35 г), които искат още „да си поживеят“ и които са сменили доста „приятелки“. Познавам самотни майки и разведени жени с деца, които продължават да търсят любовта и да се надяват на брак дори след 40 годишна възраст. И, разбира се, като детски лекар се грижа за децата на достатъчно семейства, а като астролог винаги анализирам хороскопите и на децата, и на родителите им, защото връзката с мама и тате, както и отношенията между самите родители, са от първостепенно значение за здравето на всяко малко дете.

Занимавам се професионално с медицина и астрология (винаги успоредно) вече почти 40 години. Извън медицинската астрология, най-много ме интересуват онези нейни раздели, които описват взаимоотношенията между мъжа и жената – синастрия и композит. А като сертифициран Бахов терапевт, чиято работа е да помага на клиентите си да възвръщат емоционалния си баланс, виждам, че най-честата причина за сериозните емоционални проблеми са пак взаимоотношенията с важни хора, обикновено съпрузи или „сериозни“ интимни приятели.

Освен това, като човек, който е вече над 60-годишен, и който е бил женен няколко пъти, имам сериозен личен опит и дългогодишни наблюдения, които, надявам се, могат да се окажат полезни за някои хора. С други думи, познанията ми по темата любов и брак са обширни и дълбоки – както на теория, така и на практика. Надали е възможно да ги предам само в една статия, но се надявам размислите, които споделям тук, да предизвикат у читателите интерес и да ги подтикнат да се свържат с мен за нужната им индивидуализирана информация.