Какво може астрологията

Здравейте,

д-р Петър НайденовАз съм д-р Петър Найденов. Занимавам се с астрология от 1980 г. Хороскопите, които съм разглеждал, са хиляди. Книгите по астрология, които съм прочел и изучил, са десетки. Водил съм едни от първите курсове по астрология у нас, създал съм групи по астрология в много български градове, бил съм лектор на Европейски конгрес по астрология в Прага, учил съм в Астро-психологичния институт в Цюрих, както и задочно при най-добрите световни астролози от Европа и Америка. Един от малкото български астролози съм, които добре познават влиянието на Хирон и системно са изучавали езотерична астрология.

Това, че имам висше медицинско образование, ми помага да разбирам в дълбочина медицинската астрология. А това, че съм дипломиран класически хомеопат и първият български специалист по ХДТ, че свободно ползвам английски, немски и руски език, и че съм компютърно грамотен, ми позволява да съм полезен за хората и като лекар, и като астролог.

Астрологичните консултации при мен започват с тълкуване на рождения хороскоп с обратна връзка от клиента и обсъждане на важни области от живота: личност, финанси, образование, дом, деца, творчески заложби, здраве, работа, брак, делови партньорства, бизнес, наследства, пътувания, връзки с чужбина, кариера, призвание, обществено положение, слаби места, кармични уроци, духовни задачи, ос на съдбата, формула на душата и т.н. Това може да отнеме 30 минути или повече според желанието на клиента.

След като се разгледа рожденият хороскоп, клиентите сами определят кое е важно за тях в момента, например:

 • да се направи подробна астрологична прогноза за даден период
 • да се назначи подходяща според астрологията дата за важно събитие
 • да се разгледат хороскопи на интересуващи ги хора
 • да се оцени астрологичната им съвместимост с други хора
 • да се даде отговор на вълнуващи ги в момента въпроси чрез хороскопа

Астрологията помага да си отговорим на много и най-различни въпроси, например:

 • “Какво е моето призвание?”
 • “Струва ли си да назнача този работник?”
 • “Има ли смисъл да правя бизнес с тези хора?”
 • “Добре ли е да се оженя за този човек?”
 • “Какви са шансовете ми за деца с този човек?”
 • “Кога ще свърши този неблагоприятен период?”
 • “Къде имам по-големи шансове за успех в живота?”
 • “В кои държави, градове и области ще ми върви?”
 • “Кои са моите слаби места на умствено, емоционално и физическо ниво?”
 • „Какво мога да направя за здравето си и по какъв начин да се храня и лекувам?“
 • “От какви хора да се пазя и на какви мога да се доверя?”
 • “Какви са моите кармични уроци и духовни задачи?”
 • “Какви обстоятелства е по-добре да избягвам?” и много, много, много други

Точността на отговорите зависи от това колко точно се знае часът на раждане на хората, свързани с дадената ситуация. Най-точен отговор може да се даде, когато се разполага с точен час, дата, година и място на раждане на всеки един от хората, които са свързани с въпроса. И все пак, дори и да не знаете часовете на раждане на другите хора, които ви интересуват, от техния приблизителен хороскоп, съставен само за деня на раждането им, пак може да разберете доста за влиянието им върху живота ви – при условия, че вашият час на раждане е точен.

Пълен хороскоп като понятие съществува, но никой не го прави. Едва ли ще изтърпите подобен хороскоп, а и времето няма да стигне. Астрологията е безкрайна и многолика като живота… Човек се обръща към астролог или си прави хороскоп тогава, когато има определени проблеми, трябва да вземе сложни решения или си задава важни въпроси, на които не може да си отговори сам. Затова предварително изяснете сами за себе си какво е това, което е важно за вас именно за момента и в близкото бъдеще, за да се фокусираме върху него по време на консултацията.

Ограниченията на астрологията са свързани със свободната воля на човека, на когото се прави хороскоп, както и с компетентността на самия астролог. Освен всичко друго, има още десетки неоткрити планети и други засега непознати астрологични фактори, които влияят върху съдбата ни. Никой астролог не може да тълкува правилно хороскопите на хора, които са на по-високо ниво на съзнание от самия него. И астролозите са хора със своите слабости и понякога изпадат в битовизъм, вместо да посочат пътя и да помогнат в духовния избор.

Ползата от астрологията и нейната красота е в това, че тя подсказва на хората решения, помага им да постъпват правилно от духовна гледна точка, да правят избори в полза на Любовта, Мъдростта и Истината, както и да не се поддават на изкушенията и измамната прелест. В тази връзка може би е най-добре след като си направите консултация с астролог, да потърсите и помощта на свещеник от религията, към която принадлежите.