Хирон в домовете

ХИРОН е свързан с емоционалните рани, получени в началото на нашия живот. Знакът, в който попада Хирон ще доминира, а домът показва в коя област личността е мотивирана и къде да се насочат усилията.

Хирон в 1-ви дом:
Пътуване към себепознание. Вероятно в детските години на такива хора са им налагани много ограничения, които са рефлектирали в характерна отстъпчивост или по-сериозни непрекъснати усилия да бъдат забелязвани. Вътрешна тяхна потребност е да търсят смисъл в личното си съществуване. При някои това се проявява в свръхагресивност, докато за други е в оттегляне и отказване да се борят. Положителен тласък в живота им дава намирането на работа или хоби, които да харесват и обичат.

Хирон във 2-ри дом:
Голямо самочувствие при наличието на физически комфорт. Възможно е в детството да е липсвала или да е била недостатъчно обичта, която са получавали такива хора, дори да са били игнорирани. На по-късна възраст това се проявява в прекалено упорство и пренебрежително отношение към чуждо мнение. Осъзнаването и преодоляването на собствените им проблеми ще направи тези хора мъдри съветници и учители за другите. Те ще могат да помагат да останалите за повишаване на самочувствието им и личната самооценка.

Хирон в 3-ти дом:
Липса на самочувствие, което е резултат от, вероятно непреднамерена, но прекалена критичност на родители или братя и сестри за начина, по който конкретната личност се е изразявала в детските си години. Това може да рефлектира в дефект на говора или прекалена срамежливост в разговори. Нужни са повече време и усилия докато успеят да формулират правилно мислите и думите си. Трябва да се научат да се изразяват без да се страхуват, че ще допуснат грешка или че са затруднени в изказа си. Трябва да осъзнаят, че всъщност са извинени от околните за евентуалните си затруднения в изказа.

Хирон в 4-ти дом:
Несигурност или нестабилност на семейството в ранните детски години. В последствие остава усещането, че си изоставен или че си “черна овца”. Липсата на самочувствие може да нашепва на тези хора, че каквото и да правят в живота си е безмислено и е загуба на време. Иначе те са съпричастни с другите и им отделят много от собственото се време. Урокът, който трябва да научат е да ценят повече самите себе си и да имат високо самочувствие, точно заради това, че са различни от останалите.

Хирон в 5-ти дом:
Приемане на живота твърде насериозно в една ранна, още крехка възраст. Причината за това вероятно са родителите, повтарящи, че не трябва да се прави “това” или “онова”, за неща които са били всъщност допустими да се правят в детството. Резултатът е необходимостта да се очертават ясни граници за оцеляването на Азът. Все пак това не трябва да стига до самоизолация от околните. Такива хора са много креативни, но не го осъзнават. Важно е да го разберат и да използват възможностите си.

Хирон в 6-ти дом:
Ранен сблъсък със здравословни проблеми, свързани с произшествие, някакъв инцидент по-рано. Такива хора са склонни към вманиачаване на тема собствено здраве. Те имат големи лечителски заложби и въпреки собствените си проблеми могат да се реализират като особено успешни лечители.

Хирон в 7-ми дом:
Чувство на отхвърляне във взимоотношенията с партньора. Това може да е резултат от раздяла на родителите или отчуждаването им в детството. Такива хора се женят рано и е много вероятно да имат повече от една интимна връзка или повече от един брак. Те са съпричастни на околните винаги, но трябва да намерят баланса между себе си и партньора си. Трябва да осъзнаят, че двойката и партньорството не означава един човек, а да намерят себе си без да се обезличават в сянката на интимния си партньор.

Хирон в 8-ми дом:
Свързва се със загубата след смъртта на любим човек, но и напредък чрез \’\’прераждане\’\’. За тези хора личните желания ще бъдат много важни, дори достигащи до точката на “всичко е позволено”. Те имат ясновидски заложби, които ако се осъзнаят и овладеят, ще бъде голям напредък в правилната посока на развитието им. Хора с Хирон в осми дом можат да бъдет медиуми с огромна проницателност.

Хирон в 9-ти дом:
Кризи, през които се минава с цел духовно израстване. Силната вяра в едни или други неща трябва да се насочва правилно, за да се постигне личния духовен баланс. Тези хора трябва да приемат факта, че цял живот човек се учи и да не се стресират от това, като междувеменно си позволяват и време за релаксация и отмора. Те могат да станат много добри учители-водачи, ако овладеят твърде крайните си възгледи и убеждения.

Хирон в 10-ти дом:
Силна нужда от себедоказване заради някаква форма на отхвърляне в ранна детска възраст. Нуждата на тези хора да достигнат до определено ниво на обществено положение или ръководна роля може да е обсебваща за самите тях. Те трябва да разпознаят вътрешната си потребност да ръководят и командват, като тези желания трябва да са под разумен контрол. Похвална е ролята им в подпомагане и развитие на хората около тях, но не и ако това става за сметка за собственото им \’\’прегаряне\’\’. Такъв сценарий само би ги вкарал в ролята на горчиво засегнати и обидени, че са недооценени. Такива хора трябва да познават повече себе си и да се приемат такива, каквито са.

Хирон в 11-ти дом:
Отхвърляне в ранна детска възраст от приятели, други деца, съученици и т.н. заради определянето като \’\’странни и различни\’\’. Такива хора вероятно не се чувстват добре сред големи групи хора, а само сред \’\’себеподобни\’\’. Те всъщност имат потенциал за лидери и водачи, но само ако се научат да се отпускат и сред непознати. Трябва да осъзнаят, че всеки и всичко е взаимосвързано, че имат специфична роля в този живот и само трябва да я открият и следват.

Хирон в 12-ти дом:
Прекомерна нервност и напрежение, придобити в ранна детска възраст покрай близък член от семейството. Заложби да станат лечители или психолози. Важно е да не се изолират и дистанцират от околните – другите имат нужда от лечителските им способности. Ако се научат да използват талантите си, то ще могат да помагат на останалите и ще са възнаградени за това. Преди това обаче трябва да стигнат до собствената си емоционална сила и зрялост.