Защо да приемаме водорасли?

В наши дни много хора живеят в условия на замърсяване, хранят се меко казано разбалансирано и са подложени на големи стресове. Все повече се среща клетъчното гладуване, често придружено от затлъстяване – т.е човек яде прекалено много калории, но не получава достатъчно хранителни съставки. Нивата на пестициди, антибиотици, хормони, изгорели газове от автомобили и др. в околната среда надминават допустимите норми.

Макар и външно да изглеждат добре, плодовете и зеленчуците не съдържат достатъчно микроелементи, тъй като растат върху изтощени почви и се торят едностранчиво с изкуствени торове. На това отгоре, при преработването и готвенето на храните се изхвърлят или унищожават много ценни техни съставки – витамини, ензими, целулоза и т.н. От друга страна, в храните се добавят най-различни неща, които не са полезни за здравето – оцветители, подсладители, консерванти, стабилизатори и какво ли още не!

Ето защо водораслите (АФА, Спирулина, Хлорела и морския фитопланктон) са изключително важни за здравето и се препоръчват като един от начините за справяне с най-важните здравословни проблеми на нашето време. Специалистите ги причисляват към суперхраните – особени храни, които, приемани даже в малки количества, внасят в организма голямо разнообразие от много ценни и жизнено важни хранителни съставки, но при това съдържат пренебрежимо малко калории.

Суперхраните са в основата на доброто здраве и активното дълголетие. За интелигентните хора тяхното познаване и редовната им употреба отдавна са се превърнали в основен и незаменим стълб на съзнателното хранене. А най-хубавото е, че благодарение на АкваСорс, през последните години все повече хора в България и Европа вече имат свободен достъп до висококачествени и удобни за употреба суперхрани – нещо, което в дългосрочна перспектива е с голям положителен ефект върху качеството на живота ни.

Нека разгледаме ползите от водораслите със следната уговорка: макар да говорим предимно за кламатските водорасли АФА, които са наречени „суперхрана №1 в света”, за препоръчване е те да се вземат заедно със спирулина и морски фитопланктон, както и да се комбинират с други суперхрани и супербилки с цел максимално покриване на нуждите ни от пълноценно и балансирано клетъчно хранене.

Укрепват ПНЕИ-системата

Най-важна за здравето и благополучието ни е психо-невро-ендокрино-имунната или ПНЕИ-системата. Водораслите са великолепно средство за нейното укрепване и хармонизиране. Те помагат за поддържане на добро здраве и висока енергия, за възстановяване при боледуване от всякакви болести, за по-лесно и бързо зарастване на рани, за по-добра устойчивост на стрес и неблагоприятни външни условия и т.н.

„Имунитет на капсули”

Важни части от имунната система са костният мозък, макрофагите, Т- и В-лимфоцитите, далакът и тимусната жлеза. Всички те под въздействието на микроводораслите започват да функционират по-добре. Увеличава се производството на антитела и други молекули, които защитават организма от различни инфекции (хуморален имунитет). Активират се Т-лимфоцитите (клетките-убийци) и се подобрява способността им да преминават от кръвоносните съдове в тъканите на тялото, както и да откриват и унищожават болестотворни бактерии, вируси, гъбички, паразити и туморни клетки (клетъчен имунитет). Следователно водораслите са мощен тоник за имунната система. При това за разлика от антибиотиците водораслите са ефективни и при вирусни инфекции (дори СПИН, хепатит и пр.), а на всичко отгоре нямат никакви странични и токсични действия.

Здравата имунна система е от особено значение при децата във връзка със съзряването на организма и опознаването на околната среда. Приемането на водорасли от често боледуващи деца води до бързо подобрение на здравето им и до компенсиране на изоставането в развитието им. За хората в напреднала възраст водораслите също са най-добрият избор, не само заради уникалния си състав, но и защото са много добре усвоими без да натоварват храносмилането и без да изискват дъвчене. Даже и без други промени в начина на живот, простото добавяне на няколко капсули водорасли към диетата е доказан начин за повишаване на жизнеността на тези хора.

Активират собствените стволови клетки

Стволовите клетки са в основата на самостоятелната регенерация и ремонта на увредени тъкани и органи. За съжаление, стволовите клетки с възрастта стават все по-лениви и се намират главно в костния мозък, където са в основата на кръвотворенето. Ако им помогнем да се активират, да започнат да се делят по-бързо, да излязат в кръвта и да циркулират в по-големи количества, те могат да регенерират различни органи и системи, в това число жизненоважни като сърцето след инфаркт, мозъка след инсулт, бъбреците при бъбречна недостатъчност и др. Освен това, дори и ако сме сравнително здрави, добре е да разполагаме с повече и по-активни стволови клетки, за да поддържаме здравето и младостта си.

Много сериозни и задълбочени изследвания доказват, че приемането на по-големи дози водорасли АФА (еднократно 1-2 грама, общо поне 5 гр./ден) стимулират деленето на възрастните стволови клетки, навлизането им в циркулацията и насочването им към увредените органи и тъкани. При това основното предимство на тези стволови клетки е в това, че те се превръщат точно и само в клетки, характерни за съответните тъкани.

За разлика от възрастните стволови клетки, които се държат по-културно, ембрионалните стволови клетки понякога „подивяват” и се израждат в тератоми (тумори, съдържащи най-различни тъкани, например косми, зъби, „рога и копита”) – т.е. като отидат в сърцето, вместо в миокардна тъкан, те могат да се развият в ракова.

Ето защо, според д-р Кристиян Драпо, бъдещето на стволовоклетъяната терапия е в стимулирането на собствените възрастни стволови клетки, което е по-безвредно, по-евтино и по-физиологично. Затова трябва да се търсят средства за тяхното активиране. Засега водораслите са единственото или едно от малкото доказани средства за активиране на собствените стволови клетки.

Енергия

Водораслите съдържат до 20 пъти повече хлорофил от растенията, затова са наречени „Материализирана слънчева енергия” или „Слънце на прах”. Те са основният източник на активирани слънчеви електрони, които предават енергия директно на нашата енергийна система. Това активиране се получава при фотосинтезата, когато фотоните на слънчевата светлина се сблъскват с хлорофила във водораслите. Често хората усещат прилив на сили веднага след тяхното приемане, а ползата от употребата им с времето се увеличава.

Когато сме засегнати от стрес или някакво заболяване, метаболитната енергия на тялото се изчерпва по-лесно и се стига до хронична умора и липса на сили. Водораслите стабилизират енергийната ни система и възвръщат хармонията в нея, като по този начин освобождават голяма част от метаболитната ни енергия. Така тя може да бъде използвана за възстановяване на здравето и асимилиране на храната.

Интелигентна храна за интелигентни хора

Всички микроводорасли са полезни за нервната система, но най-добрите в това отношение са AFA, защото те са особено богати на невропептидни предшественици, от които лесно се синтезират серотонин, допамин, и др. Особено интересни са водораслите АФА като източник на фенилетиламин – т.нар. „молекула на щастието”. Водораслите АФА са истински еликсир за мозъка и нервната система. На умствено ниво те активират паметта, подобряват концентрацията и способността за учене, стимулират творческите способности и повишават умствената трудоспособност и продуктивност. На емоционално ниво те подобряват настроението и предпазват и лекуват от депресия. На физическо ниво те подхранват мозъка, балансират лявото и дясното мозъчни полукълба, подобряват способността за фини възприятия, регулират съня, възстановяват нервните клетки и улесняват връзките между тях. Така като цяло водораслите АФА спомагат за развитие на т.нар. интегрално или холистично мислене, съчетаващо логика с интуиция.

Уникално свойство на водораслите АФА е и това, че те най-добре хранят, стимулират, балансират и регенерират висшите мозъчни центрове епифиза, хипоталамус и хипофиза. Епифизата се приема за биологичен часовник, който отговаря за развитието и съзряването на човека и за връзката му с Космоса; хипоталамусът е централна разпределителна станция и координационен център на мозъка, връзката с подсъзнанието и вегетативните функции. А хипофизата е диригент и координатор на ендокринната система и отговаря за хормоналния баланс като цяло.

Кръвотворен ефект

Водораслите като цяло са наречени „Зелената кръв на Земята” поради богатото им съдържание на хлорофил, който прилича на една от съставките на хемоглобина. Особено водораслите АФА са най-богатият известен естествен източник на кръвотворните фактори хлорофил, вит. В12, желязо и протеини. Кръвотворният им ефект е великолепен и многократно потвърждаван. Особено благоприятно се повлияват хора с недоимъчни анемии, деца, бременни жени, кърмачки и жени с маточни кръвотечения. За разлика от кръвопреливането, водораслите не пренасят СПИН и хепатит и затова са средство за предпочитане при анемия. Има случаи, в които хемоглобинът се качва от 70 на 120 за 2-3 месеца.

Нормализират холестерола и помагат за сваляне на килограми

Напоследък затлъстяването е един от най-важните социално значими проблеми. То всъщност е болестно състояние, свързано с метаболитни смущения, което отваря вратата за най-различни други увреждания, намалява самочувствието и влошава качеството на живота.

Наблюдения върху хора, направени в Германия и Индия показват, че водораслите намаляват холестерола и килограмите. Редовното приемане на микроводорасли помага за справяне със затлъстяването, освен при много сериозни метаболитни нарушения и при по-лакоми хора с прекалено заседнал начин на живот. А включването на добавки към водораслите – най-вече хром, коензим Q10 и L-карнитин още повече улеснява поддържането на здравословно телесно тегло.

Полезни са за храносмилателната система.

Водораслите подхранват полезната чревна флора и намаляват опасността от развитието на болестотворни бактерии и гъбички в тялото. Благотворната чревна флора подобрява абсорбирането на храните, предпазва от запек и автоинтоксикация и е основа за стабилно здраве.

Водораслите подпомагат доброто храносмилане, лесносмилаеми са и са особено подходящи в случаите, когато червата не абсорбират ефективно обикновената храна. Това важи най-вече за водораслите АкваСорс, защото те са сушени при физиологични температури до 41 градуса Целзий, при което хлорофилът, ензимите и другите им полезни съставки се запазват

Пречистват от токсини, шлаки и радиация.

За да останем живи, ние трябва непрекъснато да елиминираме натрупващите се от въздуха, водата, храната и лекарствата токсини. Биологично активните съставки на синьозелените водорасли, в това число алгинати, хлорофил, фикоцианини и полизахариди, подпомагат пречистването и детоксикацията.
Водораслите пречистват първо храносмилателната система, а след няколкомесечна употреба – черния дроб, кръвта и цялото тяло. Те са най-добрият естествен източник на алгинова киселина, която е мощен хелатиращ агент – т.е. свързва тежките метали, радиоактивните вещества и други токсини, прави ги водоразтворими и организмът лесно ги изхвърля през бъбреците (разбира се, това става само ако пием повече чиста и мека вода).

Водораслите дават шанс на увредените клетки да се съживят и възстановят, поради което са изключително полезни за хора, живеещи в силно замърсени райони или изложени на контакт с различни вредности, в това число радиация, лекарства, живак, олово и други тежки метали.

Водораслите намаляват алергичните реакции и последствията от лъчевата болест. През 1994 г. руски учени наблюдавали 270 деца, пострадали от Чернобилската катастрофа. В продължение на 45 дни те приемали всеки ден по 5 г. водорасли, което намалило радионуклеидите в телата им с 50% и нормализирало алергичната им чувствителност.

Намаляват опасността от рак.

Водораслите са изключително богати на бетакаротин (провитамин А), вит. С и вит. Е и микроелементите манган, цинк, магнезий, калций, мед, желязо, селен, хром и др., които изграждат антиоксидантните ензими в нашия организъм. Като намаляват свободните радикали, антиоксидантите забавят процеса на стареене на клетките и намаляват вредните мутации, които са в основата на възникването на рака.

Водораслите активират Т-лимфоцитите и им помагат по-ефективно да откриват и унищожават раковите клетки. Развитието на рака се препятства и поради това, че съдържащите се в микроводораслите полизахариди увеличават ензимната активност в клетъчните ядра и подобряват възстановяването на ДНК от структурни нарушения, които иначе биха могли да доведат неконтролирано разрастване на клетки и рак.

Предпазват, лекуват и удължават живота

Много хронични болести се дължат на клетъчен глад, интоксикация, остаряване, обменни смущения, затлъстяване, алергии, израждане, възпаления и др. Водораслите осигуряват надеждна защита на организма от всички тези проблеми. Редовната им употреба удължава активния живот с десетки години и повлиява благоприятно огромен брой болести: инфаркт, гръдна жаба, аритмии, инсулт, старческо оглупяване, всички болести на нервната система, диабет и усложненията му, намаляване на слуха и зрението, кожни болести, алергии и бронхиална астма, анемии, хиповитаминози и белтъчен глад, стомашночревни болести, проблеми с черния дроб и бъбреците и т.н.

Тъй като водораслите решават проблема “скрито гладуване”, при включването им е възможно да се получат удивителни резултати – възстановяване на обонянието, спиране на тръшканията при деца, подобряване на успеваемостта при ученици и студенти, регулиране на съня, облекчаване на пременструалния синдром, астмите, алергиите и мигрените, подобряване на състоянието при анемии, ревматоиден артрит, алцхаймерова болест, епилепсия, множествена склероза, рак и т.н.

Хранене и алкализиране

Синьозелените микроводорасли представляват 100% качествена храна, напълно безопасна и почти 100% усвоима от организма. Те не съдържат токсини и шлаки, почти не съдържат калории и действат пречистващо, стимулиращо и обновяващо. Водораслите осигуряват всички незаменими аминокиселини, както и повечето витамини, минерали и микроелементи.

Много храни (особено готвените и пакетираните) подкиселяват организма и така отварят вратата за болести и остаряване. Водораслите алкализират организма и затова го оздравяват. Алкална реакция е много важно условие за добро здраве и за справянето с най-различни болести, в това число и с рака.

Водораслите АкваСорс са биогенна, жива храна. В тях ензимите са съхранени до най-висока степен поради това, че те се сушат при физиологична температура, ненадвишаваща 41 градуса Целзий (за разлика от други предлагани на пазара, които по-скоро се „варят” при температура над 70-80 градуса).

Особено полезни са водораслите през зимата, за деца и подрастващи, бременни жени и кърмачки, хора, подложени на стрес и големи умствени и физически натоварвания, хронично болни или възстановяващи се след продължителна болест.

Поради вулканичния район, в който растат, водораслите АкваСорс са много богати на редки и ценни минерали в органична (лесно усвоима, биодостъпна) форма. Затова те заедно с морския фитопланктон са съвършена клетъчна храна за сила, здраве и красота. От употребата им кожата, косата и ноктите стават по-здрави и красиви, а всички вътрешни органи започват да работят по-добре. Така водораслите удължават живота, подмладяват клетките на тялото и ни предпазват от остаряване и болести на цивилизацията като хипертония, атеросклероза, инфаркт, инсулт, диабет, рак, алергии, Алцхаймер, МС и т.н.

Красота и отлична форма от Природата

Истинската красота идва отвътре. Пречистените и добре нахранени клетки функционират нес-равнимо по-добре. Това се проявява в по-добро самочувствие, по-добър външен вид, повече енергия. Такива досадни неща като бръчки, сенки, слаби нокти, разширени вени и капиляри, повяхнала кожа и пр. могат да се предотвратят. Ако вече са се появили, редовната употреба на водорасли може да подобри състоянието.

Количества и продължителност на употреба

По правило ползата от употребата на микроводорасли нараства с времето и дозата и зависи от начина на живот. Много хора усещат благотворна промяна още първите дни. Други може да имат нужда от по-голямо количество и да почувстват ефект едва след седмици или месеци. За да преценим клинично ефекта от водораслите, редно е те да се употребяват редовно и в адекватни количества поне три месеца.

Водораслите са храна – те могат да се ядат в големи количества без опасност от предозиране и странични ефекти. Когато организмът е по-изтощен или боледува, дозата на водораслите трябва да се увеличи с цел постигане на по-бързо възстановяване. Според приеманите дози, резултатите са различни:

Информация: Даже само 1 капсула водорасли на ден би могла да ни даде много ценна генетична информация, полезна за оцеляването ни. Водораслите са най-бързо приспособяващите се същества на земята – за един ден дават 10-20 поколения, при което „тестват” всевъзможни генетични комбинации. За сравнение, 20 поколения при човека отнемат 400 години. Най-вероятно водораслите обменят информация с имунните клетки в т. нар. Пайерови плаки на червата, при което може би приемаме наготово гени, които ускоряват нашата еволюция и еволюцията на децата ни…

Енергия: Колкото повече водорасли приемаме наведнъж, толкова повече енергията ни расте. Това може да се ползва тогава, когато сме в труден период – изтощени, болни или депресирани, или когато ни предстои голямо психично или физическо натоварване.

Регенерация: Когато приемаме водорасли в достатъчно големи количества и достатъчно дълго, нашите клетки започват да променят състава си и да повишават вибрациите си. Това важи особено за нервната система, жлезите с вътрешна секреция и кръвта.

Водораслите АкваСорс са изключително полезни за:
• всички, които искат да са по-умни, по-здрави, по-енергични и по-активни
• хора, които работят много, не си доспиват и са изложени на постоянен стрес
• бременни жени (по-добро развитие на бебето, без да се изцежда организма)
• кърмачки (майката е по-здрава и силна, млякото й е по-гъсто и хранително)
• бебета, малки деца и подрастващи (съвършена храна за този период)
• боледуващи и възстановяващи се след болести, травми и операции хора.

Все пак не бива да се очакват незабавни чудеса – когато става дума за хранене, най-добре ефектът се проявява след три до шест месеца, в зависимост от състоянието на организма. Ако искаме наистина да променим на по-дълбоко ниво нещата, и ако постоянстваме с години, можем буквално да преизградим тялото си и да се радваме на истинско здраве и трайна висока жизненост.