Водораслите АQUASOURCE – оригиналът

Това са световно известните синьозелени микроводорасли AFA, наречени суперхрана №1 в света и Елексир за мозъка. На уникалните ползи от тяхната употреба е посветена голяма част от тази книга. Тъй като може да срещнете различни продукти, за които се твърди, че съдържат AFA, важно е да се отговори на въпроса кои са за предпочитане.

AquaSource без съмнение е оригиналната марка. Това е първата и най-утвърдена европейска фирма и е безспорен лидер с традиции в зеленото хранене – на пазара е от 1994 г. Работи в десет европейски страни чрез местни офиси и снабдява клиенти от цяла Европа. Предлага чисти продукти с водорасли AFA, които са изсушени по патентована технология при физиологични ниски температури. Само тази технология гарантира максимално съхраняване на качествата на водораслите.

Суперхраните AquaSource на базата на водорасли AFA имат американски и британски сертификати и при внос във всяка страна минават през строг санитарен контрол, който гарантира още веднъж тяхното качество на място.

Друго тяхно предимство е, че се произвеждат в една от най-престижните лаборатории за природни продукти – G&G Vitamins, която снабдява с качествени продукти много клиники по природолечение в Европа. Нейният директор Дейвид Геймън е председател на Световната организация по детоксикация на човешкия организъм и е отличен с правителствени награди за помощта, която е оказал на пострадалите от аварията в Чернобил. Лабораторията G&G Vitamins отговаря на GMP-стандартите, които са гаранция за чистота и качество на производството.

Водораслите AquaSource се предлагат на капсули, на прах и като суспензия в ябълков сок. Те имат характерен тъмнозелен цвят, който е доказателство за това, че хлорофилът и другите им съставки са запазени, и силен естествен “зелен” аромат и вкус. На пипане са леко мазни поради съдържащите се в тях есенциални мастни киселини.

Водораслите AquaSource на капсули са най-удобни за лесна ежедневна употреба. Капсулите са желатинови или вегетариански и съдържат по 400 мг водорасли AFA. Препоръчваната доза за здрави възрастни е 2 капсули дневно, а за деца 1 капсула (при нужда може да се удвоят). Ако се търси лечебен ефект при бременност, анемии, хиповитаминози, нервни, психически и дегенеративни заболявания, както и при хора, подложени на голям стрес и психично натоварване, студенти в сесия, лекари на дежурство и т.н., се препоръчват дози от 5 до 10 г. или 10-20 капсули.

Ако искате да се насладите на турбо-ефекта от водораслите и ви трябват големи дози, да се тъпчете с капсули не е най-удобно. По-добра идея е да се запасите с водорасли на прах. Те се предлагат в опаковки по 50 г. и са по-евтини. Могат да се разтварят в плодов или зеленчуков сок, да се добавят към салати, супи и ястия (които не са горещи), да се поръсват върху крем, сладолед и т.н.

Течните водорасли AquaSource са “бърза помощ за мозъка”. Те не са изсушавани. Усвояват се под езика. Количеството водорсли в течността не е голямо, но предимството им е, че заобикалят храносмилателната система и постъпват по-бързо в мозъка, като го снабдяват с невропептиди. Те имат най-фино действие на енергийно ниво и са най-подходящи при медитация и творчество. Обичайната доза за възрастни е 2х1 капкомер, за деца наполовина. Може да се приемат и много по-големи количества.