Суперхрани и суплементи за контрол на теглото

При всичкото си уважение към големите специалисти по хранене, диети и лечебно гладуване, и въпреки постиганите от много хора временни резултати, длъжен съм да подчертая, че обикновените храни не са достатъчно хранителни за хората, които са склонни към напълняване. това е може би въпрос на обмяна, или обмяната е въпрос на начин на хранене. Вечният въпрос кое е първо – кокошката или яйцето…

Попитайте всеки лекар и той ще ви каже колко е важно да се храним пълноценно. Но какво значи пълноценно? Дали да приемаме много калориии? Или да приемаме витамини? Или минерали? Или незаменими аминокиселини и незаменими мастни киселини? А кои по-точно – омега-3 или омега-6? И тук лекарите ще кажат – всички, разбира се! А сега питайте ги откъде, и как хем да приемем всичко необходимо, хем да не превишим 2000 калории, за да отслабнем. Интересно какво ще ви кажат?

И тук на помощ идват суперхраните. Това са специални храни, които осигуряват най-голямо съотношение хранителност:калории, и следователно са най-полезни, особено за хора с по-бавна обмяна и затлъстяване. Най-правилно е да се комбинират със зеленчуци, протеини и плодове, което осигурява на отслабващите висока жизненост и безпроблемно стопяване на тлъстините.

Микроводораслите са с най-високо съотношение хранителност: калории и най-богати на фитонутриенти, затова са наречени супер-храна №1 в света (вижте статията на д-р Казънс). За хора, които искат да отслабнат, те са изключително ценни, защото се справят с клетъчното гладуване, повишават имунитета и подобряват психическата нагласа. Можете да ползвате Лесно начало, АФА, Зелена енергия или Водорасли с храносмилателни ензими – отделно и като комбинация. Така ще се подсигурите, че по време на диетата ви няма да страдате от липса на витамини, минерали и други ценни биоактивни вщества, и ще можете да се справяте със стреса, умственото и физическо натоварване, и въобще ще продължите да живеете нормално въпреко понижения внос на калории. Освен това водораслите стимулират деленето на стволовите клетки, които са в основата на регенерацията, подмладяването и дълголетието.

Коластрата е друго прекрасно средство за тези, които са решили да стопят тлъстините. Тя улеснява изграждането на крехка мускулна маса, укрепва имунната система и помага за регенерацията на храносмилателната система, което е особено важно за безпроблемното понасяне на всяка една диета. Не на последно място в подмладяващият и регенериращ ефект върху кожата, защото след като отслабнем, искаме да имаме стегната, а не провиснала и сбръчкана коже, нали? Добре е по време на отслабването да се яде по-голямо количество коластра – например 2х5-10 капсули, на празен стомах. Изследванията, правени със спортуващи (фитнес), показват, че приемането на 20 г коластра на прах дневно води до значително увеличаване на мускулната маса при едновременно намаляване на теглото.

Комплексът мастни киселини съдържа незаменимите (есенциални) омега-3 и омега-6 мастни киселини (ЕМК). Приемането на 20-30 капки дневно е начин да не страдаме от липса на ЕМК, които са важни за производството на хормони и ейкозаноиди. Впрочем, една от ЕМК – DHA, която е много важна за мозъка и зрението – се съдържа в голямо количество именно в микроводораслите.

За стопяването на тлъстините и изграждането на мускулна маса са разработени специални хранителни добавки, които не трябва да се бъркат със супер-храните, защото не става дума за едно и също нещо. Хранителните добавки за отслабване увеличават термогенезата и скоростта на обмяната, стимулират черния дроб и щитовидната жлеза, помагат на панкреаса, увеличават енергията, намаляват апетита, помагат за изхвърляне на задържаните течности и така намаляват целулита, и т.н.

АкваСорс предлага още няколко продукта, насочени към стопяване на тлъстините. Всеки от тях има своите плюсове и може да се окаже ключ към вашето стройно тяло. Те са част от мощна програма за изгаряне на тлъстини, разработена според съвременните постижения на науката за отслабването. Тази програма включва суперхрани, суплементи и естествени съставки на обмяната на веществата, специален лесен за следване начин на хранене, пиене на много вода и физическа активност. При мен тази програма дава великолепен резултат – вече съм стопил 17 кг. излишни тлъстини, при това начинът ми на хранене е много по-добър в сравнение с преди! От сърце горещо препоръчвам тази програма на всеки, който твърдо е решил да се сдобие с ново, по-стройно тяло.

Лайтен-ъп: пълноценен високопротеинов нискокалоричен заместител на едно хранене през деня с микроводорасли и добавени допълнително витамини, минерали и други биоактивни вещества. Много удобен препарат, особено за хора, които ходят на работа или нямат много време за хранене. Можете да замените с него закуска, обяд или вечеря, например ако имате важна работа. Разбърквате го с малко сок, вода или кисело мляко, изпивате го докато вършите това, което трябва, и после просто изплаквате чашата – и готово! Хем удобно, хем отслабвате, чувствате ситост, на корема ви е леко и не огладнявате поне 2-3 часа.

Коензим Q10 с хром и водорасли: Увеличава производството на енергия и така спомага за активен начин на живот, при което се горят повече калории. Намалява или премахва пристрастяването към сладко и улеснява спазването на диетата а отслабване. Особено полезен за хора с наднормено тегло, при които има проблеми с кръвното налягане, захарта, холестерола и сърцето. Може да ви даде сили да направите толкова големи промени в начина си на живот, каквито не ви се вярва, че бихте могли!

С описаните супер-храни и хранителни добавки избавянето от излишните тлъстини е не само 100% гарантирано, но и лесно и приятно. Те са нещо като силна воля на капсули, на която можете винаги да разчитате! Запомнете само едно: най-добрата рецепта е знанието, но от вас зависи прилагането на знанията, с които разполагате.

Не бързайте – дайте време на организма си да се настрои не само на вълна отслабване, но и да свикне с идеята, че това е естествено и приятно. Според моите наблюдения, отначало ще отслабвате по-бързо, а после – по-бавно. Един килограм на седмица е средното темпо, което след 6 месеца може да значи минус 40-50 кг! При това здравето ви ще става все по-добро…

Пожелавам ви успех! И съм на ваше разположение за консултации и съвети. Сам зная колко неудобно и неприятно се чувства един дебел човек в много ситуации. След като помогнах сам на себе си, защо да не помогна и на вас?