Уроците на Биг Ал

МЛМ Прогнозите на Биг Ал за 2011 г.!

МЛМ Прогнозите на Биг Ал за 2011 г.!

Прогноза # 1: И тази година се съобщава, че около 50% от всички лекари ще завършат в долната половина на своите класове. Допускането на тези тройкаджии в обществото трябва да повиши в голяма степен продажбите на хранителни добавки.

Лидери: Къде да ги открием? Как да ги развиваме? Какво да ги научим?

Подкрепяйте дистрибуторите си, но работете за изграждане на лидери

Много нови дистрибутори очакват спонсорът да прави всичко. Чували ли сте претенции като тези?
"Можеш ли да се обадиш на този кандидат вместо мен? Не се интересува, но ми се струва, че можеш да го убедиш ти!"
"Моят дистрибутор има някои срещи. Можеш ли ти да отидеш вместо мен?"
"Не ми изпращай продуктите, донеси ми ги вкъщи, за да си спестя пощенските разходи."
"Нямам време да набирам нови хора. Защо не сложиш няколко дистрибутора под мен, за да ми помогнеш като начало?"
"Тези срещи са толкова далече. Така и така ти ще бъдеш там, защо не видиш дали нямам някакви гости и аз."
"Моят дистрибутор има въпроси за продуктите. Добре ще бъде да получи направо отговорите от теб."

Първото изречение

Представете си, че е края на работната седмица и всеки търчи по задачи като луд... всъщност, не всички. Някои от нас си седят в плувният басейн и се кефят на нашият МРЕЖОВ МАРКЕТИНГ, на карирерата си в него. Аз често карам дистрибуторите да ме питат какво бих казал на някого, който казва: никога не бих могъл да го направя това, не съм толкова отворен като тебе, не обичам да продавам, това е пирамида, никога не мога да правя МЛМ, обучението ми отнема прекалено много време, не познавам никого - това достатъчни възражения ли са, за да се откажем?

Научете се да мислите като лидери и тогава ще трябва единствено да си научите своите дистрибутори веднъж завинаги да се справят с тези възражения и те никога повече няма да ви занимават с това. Вместо да карам моите дистрибутори да импровизират и да си измислят нещо на място, аз им помагам да си създадат тяхно първо изречение, изпробвам го, уверявам се, че действа и тогава ги карам да го разпространят сред тяхната долна линия. Долната линия получава доказана технология, долната линия избягва много отхвърляне и резултатите започват да се повишават, всеки е щастлив.

Така че нека да конструираме първо изречение, което може да се справи с посочените възражения. Може да кажете това, което Том Шрайтер е изпитвал с години и което е доказал, че действа дори в най-лошите ситуации:

Повечето хора всеки ден се занимават с мрежов маркетинг, но те просто не получават пари за това.

Това изречение казва на кандидата, че той вече се занимава с "мрежов маркетинг". То му казва също така, че той не знае, че го прави, и че той положително не получава нито един долар от това, което прави. Така че в ума на кандидата започват да се въртят следните мисли:

"Ако аз всеки месец се занимавам с мрежов маркетинг, това не може да е пирамида - аз не бих се занимавал с нещо нелегално. И освен това ако аз работя това всеки ден, това означава, че нямам нужда от обучение и, разбира се, мога да се справя, защото вече го правя. А тъй като вече го правя, защо да не получавам пари за това? Чакай малко бе, как мога да започна да правя пари от това?"

И сега кандидатът започва да те пита как може да започне да получава чекове от МЛМ. Ако твоят кандидат си е помислил това, колко ли трудно ще ти е да го запишеш - той вече е "купил" идеята от първото изречение. Тогава твоята презентация просто трябва да подсили примерите как този човек прави жедневно МЛМ в живота си.

Принцип: Вземаш някакво общо възражение, което срещаш често, и създаваш първо изречение, което го разбива на пух и прах. Правиш така, че това първо изречение да засегне човека и той да те попита чакай бе как мога аз да започна да получавам пари. И тогава вече имаш заинтересован партньор, а не враг. Много по-лесно е да правиш презентация на партньори, а е трудно да правиш презентация на хора, които стоят срещу тебе с издигната защита.

Съвет, свързан с представянията

Преди тридесет и седем години отидох на първата си презентация на възможности. Всичко, което мога да си спомня от тази среща са два отзива, дадени от дистрибутори. Първият отзив бе от една монахиня. Вторият отзив бе от един дистрибутор, който разказа как баща му никога не вярвал в успеха му.

Не си спомням почти нищо от презентацията - нито компенсационния план, нито качествата на продукта, нито историята на фирмата, нито дори лицата на главните оратори. Всичко, което помня са два отзива.

Поуката е: Не се безпокойте особено за информацията във вашата презентация. Вашите гости ще запомнят само едно или две неща. Така че защо не им създадете незабравими спомени, свързани с ползите от някои продукти или с възможностите за успех?
 

Тоя #!*@! бизнес не работи!

Моят нов дистрибутор се жалваше: "Тоя #!*@! бизнес не работи!" И моят нов дистрибутор бе прав. Бизнесът не работи. Така че аз трябваше да разкажа на новия дистрибутор история.