NATURAL BEING

АкваСорс полага началото на едно вълнуващо и дългоочаквано сътрудничество, благодарение на което имаме възможност да се грижим още по-пълноценно за здравето и красотата на нашето тяло – както вътрешно, така и външно. Новозеландската натурална козметична серия Natural BEING вече е на българския пазар.

Създателката й Сюзън Хол е посветила повече от 17 години изследвания и разработки за да осъществи стремежа си да формулира екологични и безвредни продукти, грижещи се за кожата и допринасящи за здравето. За успеха на това нейно начинание достатъчно ясно говорят наградите й, между които особено място заемат присъдените от новозеландското министерство на търговията титли “Предприемач на годината” и “Бизнесдама на годината”.

 

Сюзън Хол е създала напълно натурална холистична козметика без изкуствени химикали. Нейната компания е една от малкото в света, които не употребяват парабени, изкуствени консерванти и синтетични химикали. Като консерванти се използват само безвредни естествени съставки. В работата си тя използва и модерни технологии като енергийна цитометрия за определяне и преценка на уврежданията върху ДНК.

 

В основата на козметичната серия Natural BEING е уникалното новозеландско дърво манука, което притежава множество ценни качества. От неговите цветове се извлича превъзходно масло. Медът от манука е с доказани подхранващи, регенериращи и лековити свойства. Високата ефективност на Natural BEING е постигната най-вече благодарение на синергичното действие на всички грижливо подбрани съставки – биоактивни екстракти, потенцирани разтвори, етерични масла, есенциални мастни киселини. Те подпомагат възобновяването на клетките, поддържат влажността, осигуряват широкоспектърната защита от ултравиолетови лъчи. На тях известната с хубостта си българка ще може да разчита за трайно възвръщане на оптималното здраве и красота на кожата си.

В зависимост от типа кожа и конкретните проблемни места, използваните съставки имат доказана ефективност при акне, възпалена кожа, запушени пори, бръчки, екзема, псориазис и др. Двете серии, които ще се разпространяват чрез мрежата на АкваСорс – за суха и за мазна кожа – включват крем за ръце и тяло, натурални почистващи и дълбоко почистващи гелове, чист тонизиращ гел, дневни и нощни кремове, обогатени с екстракт от манука, както и натурален стягащ крем за фини бръчици около очите.

Включването на козметиката Natural Being в продуктовата гама на АкваСорс се явява една съвсем логична крачка в развитието на фирмата, имайки предвид споделената философия на съхранение на природата, на живот в синхрон с нея и принципа на предлагане на 100 % натурални продукти. И ако досега целта е била предимно вътрешно изчистване на организма от токсини, сега вече можем да осъществим идеята да се грижим цялостно за чистотата и здравето на нашето тяло, да следваме мотото ЧИСТА КОЖА, ЧИСТО ТЯЛО.

Станимира Георгиева от Асеновград е една от първите жени в България, които са имали възможността да опитат продуктите на Natural Being. Ето и нейния коментар:
Натуралната козметика Naural Being е богата на биоактивни вещества от уникални целебни растения в Нова Зеландия – мед и масло от манука, кумерахау, масло от чаено дърво и екстракт от тотара. Всички съставки са натурални, от контролирани райони и с минимална човешка намеса. От 7 месеца употребявам цялата серия Natural BEING и усещането ми е, че съм направила най-добрия избор за здравето и свежестта на кожата си.

Химията в другите козметични продукти може да разруши защитната бариера на кожата и да увреди естествения й имунитет и способност да се лекува. Това я прави беззащитна срещу бактериите и склонна към пъпки. Дори да не чувствате кожата си раздразнена, когато използвате козметика с вредни съставки, кожата ви пак се руши. Те вредят на кожата дори да не чувствате нещо неприятно като парене или щипене. Ако не обръщате внимание на вредните съставки, вие им позволявате да увреждат кожата и здравето ви.

Нашите продукти са максимално щадящи за околната среда, защото са създадени на основата на растения и при минимална преработка. Ние не подкрепяме тестването върху животни и не изпробваме нито един от нашите продукти върху животни, нито изискваме това от доставчиците си.

Когато започнете да използвате продуктите Natural BEING, може да усетите някои промени в кожата си. Понякога кожата се подменя по-бързо, усещате лек сърбеж и е възможно дори да започне да се бели малко. Това не е реакция към продуктите Natural BEING. Тя показва, че преди сте използвали продукти с неорганични масла, които спичат кожата и крият действителното й състояние. Natural BEING извлича от епидермиса ви токсините и вазелина, и помага за детоксикиране на кожата. То може да продължи около седмица, докато кожата възстанови естествения си баланс. Всичките ни продукти са подходящи за чувствителна кожа.

Продуктите Natural BEING не съдържат синтетични консерванти и при излагане на въздух нашата смес от естествени консерванти, получени от новозеландски растения, ще загуби ефективността си. Затова непременно затваряйте капачето на тубичката след употреба. Важно е да се съхраняват при температура между 10-20°.

В Natural BEING използваме най-чистите и естествено активни съставки, които са наистина полезни за вашата кожа. Защото нищо не изглежда по-естествено от здравата, жизнена кожа. На първо място, всичките ни продукти са предназначени да въздействат върху кожата. Те подпомагат нейното възстановяване и възвръщането на оптималното й здраве, осигурявайки трайни резултати.

Използването от Natural BEING на биоактивни екстракти, потенцирани разтвори, етерични масла и грижливо подбрани студено пресовани растителни мазнини, съчетано с липсата на всякакви вредни химикали и ръчното смесване на много от нашите продукти, води до тяхната висока ефективност. Чистотата и ефективността на продуктите Natural BEING се гарантира чрез грижливия подбор на суровините. Natural BEING е една от малкото компании в света, която произвежда продукти без изкуствени парабени и синтетични химикали.

Ние работим в рамките на програма ISO 2000 на Международната организация за стандартизация и сме включили в нея анализа на нашите партиди. От датата на опаковката можем да установим нужната информация за всяка съставка – кога е приготвена, даже къде е расла. Ние купуваме и произвеждаме само суровини, които следват тази систематична процедура и могат да гарантират нужното качество.

Нашите продукти действат наистина. Усетите ли веднъж мекотата на естествената консистенция и аромати, никога повече няма да пожелаете да се върнете отново към създадените на химическа основа продукти.

Въпроси и отговори:

“Кои продукти са органични, кои – чисти и кои – синтетични? Как да се ориентирам”
В козметичната индустрия се използват три термина, които често действат объркващо: органичен, чист и синтетичен. Ако се изразяваме на химическо ниво, органичен се нарича всеки продукт, чийто молекулярен строеж включва въглероден атом. Но ако попитате консуматора, ще разберете, че за него “органично” означава “екологично чисто”.
Козметичната индустрия (и съвсем не само тя) използва това недоразумение като маркетингово средство за увеличаване на продажбите. За да бъде признат за органичен, продуктът трябва да бъде тестван в специално предназначено за тази цел заведение.
Един продукт се смята за чист, ако не е смесван или към него не е добавено друго вещество. Следователно не е изключено да използвате вреден за вашето тяло продукт, на който е окачен етикет “чист”.
Според речника “синтез” означава: съставяне или съчетаване на части или елементи с цел да се образува едно цяло. Ако смесите три натурални растителни екстракта, крайният резултат ще бъде пак синтетичен продукт. Ключът е да се знае какъв е произходът на отделните фактори в сместа, например дали има вазелин, който се извлича от нефта.

“Откъде се добиват суровините Natural BEING?”
Стараем се, доколкото е възможно, всички суровини да са от Нова Зеландия. Някои етерични масла и базови продукти обаче не могат да бъдат намерени в Нова Зеландия и се налага да бъдат внасяни. Всички съставки, независимо дали имат местен произход или са внесени, се контролират строго и се тестват, защото искаме да бъдем сигурни, че не са генетично модифицирани, не съдържат остатъци от хербициди или пестициди, не са облъчвани, не са изпробвани върху животни и не съдържат синтетични химикали или консерванти.

“Как предпазвате от разваляне вашите продукти?”
В качеството на консерванти Natural BEING използва синергичното действие на различни новозеландски растения, като те варират в зависимост от сместа от съставки, които трябва да предпазим от разваляне. Повечето растителни екстракти изпълняват двойна роля; например мануката има качества на консервант и същевременно е ефикасно средство срещу акне. Точната формула варира в зависимост от продукта; участват и различни други екстракти с антисептични свойства. Всеки продукт се тества сериозно преди да бъде пуснат за масова употреба.

“Какво трябва да се прави, за да не се скъси обозначеният срок на годност?”
Нашите продукти би трябвало да имат трайност от две до три години, но за да се постигне това, трябва да се държат на студено и тъмно. Не е необходимо да държите продуктите в хладилника, ако не живеете на места с горещ климат. Много е важно продуктите да не се държат на температура над 25°. Первазът на прозорците обикновено не е подходящо място за съхранение на козметични продукти, защото слънчевата светлина обикновено достига до него в един или друг момент от деня. Светлината увеличава скоростта на окисляване и по този начин обезсилва действието на системата за консервиране. Тъй като са натурални, при това положение нашите продукти ще се развалят.
Обикновено козметиката, която се продава днес, е предназначена да издържа при тези условия, защото съдържа химически съставки.

“Трябва ли да се тестват вашите продукти и как точно?”
Тестването се препоръчва, за да се разбере дали някой не е алергичен към съдържаща се в продукта съставка. Тестването може да се направи под брадичката (в горната част на шията), а за предназначените за тяло продукти – от вътрешната страна на ръката. Просто нанасяйте по малко от продукта два пъти дневно няколко дни подред. Нормално е, ако ще има реакция, тя да се прояви около втория-третия ден.

“Чувала съм, че етеричното масло от портокал е фототоксично. Вярно ли е това?”
Това етерично масло се извлича чрез метода на студеното пресоване, тоест олиото просто се “изстисква” от кората. Портокаловото олио, използвано в Natural BEING, не е фототоксично. Само етеричното масло, извлечено по метода на дестилацията, е фототоксично.

“Каква е разликата между австралийското чайно дърво и новозеландската Манука?”
И двете имат антибактериални и противогъбични свойства, но новозеландската манука може да въздейства до 33 пъти по-силно от австралийското чайно дърво върху грам-позитивните бактерии (бактериите, които водят до появата на акне, ранички и т. н), като същевременно е щадяща за кожата.

“Кой е подходящият нощен крем за мазна кожа?”
Нощният крем с Манука се препоръчва като средство за балансиране на мастната секреция.

“Аз съм зряла жена с мазна кожа. Как ще ми препоръчате да се грижа за нея?”
Мазната кожа на вашата зряла възраст е доста необичайно и същевременно – щастливо явление. Най-често се наблюдава наличие на разширени пори, заради продължителната им мастна секреция; те се превръщат в нещо като белегова тъкан и остават разширени. Нашите усилия са насочени към поддържане мастната секреция на кожата, защото тя й придава еластичност. Препоръчваме като почистващо средство да използвате Натуралния почистващ гел, за да не лишавате кожата си от ценните й мазнини. За да я защитите, използвайте Чист тонизиращ гел. През деня слагайте Дневен крем с екстракт от Манука. Като продукт за забавяне на стареенето препоръчвам Натурален стягащ крем за около очите. Ако Обогатеният нощен крем с екстракт от Манука ви се струва прекалено “богат” за личния ви вкус, използвайте вместо него Нощен крем с екстракт от Манука.

“Кожата над очите ми е подпухнала. Натуралният стягащ крем за около очите ще ми помогне ли?”
Най-подходящият продукт за подпухването около очите е Натуралният стягащ крем за около очите. Можете да го нанасяте над и под очите, но, моля ви, внимавайте да не го слагате прекалено близо до очите. Тази предпазна мярка се налага, защото, когато премигнете, мускулчетата около окото предизвикват вибрация, която ще привлече продукта към окото. Ако е бил нанесен прекалено близко, продуктът ще влезе в окото. Ако кремът все пак попадне в окото, изплакнете го с вода.

“Как предотвратявате бръчките?”
В областта на очите няма мастни жлези, затова бръчките се появяват първо там. Най-доброто за предотвратяване на бръчките е осигуряването на достатъчно незаменими мастни киселини в храната и пиенето на достатъчно вода. Така кожата ще получава това, което й е необходимо, както отвътре, така и отвън. През деня използвайте Натурален стягащ крем за около очите; той спомага за поддържането на кожната тъкан и предотвратява образуването на торбички и появата на бръчки.

“Кои продукти са подходящи за хората с алергия към глутена?”
Пшеничен зародиш има в Обогатен дневен крем с екстракт от Манука и Натурален стягащ крем за около очите. Той обикновено не създава проблеми, тъй като се използва в съвсем малки количества. Обикновено ако човек е алергичен към определена съставка, когато я приема вътрешно, при външното й приложение не се наблюдава подобна реакция. Винаги първо тествайте малко от препарата върху кожата от вътрешната страна на ръката или зад ухото и изчакайте 24 часа, за да се уверите, че няма реакция.

“Как се извлича гел от лена?”
Отделят се само “дядовците” от листата на харекекето, а “родителите” и “децата” се оставят, така че растението продължава да живее и да се развива. Когато бъдат смачкани, тези листа отделят прозрачна желеподобна субстанция, която използваме в нашите продукти.

“Аз съм алергична към мед. Кои продукти мога да използвам?”
Повечето хора са алергични към меда само когато го приемат вътрешно, но не и при външна употреба. Предлагаме първо да тествате продукта върху малък участък от кожата и да изчакате 24 часа за евентуална реакция. Препоръчваме да го направите от вътрешната страна на ръката или зад ухото.