ЛивърКленз: нова сила за черния дроб

АкваСорс Ливър Кленз – пречистване на черния дроб, цялостна детоксикация и енергизиране на организма.

ливъркленз

Здравият черен дроб е задължително условие за нашето добро общо състояние, нашата жизненост и високото ниво на нашата енергия. Той е най-големият вътрешен орган в човешкото тяло (ширина

21-22.5 см., височина 15-17.5 см., дебелина 10-12.5 см., маса 1,2 – 1,5 кг). Разположен е в горната част на коремната кухина, в дясното подребрие. Цветът му е тъмночервено-кафяв, структурата му е мека и пореста, състои се от два припокриващи се лоба – ляв и десен.

Черният дроб изпълнява над 500 различни функции в организма. Той е много важен за храносмилането, защото произвежда и отделя жлъчен секрет (нужен за усвояването на мазнините) и приема за обработка цялата кръв, идваща от стомашно-чревния тракт. От нея той извлича аминокиселини, въглехидрати, мастни киселини, витамини, минерали и др., за да ги складира или преработи в такива вещества, които се използват на различни места в организма. Освен това той регулира нивата на много биохимични съединения в кръвта, синтезира протеини, филтрира отпадните продукти от кръвта. Една от най-важните функции на черния дроб е филтрирането на отровите и отпадните вещества от кръвта.

Черният дроб притежава уникалната способност да се регенерира след наранявания или заболявания. Човек може да не усеща никакво проблеми, дори ако черният му дроб е 80% увреден. От останалите 20% при подходящи условия органът може да се възстанови напълно. Дългосрочните и чести увреждания на черния дроб обаче могат да доведат до постоянни необратими промени.

Злоупотребата с алкохол, храненето с преработена и пълна с токсини храна, пиенето на замърсена вода, инфекциите с вируси и бактерии, инвазиите с паразити претоварват черния дроб. Стресът и екологичните проблеми също го подлагат на огромно напрежение. Увреденият черен дроб е причина за понижаване на енергията и хронична умора. Влошената чернодробна функция води до много сериозни здравословни проблеми и в някои случаи може да се окаже фатална.

Човешкото тяло зависи от здравословната, богата на хранителни вещества храна, от чистата вода и въздух, за да се зарежда с енергия и да се пречиства от токсини и отпадни вещества от обмяната. Черният дроб, храносмилателната, отделителната и лимфната система са най-важни за правилната детоксикация и зареждане на организма с жизнена сила, необходима всеки ден за качествен живот и справяне с натоварванията.

Ако организмът не може да се пречиства от токсините, те се натрупват в него. Това създава сериозна предпоставка за влошаване на здравето. Нивото на енергията се понижава и много бързо се появява хроничната умора. Проведено научно изследване показва, че днес около 80% от хората се оплакват от постоянна умора. Освен това се забавя обмяната, което води до лесно качване на килограми и трудното им сваляне.

За да сме здрави и да живеем дълго, ние се нуждаем от десетки различни хранителни вещества. Изключително важна, но често забравяна част от здравословния живот е детоксикацията. Показателно е едно проучване на д-р Кристофър Пик, който изследвал урината на 800 души по 30 контролни показатели – общо минерално съдържание, витамин С, калий и калций, токсини от черния дроб и червата, и т.н. (Списание за алтернативна и нетрадиционна медицина, април 2002 г.). То показва, че при всички изследвани има сериозен дефицит на всички хранителни вещества, а над 50% от изследваните хора имат натрупани токсини, което предполага възникването на по-леки или по-тежки заболявания, в някои случаи дори животозастрашаващи.

Резултатите от друго проучване, проведено през 2003 г. от Института по хранене във Великобритания сред 37 000 човека, показват, че над 80% от хората имат оплаквания от хронична умора, стрес, запек (токсини в стомашно-чревния тракт) и понижена енергия.

За да се предотвратят тези проблеми е жизненоважно да се подпомогне изчистването на черния дроб от токсините внимателно, ефективно и безопасно. АкваСорс Ливър Кленз е изготвен с вещина и разбиране, за да постигне точно това. Този уникален продукт съчетава десетки природни съставки, важни за правилното функциониране на черния дроб и неутрализирането на свободните радикали. Ето някои от тях:

Млечен трън (80% силимарин екстракт)
Млечният трън подпомага изхвърлянето на натрупаните отпадни продукти и токсини от черния дроб. Млечният трън влияе благоприятно върху здравето и жизнеността ни чрез активната съставка силимарин, която има силно антиоксидантно действие.

Глутатион
Глутатионът е малка молекула от три аминокиселини (трипептид), която е незаменима за доброто състояние на черния дроб и организма като цяло. Той е най-важният собствен антиоксидант на тялото, който се намира във всяка наша клетка. Повишава имунитета, подпомага детоксикацията и намалява нивата на много токсини и карциногени – тютюнев дим, радиация, изгорели автомобилни газове, химикали, лекарства и т.н. Помага ни да се справяме с инфекции, радиация, стрес, замърсяване, остаряване, травми, изгаряния (слънце) и др. Особено важен като хранителна добавка е за хронично болни, възрастни и стари хора. Препоръчва се против рак и преканцерози (ерозио на шийката на матката), хипертония, Паркинсон, Алцхаймер, СПИН, катаракта, мъжко безплодие. Подобрява преживяемостта при раково болни и намалява страничните действия на химиотерапията.

N-ацетил цистеин и L-цистеин
Тези аминокиселини са нужни за производството на глутатион.
NАС (n-ацетил цистеин) е прекурсор на мощния ендогенен антиоксидант глутатион и помага за неговото производство в организма. Спомага за детоксикирането на черния дроб при употреба на различни лекарства, алкохол и наркотици. Освен това NAC е хелатиращ агент, т.е. може да се свърза с оловото, живака и други тежки метали в кръвта и да спомага за изхвърлянето им от тялото, като същевременно защитава бъбреците. Може да намалява възпалението и алергиите. Увеличава броя и активността на еритроцитите в кръвта. Унищожава бактерията Helicobacter pylori, която причинява язва на стомаха и дуоденума. Пресича кръвно-мозъчната бариера и увеличава нивата на глутатион в нервните тъкани, което, освен антиоксидантна защита, води и до регулиране на допаминовите нива, което води до положителен ефект при стрес, тревожност, депресии, аутизъм, обсесивно-компулсивно разстройство (OCD). NAC се използва за борба със зависимости. Намалява желанието за марихуана, кокаин, никотин и пр. При синдром на Сьорген намалява жаждата, дразненето и сухотата в очите.
Счита се, че н-ацетил цистеин е безопасна хранителна добавка, като доза от 2400 мг на ден е напълно безопасна за ползване;
Рядко срещани са странични ефекти като: гадене, повръщане, разстройство или запек;
Не приемайте NAC след употреба на алкохол, защото може да влоши увреждането на черния дроб; Възможно е употреба на н-ацетил цистеин до доведе до неприятна миризма на потта; Има редки случаи на алергия към аминокиселината, затова употребявайте с повишено внимание; Н-ацетил цистеин забавя съсирването на кръвта, затова не се препоръчва да се използва след операция или при проблеми с кървене; Не се препоръчва употреба на NAC от бременни и кърмещи жени, поради липса на достатъчно данни за странични ефекти. Допуска се използване на NAC от бременни, но само под лекарски контрол и в определени ситуации, свързани най-вече с интоксикиране от лекарства.
Ако се цели имуностимулиращ ефект, н-ацетил цистеин се комбинира успешно с добавки като цинк, витамин C, котешки нокът и чесън.
За детоксикация на черния дроб се препоръчване комбинация с екстракт от магарешки бодил (Silymarin), куркумин, берберин, шизандра и L-метионин.
За поддържане на здравето на очите NAC се съчетава чудесно с лутеин и витамин А.

Витамин С и селен
Добре известни антиоксиданти, които подсилват взаимно ползите си. Липсата им е свързана с най-различни болести, преждевременно остаряване, импотентност и липса на енергия, затова редовното им приемане е много важен ключ към здраве и дълголетие.

Йонизирани минерали
Минералното съдържание на лимфата и клетките е от жизненоважно значение и трябва да се поддържа в точно определени граници. Обикновеното хранене едва ли осигурява приемането на достатъчно минерали, а без тях витамините и другите полезни вещества действат слабо или даже не действат.
Единственият вид минерали, които организмът може да оползотвори, са йонизираните. Ливър Кленз съдържа йонизирани минерали от Голямото солено езеро в Юта, САЩ, които са всепризнати като най-полезните в света. Те подпомагат детоксикацията като предоставят около 70 микро- и олигоелементи, необходими за функционирането на всички системи в организма и за поддържането на високо ниво на енергия. Включването им в ежедневното хранене подобрява усвояването и действието на ензимите, витамините и др.

Водорасли АФА от езерото Кламат
Те са добре известни като съвършената суперхрана, която зарежда с енергия и поддържа мозъка, кръвта, имунната система и всяка наша клетка. Освен това АФА е богат източник на минерали и мощно средство за детоксикация и регулиране на много и най-различни телесни функции.

Заключение
АкваСорс Ливър Кленз е формулиран за цялостна детоксикация на организма посредством детоксикацията на черния дроб. Всички негови съставки са добре известни, с доказана полза, напълно безопасни и ефективни. Предлага се в малки, лесни за поглъщане капсули, и употребата му е много проста – 2х1 капсула на ден с храна. Една опаковка е достатъчна за 1 месец. Може да се приема неограничено дълго време, в зависимост от нуждите, и няма противопоказания (освен индивидуална чувствителност към някоя от съставките).

Още по-добри резултати се получават при комбинирането на Ливър Кленз с други продукти на АкваСорс като Зелена Енергия, Супер енергийна храна, Коластра, ЕМК, Лайтън-ъп и т.н.

“Нов Човек” – схема за пълна детоксикация на организма и нормализиране на телесното тегло:
Първи месец:

Лесно начало, ЕМК и Колактив (оздравяване и детоксикация на стомашно-чревния тракт)

 

Втори месец:

АлоеФреш, ЕМК, CoQ10 с хром, Зелена Енергия (дълбоко изчистване на храносмилателната система, клетъчно хранене)

 

Трети месец:

Ливър Кленз, ЕМК, АФА, шейк Лайтън-ъп (детоксикация на черния дроб регулиране и активиране на обмяната).

 

Четвърти месец:

СлимСтар, АФА, ЕМК, Супер енергийна храна (още по-лесно изгаряне на тлъстините, вталяване, много енергия, изграждане на здрави мускули).