Лесно начало

Това е специална програма, съчетание от AFA, храносмилателни ензими и пробиотиците ацидофилус и бифидус. За подробно запознаване с ефектите на съставките моля вижте специалните глави. Тук ще се спрем само на принципните положения, които правят препоръчително постепенното започване с водораслите.

При дисбактериоза в червата се развиват вредни бактерии и гъбички, които увреждат нежната чревна лигавица. Получават се микроскопични ранички, през които могат да навлязат недосмлени съставки от храната и да се стигне до алергия и интоксикация. От тези ранички се губят телесни течности и се причинява отслабване на организма.

Така намалява способността на тънкото черво да произвежда ензими и да усвоява храните, което задълбочава клетъчното гладуване. Създават се условия за хронични възпаления, които се влачат с години и парадоксът е, че такива хора се опитват да се лекуват с антибиотици, които всъщност още повече засилват дисбактериозата.

Дисбактериозата в дебелото черво предизвиква производство на много повече токсини – и като количество, и като разнообразие. Те преминават по-лесно в кръвта и претоварват черния дроб и бъбреците. Когато последните не могат да ги преработят, получават се проблеми с кожата – акне, екзема, псориазис, лош вид и т.н.

Според китайската медицина черният дроб е свързан със зрението, а бъбреците – с общата жизненост. Така може да се обясни влошаването на очите и отпадналостта, които се получават при неправилен начин на хранене у хора с увредени черен дроб и бъбреци.

Дисбактериозата води и до запек, който още повече повишава автоинтоксикацията. Може да се развие главоболие, даже мигрена, тъй като токсините причиняват спазъм на кръвоносните съдове в мозъка.

Така в човешкия организъм се появяват какви ли не симптоми, тъй като клетките не успяват да се чистят достатъчно добре. Важна причина за това е и невежеството – вместо да се лекуват истински, като се подложат на пречистване, такива хора често приемат с шепи химични лекарства, с което още повече усложняват положението си.

От голямо значение е и намалената активност на ензимите, която с възрастта също се задълбочава особено при хора, употребяващи предимно готвени храни. Това на свой ред забавя обмяната на веществата и така се получава порочен кръг. Приемането на готвени храни означава, че по-голяма част от ензимните запаси се насочват към храносмилане и остава по-малко ензимна сила за лекуване, възстановяване и подмладяване на организма. Увеличават се и свободните радикали, тъй като собствената антиоксидантна система зависи от ензимната активност. Така в крайна сметка се стига до преждевременно остаряване.

В много случаи отначало отлаганията се натрупват в клетките и си кротуват, без да причиняват особени оплаквания. Само един специалист може да разбере, че в действителност може да има сериозни здравословни проблеми след години. На този етап обаче, по правило, никой не обръща внимание на начина на хранене.

Ако човек започне да употребява пълноценна храна, каквато са водораслите, в организма настъпват определени промени. Най-напред клетките получават нужните вещества и енергия и се отърсват от полудрямката, в която са изпаднали. Първото нещо, което правят, е да започнат за изхвърлят всички отлагания навън, т.е. в кръвта. Започва процес на детоксикация, при който от огромно значение е състоянието на черния дроб, бъбреците, червата, белите дробове и кожата – органите, чрез които се преработват и изхвърлят токсините.

Ако тези органи функционират добре, процесът на очистване преминава без особени проблеми. Възможно е обаче те да не са в достатъчно добро здраве и да не могат да се справят с по-голямото натоварване. В такъв случай повишеното съдържание на токсини в кръвта води до засилване на някои неприятни субективни усещания – главоболие, лош вкус в устата, неразположеност, отпадналост.

Възможно е да се появят и обриви, бяло течение, секреции от носа, разстройство, храчки и др. Тези признаци са добър знак, че организмът има достатъчно сили за пречистването си. Това може да смути човек, който не разбира какво точно става. Именно на този етап най-често някои хора спират водораслите, защото решават, че те “не им понасят” или даже, че “получават алергия” – докато всъщност става дума за полезна, но силна и не много приятна реакция на пречистване.

Когато човек започне да употребява водораслите, трябва да е наясно, че те имат мощен регенериращ и пречистващ ефект. Ако той води застоял живот, преяжда, пие и пуши, то приемането на големи дози водорасли заедно с токсична храна може да доведе до претоварване. Тогава освен токсините от храната и цигарите, в кръвта започват да постъпват и токсините, изхвърляни от клетките при тяхното пречистване. Кризата при изчистването в този случай е по-неприятна и затова се препоръчва да се подходи грамотно и постепенно, като се следят всички реакции. Всеки информиран човек може да се справи.

Програмата Лесно начало е съобразена с основните изисквания към организма при детоксикация. Храносмилателните ензими в нея ни помагат да усвояваме по-добре храната, да не се получава гниене и ферментация и да пестим собствената си ензимна енергия, за да я насочваме за пречистване на организма. Пробиотиците се грижат за добрата хигиена на червата и предотвратяват запека. Така се намалява вероятността за нахлуване на още токсини и се увеличава способността за изхвърляне на наличните.

Постепенността на програмата осигурява време за пренастройване на организма и намалява до минимум неприятните усещания. Препоръчваме, за още по-добър ефект, към нея винаги да се добавят ЕМК (дори и при най-нежна преработка те се разрушават, затова количеството им в изсушените водорасли не е достатъчно) и коластра.

При здрави хора Лесното начало е достатъчно, за да се даде възможност на организма да се изчисти на спокойствие. След месец водораслите се увеличат според нуждите и може да се правят всякакви комбинации с други продукти.

Ако обаче имате проблеми със здравето, Лесното начало може да се съчетае с други продукти още веднага. Добавянето на СоQ10 с хром е за препоръчване при болно сърце и диабет, а на Супер антиоксидант – при проблеми с кръвоносните съдове като инсулт, атеросклероза, гръдна жаба.

В този продукт се проявява законът на синергията – цялото е повече от сбор на частите. Това обяснява защо е толкова важно всеки човек, който цени здравето си, да употребява веднъж годишно програмата Лесно начало. Така ще си осигурим много по-добро здраве а също и великолепното усещане за сила и благополучие, което не може да се постигне при обичайното за съвременния човек непълноценно и разбалансирано хранене.

Ползите от Лесното начало:

 • осигурява в изобилие енергия
 • повишава защитните сили на организма
 • пречиства от токсини всички клетки на тялото
 • доставя жизненоважни хранителни съставки, липсващи в обикновената храна
 • регенерира лигавицата на стомаха и власинките на тънките черва
 • подобрява усвояването на храната
 • предпазва от алергииране чрез храна
 • регулира дебелото черво и премахва запека
 • лекува дисбактериозата
 • особено благотворно влияе на черния дроб
 • намалява вредата от свободните радикали
 • действа подмладяващо като съхранява ензимните резерви на организма.

Към всичко това, естествено, се добавят и многобройните полезни ефекти на самите водорасли AFA, които вече бяха подробно описани.

Още веднъж настоятелно препоръчвам на читателите да приемат заедно с Лесното начало също коластра и ЕМК. За ползите от тях моля проверете в съответните глави.