Лайтен-ъп: край на излишните килограми

Лайтен-ъпЛайтен-ъп (Lighten-up!) е пълноценна, балансирана клетъчна храна на базата на водорасли AFA, бадемово брашно и фибри с добавени специални естествени активатори на метаболизма. Една порция има само 70 калории, а осигурява в балансиран вид всичко, което ни трябва, за да сме здрави – лесно усвоими протеини, всички незаменими аминокиселини и пълния набор от витамини и минерали. Идеалната “бърза” храна за заети хора – полезна, здравословна, вкусна, след която оставате с чувство на лекота, висока работоспособност и ясна глава. Разбърквате в шейкър, изпивате на глътки и изплаквате – и готово! Отнема само 3 минути и даже не е нужно да се откъсвате от това, което правите.

“Много приятен продукт! Аз съм секретарка, работата ми е хем отговорна и напрегната, хем предимно седяща. Когато има много работа, обядвам с Лайтен-ъп, за да пестя време, а след това да съм бодра и работоспособна. Плюс това свалих няколко килограма и престанах да чувствам сънливост след ядене!” – А. П., Гърция

Приготвя се с айрян, вода или разреден плодов сок и две мерителни лъжички от продукта. По желание може да се добавят плодове на вкус. Опитайте отначало кой вкус е най-приятен за вас, като си приготвите съвсем малко. Пробвайте също и каква гъстота предпочитате. Не ползвайте сок от много сладки плодове, например грозде. От практиката препоръчваме най-вече ябълковия сок – за предпочитане прясно изцеден, но може и готов.

Лайтен-ъп намалява телесното тегло като помага за изгаряне на досадните тлъстини и не позволява повторното им натрупване. Осигурява пълен спектър лесно усвоими витамини и минерали, както и всички незаменими аминокиселини в балансирано съотношение. Съдържа ябълков прах и чиста ванилия, поради което има приятен вкус без добавяне на захар и вредни подсладители. Не съдържа глутен, съставки от животински произход, захар, консерванти, оцветители и пр., и е подходящ за всеки човек – в това число за алергични хора, вегетарианци, хора на безглутенова диета, диабетици и т.н.

Освен на водораслите АФА, великолепното действие на Лайтен-ъп се дължи на много съставки, между които:

L-карнитин – аминокиселина, която участва в производството на ацетил-коензим А, с помощта на който мастните киселини изгарят и се превръщат в енергия (това става в митохондриите – енергийните централи на клетките). L-карнитин се синтезира в черния дроб и бъбреците от незаменимите аминокиселини лизин и метионин при наличието на Вит.C, Вит. B6, ниацин и желязо, и се складира главно в сърцето и скелетните мускули (около 90%). Ето някои от благотворните ефекти на L-карнитина:

 • помага срещу атеросклероза като повишава “добрия” холестерол (HDL) и намалява “лошия” холестерол (LDL – липопротеин с ниска плътност);
 • разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението;
 • предотвратява мускулни болки при натоварване, например у спортисти;
 • подобрява възстановяването на увредени тъкани (засилва притока на кръв);
 • пренася дълговерижни аминокиселини в митохондриите (пълнене на пещ с гориво);
 • подобрява дейността на черния дроб (вкл. след злоупотреба с алкохол);
 • при състезатели повишава силата и издръжливостта на мускулите;
 • подобрява ефективността на естествените антиоксиданти (вит. С, А и Е).

Лецитин – фосфолипид, който укрепва здравето и предотвратява много болести. Той изгражда клетъчните мембрани и обуславя правилното им функциониране – трансмембранен пренос на хранителни вещества и отпадъци, йонообмен, подаване на биологични сигнали и регулация на осмотичното налягане. Съдържа се в голямо количество в яйчния жълтък и соята. В човешкия организъм е особено важен за нормализиране на различни клетъчни функции, в това число на мозъка (паметта), черния дроб (полезен при алкохолно увреждане), мускулите и жлезите с вътрешна секреция. Намалява опасността от сърдечно-съдови заболявания и рак. Препоръчва се бременните жени и кърмачките да приемат допълнително лецитин с цел подпомагане развитието на мозъка на бебето. Лецитинът е много важен за усвояването на мазнините, тъй като е емулгатор, т.е. буквално ги раздробява на лесно смилаеми частици.

Холин – фосфолипид, който е важен е за сърцето, тъй като заедно с фолиевата киселина разгражда аминокиселината хомоцистеин, виновна за някои сърдечно-съдови заболявания. Заедно с лецитина холинът е много важен за черния дроб – липсата им води до драматично влошаване и бързо загиване на култури от чернодробни клетки in vitro. При лабораторни животни липсата на холин води до рак на черния дроб. Здрави доброволци, които са се съгласили да приемат бедна на холин храна, стигат до чернодробна дисфункция само за няколко седмици.

Фосфолипидите играят ключова роля в предаването на информация от клетка на клетка. Това е много важно за правилното протичане на метаболизма и предпазването от болести. Съобщава се за нарушена междуклетъчна сигнализация при тъканни увреждания, възпалителни процеси, рак, инсулт, смущения в кръвосъсирването, алергии и автоимунни заболявания. При всички тях, добавянето на лецитин към менюто може да има благотворно влияние.

Глюкоманан – естествена 100% диетична целулоза, която не внася никакви калории в организма, тъй като не се абсорбира. Съдържа се в грудките на японската билка конджак. Липсата на целулоза в храната допринася за развиване на болести в храносмилателния тракт, какъвто е например ракът на дебелото черво. Целулозата подобрява движението и изчистването на червата. Глюкомананът свързва холестерола и го извлича от тялото преди да е попаднал в кръвта. В стомаха глюкомананът увеличава многократно обема си, в резултат на което се получава чувство на ситост и намалява желанието за консумиране на храна.

Псилиум хуск – друг източник на висококачествени растителни влакна, подпомагащи дейността на храносмилателната система и премахващи запека. Има главно три действия:
1. Метла за червата – почиства механично и най-малките гънки между чревните власинки;
2. Хелатно действие – свързва различни токсини и подпомага изхвърлянето им от тялото и
3. Премахва запека и стимулира перисталтиката

Хром (полиникотинат) – жизненоважен микроелемент, недостигът на който води до умора, сърдечносъдови болести, диабет и натрупване на излишни тлъстини. По-долу накратко ще споменем неговите ефекти, а за подробно описание вижте CoQ10 с хром:
– допринася за предотвратяване и снижаване на високото кръвно налягане;
– участва в обмяната на глюкозата (помага срещу диабет втори тип);
– заздравява мускулатурата;
– премахва пристрастеността към сладко, шоколад и др.

Храносмилателни ензими – ензими от растителен произход, и то пълен спектър – амилаза (за въглехидратите), липаза (за мазнините) и протеаза (за белтъчините), които са много ефективни и пестят ензимната енергия на тялото.

Лайтен-ъп е изпитан в лондонска клиника в продължение на 40 дни, за да се разбере доколко може да бъде постигнато намаляване на теглото без специални усилия, с минимални неудобства и минимално усещане за глад. Всички участници намалили теглото си минимум с 1.8 кг., а максимум с 13.5 кг., или средно около 6 кг! Те усетили неочаквано добро субективно повлияване от продукта, изразяващо се в увеличена енергия, подобрен сън, по-хубава кожа, намаляване на депресията, облекчаване на пременструалния синдром при жените и повишена устойчивост към вирусите, засегнали други членове на семействата им. Намаляването на теглото било трайно и почти никой от участниците нямал проблеми със съблюдаване на препоръчителната диета.

Ако не сте приемали продукти с водорасли, добре е да започнете постепенно – първо по 1 ч.л., след 2-3 дена – по 2, после по 3 и едва тогава пълната доза. Така постепенно ще свикнете с водораслите. Много по-добре е да се започне с програмата “Лесно начало” и след като организмът се изчисти и зареди, да се премине към Лайтен-ъп Така резултатите са много по-добри и не се изпитват никакви неудобства и никакъв глад.

Още препоръки

Съчетаването на Лайтен-ъп с коластра, EMК и Коензим Q10 с хром и водорасли води до значително по-бързо и лесно сваляне на килограми, пo-добро самочувствие, повече енергия и желание за физическа активност.
Важно е при употреба на всички продукти с водорасли да се пие поне по 1,5-2 литра чиста вода дневно.
Намаляването на въглехидратите за сметка на повече мазнини и протеини е много добър начин за регулиране на теглото и подобряване на обмяната и може да се съчетава отлично с приемането на описаните суперхрани. Но все пак ако сте с повечко излишни килца, отначало минете на диета най-вече от зеленчуци, яйца, сурови бадеми и мазна риба. Повече за нисковъглехидратната диета.
Въпреки че следващите по-долу препоръки не са задължителни, защото и без тях ефект от продукта също има, на тези, които искат освен сваляне на килограми да се изчистят и подобрят здравето си, препоръчвам да не пушат и да не пият алкохол. Тютюневият дим влошава способността на кръвта да пренася кислород и пречи на организма да се чисти от токсини, а алкохолът е клетъчна отрова.
Добре е ежедневно да се взема душ и по желание след него да се правят фрикции. Разумно е също да се осигури достатъчно време за физически упражнения и сън.

Ползи при употреба на Лайтен-ъп

 • лесно избавя от излишно тегло възрастни и деца, особено съчетан с лека диета (средно 1-2 кг на седмица без никакъв риск за здравето);
 • подобрява кондицията при спортисти, гимнастички, балерини, артисти (поддържа идеално тегло, осигурява всички необходими хранителни съставки, нормализира мензиса, подобрява имунитета и координацията);
 • освобождава от излишни натрупвания след “задължителни” делови обеди, коктейли, след семейни тържества, Нова година и подобни пиршества;
 • предотвратява затлъстяването у хора, занимаващи се предимно с умствена дейност и при водещите заседнал живот, които повече карат кола, отколкото ходят пеша;
 • освобождава от пристрастяване към сладко, шоколад и други храни
 • намалява опасността от хипогликемия (прималяване, главоболие, треперене и пр.);
 • укрепва жизнеността при хора с влошена способност за усвояване на храната, които същевременно имат наднормено тегло и страдат от усложнения;
 • много помага за регулиране на кръвната захар и подобряване обмяната при диабет от втори тип, затлъстяване и повишен холестерол;
 • отлична храна за походи, екскурзии и експедиции, която се приготвя бързо и лесно, а същевременно осигурява на организма всичко необходимо.
 • може да внесе свежа здравословна струя с екзотична нотка в менюто на различни заведения и барчета на училища, фитнес-центрове, театри и кина, вегетариански ресторанти, дебелариуми, клубове на здравето и т.н.
 • алтернатива на лечебното гладуване при хора, които не са достатъчно компетентни за да го провеждат правилно .

С това благотворните ефекти на Лайтен-ъп далеч не се изчерпват. С него може да се експериментира още – той е крачка напред към съвършената храна на бъдещето, която ще съчетава пълноценност, безвредност, широк профилактичен и лечебен спектър на действие, общо укрепващ, енергизиращ и подмладяващ ефект.