Крем Мунрайз: естествено решение за всяка жена

Moon Rise е специален хидратиращ крем за жени с екстракт от Dioscorea villosa (див сладък картоф) като главно активно вещество. Той съдържа и други естествени съставки, полезни за женския организъм.

Муун Райз е овлажняващ крем с фина консистенция, който попива лесно в кожата Този натурален козметичен продукт съдържа екстракти от единадесет билки, подходящи за всички жени независимо от възрастта. Може да бъде особено ценен за жени по време на менструация или навлизащи в менопауза.

Кремът Муун Райз съдържа екстракти от див сладък картоф, разклонена цимицифуга и сибирски женшен, които действат съвместно. Добавените алое вера и жожоба са естествени омекотители на кожата, чието действие се допълва и от други природни масла: авокадо, шафраника и сладък бадем. Екстрактите от лайка и делянка действат успокояващо, а маслото от български рози оставя много приятно нежно ухание. Естественият витамин Е има антиоксидантно действие, което е особено полезно за кожата.

Не съдържа парабени.

Обикновено мазането започва с 1-2 мл дневно и дозата се увеличава, докато настъпят желаните ефекти. Мазането започва след приключване на поредния месечен цикъл и се спира малко преди следващата менструация. По време на мензис кремът не се употребява.

За най-добри резултати се препоръчва кремът да се съчетава с приемане на ЕМК, водорасли, органичен вит.Д, ОстеоФорте и други продукти, полезни за женското здраве.Можете да комбинирате крема Муун Райз с хранителната добавка AquaSource Муун Баланс за максимален ефект по време на промените, настъпващи в критическата възраст на жената.

Информация за специалисти:

Дивият сладък картоф (Dioscorea villosa) съдържа фитохормона диосгенин, който е предшественик на прогестерона.

Прогестеронът и естрогените се произвеждат в яйчниците (малко прогестерон се произвежда в надбъбреците и в тестисите). Прогестеронът е прекурсор на естрогените и тестостерона, както и на надбъбречните хормони, които регулират водно-електролитното равновесие, кръвното налягане, реакциите при стрес и, заедно с панкреасните хормони, нивото на кръвната захар.

Нормално през първата половина на месечния цикъл преобладават естрогените. След овулацията се покачва нивото на прогестерона и той преобладава през втората половина на цикъла. Ако не настъпи оплождане, хипофизата изпраща сигнал на яйчниците да спрат производството на прогестерон и до 48 часа настъпва мензис.

Когато прогестеронът и естрогените се разбалансират, се появяват нежелани симптоми, които са най-неприятни около мензис и през климакса. За съжаление, начинът на живот и хранене особено на жените в градовете често води до такова разбалансиране. Абортите, противозачатъчните средства, хормоналните препарати и стресът допълнително влошават картината.

Оплакванията вследствие хормонален дисбаланс засягат почти всички органи и системи – имунна, храносмилателна, нервна, ендокринна, сърдечно-съдова и костна. Те са най-различни – задържане на течности, болезненост и подуване на гърдите, главоболие и даже мигрена, крампи, подуване на корема, увеличаване на теглото, болки в гърба и кръста, силно желание за сладко и особено шоколад, проблеми с кожата, склонност към лесно чупене на кости, загуба на половото влечение, промени в настроението, раздразнителност, умора, отчуждение с чувство за вина, прибързани заключения, нетърпеливост, гневливост, липса на самочувствие и пр.

В повечето такива случаи има естрогенно преобладаване – проблем, който се дължи донякъде и на т.нар. ксеноестрогени – вещества с естрогеноподобно действие, които са резултат от разграждането на продукти от битовата химия. Тези ксеноестрогени попадат в почвата и оттам в питейната вода, и могат да повишат риска от рак. За балансиране на хормоните понякога се предписва синтетичен прогестерон с добър ефект, но той дава и странични действия.

Съществува принципна разлика между терапията със синтетичен прогестерон и употребата на крем Moon Rise. Когато жената се лекува с прогестерон, при увеличаването на количеството му в кръвта хипофизата дава команда на яйчниците да спрат производството на прегненолон. Това води до нарушаване на деликатния баланс между редица хормони, чиито предшественик е той, в това число прогестерон и естрогени. Дори и да се облекчат симптомите, свързани с недостиг на прогестерон, като цяло женската полова система може да се разбалансира, а яйчниците – да се потиснат.

Съдържащите се в крема Муун Райз съставки не действат на хипофизата, а просто осигуряват градивен материал за производството на прогестерон.

Женската ендокринна система е сложна и деликатна. В нея има механизми за обратна връзка на много нива. За тяхното нормално действие е важно ежедневно с храната да се осигуряват всички необходими “тухлички”, от които се изгражда здравето. Това са протеини, ензими, кофактори, хормонални прекурсори и др. Ако липсва дори само едно необходимо вещество, може да се прекъсне цяла верига от важни биохимични реакции.

Включването на див ям в храненето не е достатъчно ефективно, тъй като диосгенинът и другите полезни съставки се разграждат в храносмилателния тракт и не достигат до яйчниците. Много по-добре е да се използва крем с екстракт от див ям, за да се внесат полезните съставки през кожата. Така те се складират в мастната тъкан и яйчниците могат да ги използват когато и колкото трябва. Самият крем подпомага абсорбцията на активните съставки през кожата, особено ако се маже след топла баня.