Коластра и красота

Нашата външност е отражение на вътрешното ни здраве. Здравата кожа директно отразява здравословния начин на живот правилно хранене, адекватен сън, умерени физически упражнения, ограничен стрес и подходящо оводняване.

Двата основни детоксикационни органа в тялото са черният дроб и кожата. Основната функция на черния дроб е да пречиства организма от токсини. Ако той е претоварен, виждаме резултатите по кожата. Те се появяват във вид на петна, акне, екзема, псориазис, преждевременно застаряване.
Първата стъпка към красивата и лъчезарна кожа е да спрем да товарим тялото си с токсини и да не забравяме, че “човек е това, което яде”.

Състоянието на кожата е директно свързано със здравето на стомашно-чревния тракт (СЧТ). Можем да забележим тази връзка много ясно при новородените и бебетата. Само при тях, след като са получили съвършената комбинация от имунни и растежни фактори чрез коластрата и кърмата, може да се наблюдава съвършено състояние на СЧТ и съответно съвършена кожа здрава, чиста и лъчезарна.

С течение на времето, нашият СЧТ се уврежда в резултат на консумирането на преработени храни, антибиотици, болкоуспокояващи, газирани напитки, кафе, алкохол и др. В това увредено състояние той позволява на патогените (токсини, бактерии и вируси) да навлизат в кръвообращението, вследствие на което възниква нуждата те да бъдат изчиствани от тялото чрез черния дроб и кожата. Освен правилните хранителни навици, стомашно-чревното и кожното здраве могат да бъдат подпомогнати от някои храни. На първо място е коластрата.

В следпубертетна възраст производството на фактори на растежа от тялото започва прогресивно да намалява, което води до ускорено застаряване на кожата. Коластрата от крави е най-добрият натурален източник на растежни фактори, които заздравяват и предпазват както кожата, така и лигавиците на целия СЧТ. Множеството съставки на коластрата ефективно разрушават инфекциозните патогени, предотвратяват навлизането на токсини в кръвта, детоксикират черния дроб и повишават производството на глутатион (нашия най-силен антиоксидант).

ИЗВОРЪТ НА МЛАДОСТТА: чудотворните подмладяващи качества на коластрата.

Керъл Гейл Гейлър е красива и жизнерадостна жена, собственик на успешен бизнес за екскурзии с джипове в Пейдж, Аризона. Нейни снимки и картички, обикновено на фона на пустинята около Лейк Пауъл, могат да се видят навсякъде по света. Това, което не става веднага ясно е, че Гейл е шейсетгодишна, а преди двайсет години медицинските й изследвания са показвали, че всяка клетка в тялото й, включително в мозъка и очите, е била възпалена от автоимунно заболяване, а здравната й книжка е приличала на съдържанието на медицински учебник.

Въпреки че е преживявала толкова много, тя винаги си е знаела, че някога ще се намери нещо, което ще й помогне да се почувства по-добре. Пробвала е много неща, включително и коластра от някакъв магазин за хранителни добавки, но едва след като открила подходящата информация, разбрала, че коластрата не може да окаже нужния ефект ако не се употребява правилно.

Броени дни след като намерила и започнала да приема подходящата марка коластра, стомашно-чревния й тракт започнал да работи както трябва и най-накрая, след трийсет години мъки, вече не разчитала на слабителни средства. Нямало нужда да ходи и на дерматолог, защото ракът на кожата просто изчезнал.

Сега за нея се разказват истории как се забавлявала в пустинята, правейки акробатични кълба, а самата тя казва, че е напълно здрава, има огромно количество енергия и се чувства като тийнейджър. За Гейл коластрата върши чудеса, заради които тя не иска никога да се разделя с нея…