Йонна четка за зъби Soladey Eco

Соладей soladey четка за зъбиSoladey Eco – революцията в устната хигиена.

Новата активираща се от светлина йонизираща четка за зъби Соладей Еко доказано премахва зъбната плака и петната от никотин и др. от вашите зъби. Предлага се в 7 различни цвята – за по-здрава и по-щастлива усмивка.

Четката за зъби Соладей е изобретена в Япония от д-р Йошинори Накагава. Името произхожда от Солар – слънчев и Дент – зъб и приблизително означава “зъби като слънце”. Такива четки за зъби се използват отдавна в Япония, където всяка година се купуват над 5 милиона от тях. Сега вече четката Соладей е достъпна и в България благодарение на АкваСорс, който е изключителен дистрибутор.

,

Как действа четката за зъби Соладей?

Тайната на тази четка е в специалното стъбло от полупроводника титаниев двуокис – вещество, което само по себе си има мощни антибактериални свойства. При четкането на зъбите под въздействието на светлината титаниевото стъбло отделя негативни йони, които се смесват със слюнката и попадат по зъбите, където се свързват с положителните водородни йони в киселините от зъбната плака и ги неутрализират. Така даже при леко четкане зъбната плака се разрушава и се отстранява от зъбите ви. Не е нужна никаква сила – светлината върши цялата работа. Генерираните отрицателни йони, смесени с вашата слюнка, помагат и за неутрализиране на лошия дъх, причинен от бактериите.

При миене на зъбите вечер е важно да застанете близо до добър източник на светлина и да четкате зъбите си с отворена уста – това позволява на светлината да навлиза свободно даже в по-дълбоката част на устата и увеличава ползата от четката. Паста за зъби не е нужна, но ако искате, може да сложите съвсем малко. Вода също не е нужна, така че можете да ползвате четката навсякъде – например, идеална е за къмпинг.

При грижлива употреба четката ще ви служи цял живот – само трябва да сменяте главата, която не е скъпа. На всеки 3-4 месеца просто я извадете и сложете нова. Главите Соладей са практични и екологични, при това цената им е съпоставима с цената на обикновените четки, конци и пасти за зъби.

Даже след като сте ползвали четката Соладей, отделените от нея и смесени със слюнката ви негативни йони продължават да действат в устата ви. Наистина чудодейна четка за зъби!

 

Можете  да поръчате новата патентована революционна четка за зъби, активирана от светлината, при Георги Найденов на тел. 0888 431085, както и онлайн тук.

Употреба

След намокряне на четката и полупроводниковото стъбло с вода (слюнката ви е достатъчна, ако сте на излет и не разполагате с вода, но в този случай не ви препоръчваме да миете езика си) четкайте всички повърхности на езика си, без да използвате паста за зъби. Това е особено важно да се прави сутрин, за да се премахнат стомашните киселини, натрупани по време на сън. Четкайте от корена на езика (не в гърлото!) към върха на езика. Може да видите промяна в цвета на четината (концентрирани бактерии и натрупани киселини). Трябва да изплакнете четината с вода, за да премахнете този слой. След като се уверите, че езикът ви е добре почистен, започнете да четкате зъбите. Само така ще има по-малка концентрация на бактерии в устата ви, защото именно езикът като цяло носи по-голямата част от бактерии в устата!

продължете да си миете зъбите леко и внимателно по същия начин, както с обикновена четка за зъби. Концентрирайте се върху контакта на четката със зъбите, а не върху прилагането на сила. За разлика от конвенционалните четка за зъби, не трябва да се четка със сила, защото тайната е в смесването на отрицателните йони със слюнката и лекото втриване на тази смес в зъбите, особено където има петна и плака. Затова се препоръчва спредно мека четина, която може да прониква в пространствата между зъбите по-ефективно. Лекото четкане щади венците ви и помага за борба с гингивита, парадонтозата, отдръпването на венците и други техни заболявания.

Уверете се, че разполагате с адекватен източник на светлина (естествен или изкуствен), който е необходим, за да активирате полупроводника. Ако четкате задната повърхност на зъбите, трябва да го правите с отворена уста, за да осигурите директен достъп на  светлина. Ако затворите устата си върху стъблото на четката, липсата на светлина не ще позволи отделянето на йони. Бъдете наясно, че когато четкате задните зъби, трябва да отворите устата си колкото се може по-широко, така че наличната светлина да достига четката. Най-добрият вариант е да миете зъбите си близо до директен източник на светлина, която ще освети вътрешността на устата! Колкото по-ярка е светлината, толкова по-добър е резултатът. Ще забележите, че вашата слюнка се пени леко, когато четката ви за зъби работи ефективно.

Ако използвате паста за зъби, трябва да е много малко, тъй като може да блокира достъпа на светлина до титаниевото стъбло.

Почиствайте стъблото след всяка употреба. Ако живеете в район с твърда вода, след употреба внимателно свалете дръжката от главата и почистете титаниевото стъбло (може със стара четка за зъби или използвана глава).

Препоръчваме да се замени пастата за зъби с естествена вода за уста, ако искате да освежите дъха си. Няколко капки масло от мента или риган дават добри резултати.

Не изхвърляйте дръжката със стъблото – просто сменяйте главата на четката!

БЕЗОПАСНОСТ: Уверете се, че държите главата на четката, прикрепен към дръжката и стъблото по всяко време, освен като сменяте главата. Никога не оставяйте четката за зъби или дръжката с титаниевото стъбло в близост до малки деца или бебета!

Предимства и ползи

 • Има неограничен срок на експлоатация, без да губи ефективност. Стъблото от титаниев диоксид никога не губи своята ефективност и не се нуждае от смяна. Единствено се сменява главата с четината. Титаниевият двуокис не се разтваря във вода, не ръждясва и не отделя токсични вещества.
 • Качество, технологичност и екологичност. Благодарение на напредналите японски технологии и строгия контрол на корпорация Shiken, четките за зъби SOLADEY отговарят на всички най-високи екологични, санитарни и хигиенни норми и стандарти, защото гарантирано не съдържат токсични и опасни за човешкото здраве компоненти!
 • Намалява риска от развитие на кариес. Миенето на зъбите не е толкова в резултат на механично действие на четината, а по-скоро произтича от фотокаталитичните свойства на титаниевата пръчка, която действа много пагубно на колониите от бактерии, които причиняват кариес!
 • Предотвратява кървенето и заболяванията на венците. Убива вредните бактерии, които предизвикват заболявания на венците и кървене, облекчава почистването на зъбите при възпалени венци и не дразни венците. Естественият процес на почистване се извършва на електронно ниво, което не изисква усилие, когато четкате със SOLADEY.
 • Идеално почиства и дезинфекцира брекети, импланти, протези. Лесно почиства, освежава и дезинфекцира скоби, импланти, протези и пр., защото потокът от електрони лесно прониква навсякъде, дори и в най-отдалечените места и микроскопични дупки.
 • Зъбите се чувстват и изглеждат по-чисти и по-бели. Благодарение на бактерицидните свойства на пръчката титан и унищожаването на плаката за сметка на развиващите се йонни процеси, имате усещане за чистота и свежест в устата.
 • Минимални количества паста за зъби, измиването на зъбите е възможно и без паста. Почистването се извършва в резултат на освобождаване на отрицателни йони, които ефективно убиват бактериите и премахват плаката без абразивни вещества, за разлика от пастите за зъби. Ако искате да ползвате паста, желателно е да слагате минимални количества, като нейният ефект се засилва.
 • Унищожава петната и налепите по зъбите при пушачи и кафеджии. В резултат на йонните процеси бързо и ефективно се премахват плаката и петната от тютюн и кафе, които са се образували при тези, които много пушат или консумират кафе в големи количества. Има достатъчно доказателства, че йонните SOLADEY четки за зъби премахват дългогодишни петна само за няколко седмици редовна употреба.
 • Сменяемата глава с четина е максимално ефективна и практична. По-малката и тънка четка с лекота ви позволява да достигате най-отдалечените места в устата и напълно чисти дори най-далечните зъби! Благодарение на по-компактните размери четката SOLADEY е подходяща и за възрастни, и за деца.
 • Удобна и практична ръкохватка. Специалните, ергономично оформени дръжки SOLADEY, позволяват по-удобно и здраво държане на четката в ръка, което допринася за по-ефективно и удобно почистване на зъбите.
 • Непретенциозна, приложима и в най-неочаквани условия и места. Сега не е нужно да си останете вкъщи, можете да миете зъбите си навсякъде, без да се чувствате неудобно. Ако е необходимо, може да почиствате зъбите си не само без паста, но дори и без вода, като четката може да изплакнете след завръщането си у дома. Това е една чудесна възможност за стоматологична помощ при пътуване, както и за претенциозните деца.
 • Практична и удобна по време на пътуване. Идеална за пътуване, имате нужда само от естествена или изкуствена светлина. При липса на паста за зъби, а дори и вода може да почистите зъбите си и без тях, стига да разполагате с източник на светлина! Удобна за съхранение в колата, чантата и т.н. поради компактните си размери и възможността за разглобяване.

И още…

 • Йонният процес се активира само от светлина и вода!
 • Незаменим инструмент за контрол, превенция и профилактика на зъбен кариес, гингивит, пародонтит, пародонтоза.
 • Укрепва венците и намалява тяхното кървене!
 • Ефективно предпазва и се бори с образуването на зъбна плака, налеп и зъбен камък!
 • Много по-ефективна, отколкото конвенционалните електрически йонни четки на батерии, защото колкото по-ярък е източникът на светлина, толкова по-силен поток от йони се образува, и толкова по-ефективно действа SOLADEY четката!
 • Лесно се справя с чувствителни зъби и венци!
 • Вече не е необходимо да се разчита на “почистващия” ефект на дъвки, няма нужда да си отидете у дома или до тоалетната, за да си измиете зъбите!
 • Поради малкия размер на сменяемата глава може да се използва с удоволствие и от деца!
 • Удобната дръжка осигурява контрол и комфорт!
 • Можете да минете с минимално количество паста за зъби, като нейният ефект се засилва!
 • Почистването с минимални количества паста за зъби намалява излагането на тялото на химикали и защитава зъбния емайл от абразивното действие на пастата!
 • Антибактериалният ефект остава в устната кухина и след почистване на зъбите, което помага за премахване на лошия дъх!
 • Йонният процес, който протича в слюнката, притежава естествен антибактериален ефект!
 • Почиства, освежава и дезинфекцира импланти, шини, протези и т.н.
 • Лека и компактна, вашата четка SOLADEY не се нуждае от електрически кабели, допълнителни батерии или акумулатори!

Подмяна на главата на четката

За да запазите вашата Soladey четка за зъби при максимална ефективност, заменяйте главата на четката толкова често, колкото бихте сменяли стандартната четка за зъби. Ние препоръчваме подмяна на всеки 2 до 3 месеца, или когато четината започне да се криви. За целта издърпайте старата глава по оста и поставете нова глава, като я притиснете здраво към дръжката, докато щракне. Не усуквайте и не огъвайте главата и дръжката.

Препоръки

След употреба изплакнете пастата за зъби, която може да се полепи по прозрачната пластмаса на главата на четката или полупроводниковото стъбло.

Не отделяйте четката от дръжката, освен за подмяна.

Никога не поставяйте на полупроводниковото стъбло в устата си без главата на четката.

Ако полупроводниковото стъбло се отдели, поставете го отново в дупката му в дръжката.

Диета

Бактериалната популация в устата има пряко въздействие върху здравето на вашето тяло, по същия начин, какро вашата чревна флора може да повлияе на общото ви здравословно състояние. С днешната диета е предизвикателство да се поддържа баланс. Soladey помага да се борим и неутрализираме киселините, които причиняват лош дъх и гниене на зъбите, а ефектите могат да бъдат усетени, дълго след като сте приключили с четкането!

Пийте много вода ежедневно, за да се очистите и да помагате на всички телесни функции. Избягвайте захари и високо концентрирани храни и напитки. Основно правило е да се търсят храни с високо съдържание на вода.